Συναγερμός σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη - Αναστολή της αλληλογραφίας προς το εξωτερικό - Οι τρομοκράτες διασύρουν τη χώρα παγκοσμίως

Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό τρομοκρατίας και αποσταθεροποίησης το τελευταίο 48ωρο βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αστυνομία να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, τις πρεσβείες σε πλήρη επιφυλακή για την αποτροπή μαζικής αποστολής εκρηκτικών φακέλων, με φωτογραφίες υπόπτων να βγαίνουν στη δημοσιότητα και μία “παγωμένη” κοινή γνώμη να παρακολουθεί όλα όσα διαδραματίζονται λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές.


Στην αναστολή όλων των μεταφορών αλληλογραφίας και δεμάτων προς στο εξωτερικό, προχώρησε τα ξημερώματα της Τετάρτης η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά από εισήγηση της ελληνικής αστυνομίας, λόγω της ανεύρεσης παγιδευμένων δεμάτων που έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα.
Η αναστολή θα ισχύσει για ένα 48ωρο με σκοπό τον επανέλεγχο ολόκληρης της αλληλογραφίας που βρίσκεται σε διαδικασία αναχώρησης για προορισμούς του εξωτερικού.

Και αυτό το πρωτόγνωρο τρομοκρατικό ντελίριο που επικρατεί ήρθε να επισφραγιστεί από την αποστολή εκρηκτικού δέματος μέχρι και στην γερμανίδα καγκελάριο, κα Μέρκελ, το οποίο μάλιστα είχε υπογραφή αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το οποίο αδιαμφισβήτητα αποτελεί την κορύφωση του διασυρμού που επιχειρούν για τη χώρα μας οι τρομοκράτες.

Το βράδυ της Τρίτης μετά από μία ημέρα ολόκληρη με πολλά δέματα βόμβες να τρομοκρατούν όλη τη χώρα, ήρθαν και τα δύο δέματα στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, τα οποία μετά από έρευνα προέκυψαν ότι είναι και τα δύο βόμβες και έγινε η εξουδετέρωσή τους με ελεγχόμενη έκρηξη από συνεργεία του ΤΕΕΜ. Το πρώτο δέμα προοριζόταν σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt για την Europol και το δεύτερο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ωστόσο, όπως φάνηκε δεν είχει γίνει νωρίτερα ο απαιτούμενος έλεγχος, καθώς λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο πιλότος της πτήσης από Αθήνα προς Λιέγη μέσω Παρισίου ενημερώθηκε ότι υπήρχε ένας ύποπτος φάκελος στο αεροπλάνο με αποδέκτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Αμέσως ο πιλότος προσγείωσε το αεροσκάφος στην Μπολόνια όπου μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δέμα βόμβα.Διαβάστε τη σχετική είδηση

Εν τω μεταξύ με αφορμή το τρομοκρατικό "ντελίριο" αναστέλλονται όλες οι μεταφορές αλληλογραφίας και δεμάτων προς στο εξωτερικό, μετά από εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας και απόφαση της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) λόγω της ανεύρεσης παγιδευμένων δεμάτων που έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα.

Η αναστολή θα ισχύσει για ένα 48ωρο με σκοπό τον επανέλεγχο ολόκληρης της αλληλογραφίας που βρίσκεται σε διαδικασία αναχώρησης για προορισμούς του εξωτερικού.

Σε κλοιό εκρήξεων οι πρεσβείες στην Αθήνα


Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά με την Αθήνα να βρίσκεται σε πανικό από τα δέματα βόμβες που έσκαγαν σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. Το πρώτο ύποπτο δέμα έφθασε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας όπου μετά από επικοινωνία με τον αποστολέα προέκυψε αγνοούσε την αποστολή του και έγινε η πρώτη ελεγχόμενη έκρηξη.

Λίγο αργότερα στην πρεσβεία της Ελβετίας, ο υπάλληλος υποπτεύτηκε τον φάκελο και το πέταξε στον περίβολο του κτιρίου, όπου έγινε έκρηξη. Αμέσως μετά υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου με έναν φάκελο που ο ίδιος είχε κρίνει ύποπτο. Το ανέφερε στους υπεύθυνους ασφαλείας του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι ανακάλυψαν το εκρηκτικό περιεχόμενο και μεταφέρθηκαν στον περίβολο της Βουλής όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωσή του.Ακολουθεί τέταρτη έκρηξη από άλλον έναν φάκελο που είχε σταλεί στην οδό Ριζάρη 22 με προορισμό την πρεσβεία της Γερμανίας. Εκεί οι υπάλληλοι υποπτεύθηκαν από την πρώτη στιγμή το περιεχόμενο του φακέλου και ζήτησαν τη συνδρομή της αστυηνομίας, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί από πυροτεχνουργούς έξω από το κτίριο.

Αμέσως μετά το μεσημέρι πια, ένα παγιδευμένο δέμα εκρήγνυται στον περίβολο της πρεσβείας της Ρωσίας στο Ψυχικό, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, ενώ μία αντίστοιχη απειλή ερευνήθηκε στην πρεσβεία του Παναμά στον Πειραιά, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για φάκελο με έγγραφα.


Διαβάστε ποιοί ήταν οι φερόμενοι αποστολείς των "εκρηκτικών" δεμάτων

Πρεσβεία Βουλγαρίας:

Φερόμενος αποστολέας ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Παναγιώτης, ERGO MEDICAL SUPPLY,
Τατοΐου 92 - Τ.Κ. 14453, Μεταμόρφωση, Πρόεδρος Ελληνο-Βουλγαρικού επιμελητηρίου.
Παραλήπτης: Πρέσβης Βουλγαρικής Πρεσβείας ADREY KARASLAVOF

Πρεσβεία Ρωσίας:

Αποστολέας δεν προκύπτει λόγω έκρηξης του μηχανισμού.
Βρέθηκε ετικέτα με στοιχεία VLADIMIR I. CHKHIKOISHVILI

Πρεσβεία Γερμανίας:

Φερόμενος αποστολέας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ/ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ &
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΕΛΕΝΗ ΖΕΡΒΑ.
Παραλήπτης Dr. ROLAND WEGENER της Πρεσβείας της Γερμανίας

Πρεσβεία Ελβετίας:

Φερόμενος αποστολέας ΜΑΙΡΗ ΤΣΑΤΣΟΜΙΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, POLIS NET NEW
MEDIA AGENCY/Ομήρου 20, Τ.Κ. 15235 - Χαλάνδρι, Αθήνα
Παραλήπτης LORENZO ANBERG Πρεσβείας Ελβετίας

Προορίζετο για Πρεσβεία Χιλής

Φερόμενος αποστολέας «Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ».
Παραλήπτης του πακέτου η CARMEN PATRICIA IVANEZ SOTO, Πρεσβείας της Χιλής.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...