ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ ΣΤΙΣ 22:00!


ΔΕΙΤΕ LIVE

http://liveole.tk/

Στην Εθνική ο Σισέ!


"Η αδικία αποκαταστάθηκε! Ακόμα και η... μοίρα ήθελε τον Σισέ στην Εθνική Γαλλίας και ο σταρ του τριφυλλιού θα είναι παρών στο φιλικό των τρικολόρ με την Ισπανία, μετά τον τραυματισμό του Σαχά...

Το δίλημμα του Ντομενέκ ήταν Σαχά ή Σίσε, ωστόσο η εμπειρία της Πρέμιερ Λιγκ οδήγησε τον Γάλλο τεχνικό στην επιλογή του επιθετικού της Έβερτον. Ωστόσο, δεν έμελλε να βρεθεί στην αποστολή για το φιλικό με την Ισπανία, αφού ένας τραυματισμός στάθηκε εμπόδιο. Μάλιστα, ο παίκτης δεν βρέθηκε στην αποστολή της ομάδας για το σημερινό ματς με την Τότεναμ."

Δείπνο με το σκύλο........!

θα γελάσετε!!!


ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΙΣ 19.00!ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣΜΠΕΙΤΕ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ
http://liveole.tk/

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ!


Δύο στους δέκα έλληνες φορολογουμένους δηλώνουν ότι έχουν εξαπατήσει την Εφορία σχετικά με τα εισοδήματά τους και τους οφειλόμενους φόρους...

ενώ έξι στους δέκα απάντησε ότι θα ρίσκαρε να πράξει κάτι τέτοιο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησαν πρόσφατα το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού... Πανεπιστημίου Αθηνών σε 747 άτομα που ζουν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη ηλικίας άνω των 18 ετών.
Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα οι ερωτηθέντες είναι μοιρασμένοι ως προς το κατά πόσον θα απέκρυπταν μέρος των εισοδημάτων τους αν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία. Σε μεγαλύτερο βαθμό διαφωνούν με την πρόταση «αν μου δινόταν η ευκαιρία να αποκρύψω μέρος των εισοδημάτων μου, θα το έκανα» οι ερωτηθέντες με ανώτατη εκπαίδευση, ενώ σε όσο χειρότερη οικονομική κατάσταση δήλωσαν ότι βρίσκονται οι ερωτηθέντες τόσο πιθανότερο είναι να απέκρυπταν μέρος των εισοδημάτων τους αν τους δινόταν η ευκαιρία.
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πελ. Καλλίρης αναφέρει ότι σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες δηλώνουν πως είναι πλήρως ενήμεροι για τις συνέπειες της φοροδιαφυγής, ενώ οι άνδρες δηλώνουν ότι είναι σχετικά πιο ενήμεροι. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της Αθήνας δήλωσαν πως είναι ενήμεροι για τις συνέπειες της φοροδιαφυγής σε κάπως μεγαλύτερο ποσοστό από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.
Οι πρακτικές
Από τη μεριά του ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας κ. Επ. Πανάς δηλώνει ότι οι ερωτηθέντες τείνουν να συμφωνούν πως οι σημαντικοί άνθρωποι του περιβάλλοντός τους δεν εγκρίνουν τις πρακτικές απόκρυψης εσόδων, ενώ σε όσο χειρότερη οικονομική κατάσταση δήλωσαν πως βρίσκονται οι ερωτηθέντες τόσο περισσότερο πιστεύουν ότι οι σημαντικοί άνθρωποι του περιβάλλοντός τους δεν συμφωνούν με την απόκρυψη εισοδημάτων από την Εφορία.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι αν θελήσει να αποκρύψει τα εισοδήματά του από την Εφορία μπορεί να το πραγματοποιήσει. Οι άνδρες πιστεύουν ότι μπορούν να φοροδιαφύγουν αν το επιθυμήσουν, σε κάπως μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες. Οι ερωτηθέντες ηλικίας 18-29 ετών πιστεύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι μπορούν να αποκρύψουν τα εισοδήματά τους αν το θελήσουν. Επίσης, όσο χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης έχουν οι ερωτηθέντες τόσο περισσότεροι δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να αποκρύψουν τα εισοδήματά τους από την Εφορία. Σε όσο χειρότερη οικονομική κατάσταση δήλωσαν ότι βρίσκονται οι ερωτηθέντες, τόσο περισσότεροι δεν θα μπορούσαν να αποκρύψουν εισοδήματα από την Εφορία.
Οι γυναίκες
Από την άλλη, το 77% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι η απόκρυψη εισοδημάτων από την Εφορία είναι πράξη τόσο σοβαρή όσο και η κλοπή. Οι γυναίκες συμφωνούν με αυτή τη δήλωση κάπως περισσότερο από ό,τι οι άνδρες, ενώ όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι οι ερωτηθέντες, τόσο περισσότερο συμφωνούν ότι η φοροδιαφυγή είναι πράξη τόσο σοβαρή όσο η κλοπή.
Σχεδόν έξι στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν ότι δεν θα έπαιρναν το ρίσκο να εξαπατήσουν την Εφορία προσπαθώντας να πληρώσουν λιγότερους φόρους, ενώ ένας στους πέντε ερωτηθέντες που βρίσκονται σήμερα σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση θα ήταν ευχαριστημένοι να πάρουν το ρίσκο εξαπάτησης της Εφορίας, ακόμη και με τον κίνδυνο ελέγχου. Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη ή μέτρια πιθανότητα να ελέγξει η Εφορία τα δηλωθέντα οικονομικά στοιχεία τους, ενώ 7 στους 10 ερωτηθέντες που βρίσκονται σε πολύ άνετη οικονομική κατάσταση πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη ή μέτρια πιθανότητα να τους ελέγξει η Εφορία. Τέλος, 8 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι περισσότεροι φοροδιαφεύγουν επειδή υπάρχει μικρή πιθανότητα εντοπισμού τους.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ


