Η κρίση χτύπησε τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου – Από το 2004, στη ...“Β' Εθνική”της Ευρώπης;

- Η διοικητική κρίση στον ΠΑΟ ξεσκεπάζει τα οικονομικά προβλήματα των μεγάλων ομάδων
- Θέμα επιβίωσης για τον Ολυμπιακό η πρόκριση στους ομίλους του Champions League του 2011
- Σοβαρά προβλήματα και στην ΑΕΚ
Το ... χαλί δεν μπορεί να κρύψει πλέον τα προβλήματα. Το ποδόσφαιρο όπως και η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται σιγά, σιγά ότι στηρίχθηκε σε σαθρές βάσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΠΑΟ δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό. Μπορεί ο κ. Πατέρας να δήλωσε χθες ότι ο Παναθηναϊκός είναι “η μοναδική ομάδα που έχει εξοφλήσει όλους τους παίκτες, έχει πολλά εκατομμύρια στα ταμεία της, περίπου 20 εκ. ευρώ και πολλούς ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν, όμως την ίδια ώρα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έλεγε “όχι ευχαριστώ” στην πρόταση να αναλάβει την προεδρία και ο Παύλος Γιαννακόπουλος έλεγε “το σημερινό θέμα είναι οικονομικό. Να κάτσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ξεφύγει εύκολα από την κακομοιριά που βρίσκεται σήμερα.”...Η ουσία είναι ότι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας ψάχνει πρόεδρο-χρηματοδότη και δεν βρίσκει.
Ήδη οι χρηματοδότες όπως ο Π. Γιαννακόπουλος δηλώνουν ξεκάθαρα “θα διεκδικήσω τα χρήματα μου δεν είμαι το κορόϊδο της παρέας.”

Συμπέρασμα; Αν αυτό συμβαίνει στο Παναθηναϊκό τότε ήρθε η ώρα να δούμε την αλήθεια κατάματα.

Οι ελληνικές ομάδες δεν αντέχουν πλέον να συντηρήσουν παίκτες και προπονητές με ακριβά συμβόλαια.

Το ούτως ή άλλως ακριβό “σπορ” για τους μεγαλομετόχους πλέον είναι ασύμφορο. Ήδη ο Ολυμπιακός κινείται μονάχα χάρη στη χρηματοδότηση του προέδρου του συντηρώντας μεγάλα συμβόλαια, όμως η χρηματοδότηση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστο.

Ο λαός που στήριζε πάντα την Ένωση με τα διαρκείας φέτος αγόρασε 12.000 λιγότερα εισιτήρια διαρκείας ενώ και στις άλλες κερκίδες οι φίλαθλοι όλο και λιγοστεύουν λόγω κρίσης. Η ΠΑΕ δεν εξασφάλισε τα έσοδα που περίμενε από τις εμπορικές συμφωνίες και έτσι για να μείνουν παίκτες ποιότητας στην ομάδα θα πρέπει να πεισθούν να υπογράψουν νέα μειωμένα συμβόλαια.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών; Λιγότερα χρήματα, μικρότερα συμβόλαια, χειρότερη ποιότητα.

Συρρίκνωση σε όλα τα επίπεδα την ώρα που το... τρένο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Συμβόλαια και “μπατζετ” ομάδων ακόμη και από πρώην ανατολικές χώρες που ισοδυναμούν με... τα έσοδα από την περαίωση στην Ελλάδα.

Όλοι συμφωνούν ότι η πορεία του 2004 – σε επίπεδο εθνικής – ήταν ένα θαύμα, όμως από τότε η σύλλογοι απέκτησαν έναν άλλο αέρα. Έμαθαν την Ελλάδα παίκτες παγκόσμιας κλάσης που μέχρι τότε την αγνοούσαν, υπήρχε και η οικονομική δυνατότητα να έρθουν και να παίξουν ενισχύοντας της ομάδες που δεν αντιμετωπίζονταν ως οι φτωχοί συγγενείς...
Τώρα;

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...