Ποιοι εκλέγονται στο δήμο Ηρακλείου και πώς μοιράζονται οι έδρες..

Μεγάλη ανανέωση αλλά και σχεδόν όλοι οι σημερινοί σύμβουλοι της συμπολίτεσης (που κατέβηκαν στις εκλογές) είναι θα είναι παρόντες στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου . Η παράταξη του επανεκλεγέντος δημάρχου Γιάννη Κουράκη εκλέγει και τους 16 εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, ενώ από την σημερινή αντιπολίτευση δεν θα είναι κανένας στο νέο Σώμα-ενώ εάν εκλεγεί η κ. Μπότη-Μαθιουδάκη που ήταν στο ψηφοδέλτιο του κ. Βελγάκη, τώρα θα είναι με το δήμαρχο!Από τους 35 δημοτικούς συμβούλους του κ. Κουράκη οι 19 λοιπόν είναι νέα πρόσωπα αν και ορισμένα εξ΄αυτών έχουν ήδη σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως: ο Μαν. Βασιλάκης που επανακάμπτει στο Δ.Σ., ο δήμαρχος Αλικαρνασσού κ. Σισαμάκης, ο δήμαρχος Παλιανής κ. Μπολάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γοργολαΐνι κ. Γ. Στειακάκης.

Ο Μαν. Παγωμένος για πολλοστή φορά εκλέγεται πρώτος και με διαφορά δημοτικός σύμβουλος, δεύτερος είναι ο Γ. Παρασύρης, ενώ εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν οι κ.κ. Κόκορη, Περυσινάκης, Δαγκωνάκης, Αγγ. Σχοιναράκη, Ματζαπετάκης, Καμπανός-και γενικά οι “παλιοί” σύμβουλοι.

Στα νέα πρόσωπα του Δημοτικού Συμβουλίου είνκαι η γιατρός κ. Μαρία Τζιράκη, η Μαρία Ξημέρη-Ξυλούρη, η Μαρία Τιτομιχελάκη, ο Δ. Σπυριδάκης, ο Ν. Μαχλάς, η Δ. Συγγελάκη, η Στέλλα Παττακού, ο Γ. Αεράκης, ο Δ. Αγαπάκης, ο Αλ. Λαζαρίδης, από την Αλικαρνασσό ο Α. Κυπραίος, ο Εμμ. Μηλάκης, ο Κ. Κοκολογάκης στο Τέμενος.

Ο κ. Κουράκης εκλέγει τους 35 δημοτικούς συμβούλους του: 2 στο κεντρικό διαμέρισμα, 9 στο δυτικό, 5 στο ανατολικό, 13 στο νότιο, 3 στην Αλικαρνασσό, 1 στο Τέμενος, 1 στην Παλιανή και 1 στο Γοργολαΐνι.

Ο κ. Συντυχάκης εκλέγει 6 δημοτικούς συμβούλους: δύο στο νότιο διαμέρισμα, έναν στο κεντρικό, έναν στο ανατολικό, έναν στο δυτικό και έναν στην Αλικαρνασσό. Ετσι, ο ίδιος εκλέγεται στο νότιο διαμέρισμα, μαζί με την κ. Καλλιόπη Συντυχάκη, στο κεντρικό εκλέγεται η κ. Μαρία Βασιλακάκη, στο δυτικό η κ. Ειρήνη Σκυβαλάκη, στο ανατολικό ο κ. Μιχάλης Κασαπάκης, στην Αλικαρνασσό ο κ. Γ. Σκεπάρνης.

Ο συνδυασμός του κ. Τάσου Ηλιαδάκη εκλέγει 5 συμβούλους: εκλέγεται ο ίδιος στο νότιο διαμέρισμα μαζί με τον κ. Γ. Βουρεξάκη, στο δυτικό ο κ. Βασίλης Σπιθούρης, στο ανατολικό η κ. Μαρία Λαγκωνάκη και στο κεντρικό ο Κ. Δολαψάκης.

Ο συνδυασμός του κ. Καμπιτάκη εκλέγει 3 δημοτικούς συμβούλους: ο ίδιος εκλέγεται στο νότιο διαμέρισμα, στο κεντρικό η κ. Γιάνναρη (προηγούνταν λίγο πριν την τελική καταμέτρηση) και στο δυτικό ο κ. Γ. Κλάδος.


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...