«Κλειδώνουν» αυτή την εβδομάδα οι αλλαγές στη φορολογία για 8.500.000 πολίτες, με σημαντικότερες την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 2-3 ποσοστιαίες μονάδες....

για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, τη νέα αύξηση των φόρων στα καύσιμα (επιπλέον 5 λεπτά το λίτρο στην αμόλυβδη), την καθιέρωση νέας φορολογικής κλίμακας που θα επιβαρύνει όσους έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, την οριστικοποίηση του μέτρου συγκέντρωσης αποδείξεων για την εξασφάλιση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ, την κατάργηση του ΕΤΑΚ και την αντικατάστασή του από τον ΦΜΑΠ κτλ. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο... να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε νέα αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και στα ποτά.
Οι αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για το μέτρο των αποδείξεων έχουν οδηγήσει το σύνολο των πολιτών να ζητούν τα μαγικά χαρτάκια που θα εξασφαλίσουν το αφορολόγητο, ωστόσο για ορισμένες κατηγορίες πολιτών είναι σχεδόν αδύνατον να καλύψουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ με αποδείξεις. Αυτό ισχύει κυρίως για τα λεγόμενα μεσαία εισοδήματα. Ετσι στο υπουργείο Οικονομικών προχωρούν σε αλλαγές σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες ώστε οι πολίτες με εισοδήματα από 12.000 ευρώ ως 20.000 ευρώ να μη χρειάζεται να συγκεντρώσουν αποδείξεις συνολικής αξίας ίσης με το 30% των εισοδημάτων αλλά αρκετά λιγότερες. Οι εισηγήσεις που έχει στα χέρια του ο υπουργός Οικονομικών είναι να ισχύσουν κλιμακωτοί συντελεστές και ανάλογα με το εισόδημα να διαμορφώνεται το ύψος των αποδείξεων.
Αλλαγές εξαγγελιών
Σύμφωνα με τα όσα έχουν εξαγγελθεί, για ετήσιο εισόδημα ως 6.000 ευρώ δεν θα χρειάζεται να συγκεντρωθεί καμία απόδειξη. Για ποσά από 6.000 ευρώ ως 12.000 ευρώ θα πρέπει να μαζέψουν οι φορολογούμενοι αποδείξεις ίσες με το 10% του εισοδήματος. Αυτά αναμένεται να εξακολουθήσουν να ισχύουν. Αλλαγές θα υπάρξουν στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, όπου με βάση τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών θα πρέπει κάποιος να συγκεντρώσει το 30% του δηλωθέντος εισοδήματος, δηλαδή για εισόδημα 20.000 ευρώ αποδείξεις 6.000 ευρώ.
Με τις αλλαγές που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Οικονομικών για ποσά πάνω από 12.000 ευρώ θα ισχύσει κλίμακα στα πρότυπα της κλίμακας φόρου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι, αν κάποιος έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις όχι 6.000 ευρώ, όπως αρχικώς είχε εξαγγελθεί, αλλά πολύ λιγότερης αξίας. Το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει ότι για ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ ως 20.000 ευρώ θα ισχύει συντελεστής κλίμακας 15% ή 20% και για πάνω από 20.000 ευρώ συντελεστής 30%. Ετσι για 20.000 ευρώ εισόδημα το ποσό των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρωθούν είναι 2.800 ευρώ [(12.000 Χ 10%) + (8.000 Χ 20) = 2.800 ευρώ].
Ερχονται τα νέα τεκμήρια
