"ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΟΥ..."

Μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη να συνετιστεί και να βάλει πάνω από όλα το καλό του ποδοσφαίρου και όχι του Ολυμπιακού, έστειλε με επιστολή του στη Σούπερ Λίγκα ο Νικόλας Πατέρας...


Αγαπητοί φίλοι,

Δεν μπορώ να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας γιατί έπρεπε να ταξιδέψω στο εξωτερικό.
Ο Παναθηναϊκός αλλά και η πλειοψηφία των ομάδων ψηφίσανε τον κ. Μαρινάκη για πρόεδρο της Super League και εμπιστευτήκανε ένα νέο πρόσωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου, για να βελτιώσουμε όλοι μαζί κάποια πράγματα όπως την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τις σχέσεις της Super League με την Πολιτεία και την ΕΠΟ και τη διαφύλαξη των εσόδων μας εν μέσω της οικονομικής κρίσης .

Με μεγάλη μας έκπληξη, από την πρώτη και δεύτερη αγωνιστική με τη διαιτησία του κ. Σταθόπουλου στο παιχνίδι Ηρακλής-Ολυμπιακός και του κ. Δαλούκα στο παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός, είδαμε τον πρόεδρο του συνεταιρισμού μας να καταφέρεται με άκομψο τρόπο κατά διαιτητών και εμού προσωπικά σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα. Ως ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους παρότι ο Πρόεδρος της Super League μάς έθιγε σε προσωπικό επίπεδο και για το καλό του ποδοσφαίρου και του συνεταιρισμού δεν απαντήσαμε στις ακόλουθες προκλήσεις:
1) Στην απαίτηση του κ. Μαρινάκη για αποπομπή του κ. Δαλούκα.
2) Στην πρόταση του κ. Μαρινάκη στο συμβούλιο της ΕΠΟ να έχει ο κ. Βασσάρας πιο ενεργό ρόλο στους διορισμούς της ΚΕΔ και παρότι σεβόμαστε τον εν λόγω πρώην διαιτητή, δεν είχαμε συμφωνήσει ποτέ σαν συνεταιρισμός να διατυπώσουμε τέτοιες προτάσεις.
3) Στις πρόσφατες επισκέψεις του κ. Μαρινάκη σε αποδυτήρια διαιτητών στο Καραϊσκάκη και το ΟΑΚΑ, πάλι κρατήσαμε χαμηλούς τόνους για να μη δυναμιτίσουμε το κλίμα. Θέλω να σας θυμίσω ότι κανένας από τους προκατόχους του κ. Μαρινάκη στη Super League (Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Πηλαδάκης, Θανόπουλος, Πατέρας) δεν είχε επισκεφτεί αποδυτήρια διαιτητών και δεν τους είχε κάνει δημόσιες παρατηρήσεις ή υποδείξεις.
4) Πριν από μερικές ημέρες πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες ότι ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από την ΕΠΟ την εξαίρεση του διαιτητή κ. Κάκου από αγώνες του ΟΣΦΠ γιατί κατά την εκτίμησή του επηρέασε το αποτέλεσμα στο μεταξύ μας ντέρμπι!
Όλα τα ανωτέρω περιστατικά και γεγονότα δεν συνάδουν με συμπεριφορά προέδρου συνεταιρισμού που αγκαλιάζει τα συμφέροντα όλων των ομάδων και κάνει κινήσεις για να βελτιωθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου μας.
Όταν είσαι πρόεδρος της Super League, δεν συμπεριφέρεσαι σαν Πρόεδρος της ομάδας σου αλλά σαν ηγέτης που φροντίζεις πρώτα για το συμφέρον όλων των ομάδων και μετά το δικό σου.

Εμείς σαν Παναθηναϊκός αυτό το αποδείξαμε σε πολλές περιπτώσεις, μια εκ των οποίων ήταν με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπου μείναμε πιστοί σε όλες τις ομάδες του συνεταιρισμού και δεν κάναμε ξεχωριστή συμφωνία μόνο προς όφελος της ομάδας μας.
Θέλω να παρακαλέσω να ρίξουμε τους τόνους και να συμβάλουμε ουσιαστικά, ώστε να αποφορτίσουμε το κλίμα και από τον κ. Μαρινάκη προσωπικά να βάλει το καλό του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας μας πάνω από τα πρόσκαιρα οπαδικά οφέλη.


Σας ευχαριστώ
Νικόλας Πατέρας
Πρόεδρος Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...