Το άλλο μεγάλο αγκάθι για τη φορολογία θα είναι η εφαρμογή των νέων τεκμηρίων διαβίωσης, τα οποία πλέον θα ισχύουν με τη μορφή των ελάχιστων δαπανών διαβίωσης. Πλέον όποιος διαθέτει ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής ή στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία θα συμπληρώνει ειδικούς κωδικούς στη φορολογική του δήλωση και θα προκύπτει βάσει αυτών ένα ελάχιστο κόστος χρήσης και συντήρησης των διαφόρων περιουσιακών στοιχείων που έχει στην κατοχή του κάτω από το οποίο δεν θα μπορεί να δηλώσει ως εισόδημα ο φορολογούμενος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών οι πίνακες με τα ελάχιστα κόστη χρήσης και συντήρησης των ΙΧ αυτοκινήτων, ανάλογα με τον κυβισμό τους, καθώς και το ελάχιστο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας, είτε αυτή αφορά πρώτη είτε δευτερεύουσα και εξοχική. Με βάση το επικρατέστερο σενάριο, όσοι διαθέτουν πρώτη κατοικία θα επιβαρυνθούν με ελάχιστο κόστος χρήσης και συντήρησης 5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο μηνιαίως, ενώ δύοτρία ευρώ λιγότερο θα είναι το τεκμήριο για τα εξοχικά.
Στα αυτοκίνητα η νέα ελάχιστη δαπάνη διαβίωσης θα προκύπτει με βάση τον κυβισμό και όχι με βάση την παλαιότητα. Ετσι για τα χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητα αναμένεται το τεκμήριο να διαμορφωθεί στα 2.500 ευρώ και για τα πολυτελή στα 7.500 ευρώ τον χρόνο.
Ετσι, αν π.χ. διαθέτει κάποιος ένα ακίνητο 120 τετραγωνικών μέτρων το οποίο αποτελεί για τον ίδιο πρώτη κατοικία, το ελάχιστο εισόδημα θα διαμορφωθεί σε 7.200 ευρώ (120 τ.μ. Χ 5 ευρώ Χ 12 μήνες), ενώ αν διαθέτει και εξοχικό 80 τετραγωνικών μέτρων, τότε θα προστεθούν στο προηγούμενο ποσό 2.880 ευρώ (80 τ.μ. Χ 3 ευρώ Χ 12 μήνες). Σύνολο ελάχιστου εισοδήματος για τα δύο ακίνητα 10.080 ευρώ (7.200 ευρώ + 2.880 ευρώ). Αν ο παραπάνω φορολογούμενος έχει και ένα αυτοκίνητο 1.800 κυβικών εκατοστών, τότε το ελάχιστο εισόδημά του ανέρχεται περίπου σε 13.300 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για να μη φορολογηθεί με βάση τα νέα τεκμήρια θα πρέπει να δηλώσει στην Εφορία ελάχιστο εισόδημα πάνω από το ποσό των 13.300 ευρώ.
Νέα αύξηση σε τσιγάρα και ποτά
Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ετοιμάζεται και νέα αύξηση στα ποτά και στα τσιγάρα, όπου σε συνδυασμό με τη βέβαιη άνοδο των συντελεστών ΦΠΑ οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές θα είναι πολύ μεγάλες και αυτό θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα στα έσοδα του κράτους. Αυτό διότι η μεγάλη αύξηση στις τιμές των τσιγάρων και των ποτών λόγω της υψηλής φορολογίας θα οδηγήσει σε έξαρση του λαθρεμπορίου, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι θα μειωθεί η ζήτηση λόγω του αυξημένου κόστους και οι καταναλωτές θα στραφούν σε φθηνότερα προϊόντα. Ηδη στην αγορά και ενώ ακόμη δεν έχει περάσει στις τιμές πώλησης των ποτών και των τσιγάρων η νέα φορολογία παρατηρείται πτώση της κατανάλωσης και κατ΄ επέκταση του τζίρου των επιχειρήσεων, με αρνητικές συνέπειες στην πορεία των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.
Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί τους επιτελείς της Καραγεώργη Σερβίας, οι οποίοι φοβούνται ότι όταν βγουν στην αγορά οι νέες αυξημένες τιμές λόγω φορολογίας η πρόβλεψη για τα αυξημένα έσοδα ενδεχομένως να μην επιτευχθεί. Το γεγονός αυτό αποτελεί γόρδιο δεσμό για το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο φαίνεται να έχει ήδη αποφασίσει μια νέα αύξηση στη φορολογία των τσιγάρων και των ποτών, με αμφίβολα ωστόσο αποτελέσματα για την πορεία των εσόδων λόγω των παραπάνω παραγόντων.

Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: 'ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ' !


Απο Ethnos.gr

Προσπαθεί να αποτινάξει ευθύνες για τα στατιστικά στοιχεία ο Γ.Αλογοσκούφης και υποστηρίζει ότι το πρόβλημα «δεν είναι πολιτικό πρόβλημα, είναι τεχνικό, γραφειοκρατικό, αν θέλετε στατιστικό πρόβλημα»...


Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, λέει ότι επί της υπουργίας του «έγιναν πολλά» για να βελτιωθεί το θέμα των στοιχείων, αλλά προβλήματα παρέμεναν, όπως το γεγονός ότι ποτέ δεν καταρτίστηκαν έγκαιρα ισολογισμοί από τα ασφαλιστικά ταμεία.

"Πολλές φορές ήμαστε υποχρεωμένοι όταν στέλναμε τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κλείσιμο του προηγούμενου χρόνου ή όταν κάναμε προβλέψεις για το πού θα πάει ο χρόνος, να βασιστούμε σε ελλιπή στοιχεία και εκτιμήσεις. Μόλις όμως οι υπηρεσίες λάμβαναν γνώση των τελικών στοιχείων, αναθεωρούσαν αυτές τις εκτιμήσεις. Πάντοτε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία».

Ο Γ.Αλογοσκούφης υπερασπίζεται την "απογραφή, για την οποία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα η Νέα Δημοκρατία" και μάλιστα αφήνει αιχμές για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Καραμανλή έπειτα από εκείνον.

«Μέτρα που έπρεπε να πάρουμε, φορολογικά, δεν πέρασαν ποτέ ή δεν πέρασαν έγκαιρα. Μέτρα που τελικά έπεισα την Κυβερνητική Επιτροπή να πάρουμε, όπως ήταν τα μέτρα του Αυγούστου 2008, μετά την αντικατάστασή μου αποσύρθηκαν» δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Μιλώντας για την Εξεταστική για την οικονομία, ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι «το αν θα πάω να καταθέσω θα εξαρτηθεί από τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Αν η ΝΔ πάει στην Εξεταστική, ασφαλώς θα πάω. Εάν δεν πάει, θα στείλω ένα υπόμνημα με την κατάσταση που διαχειρίστηκα από το 2004 έως το 2008. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε».

Γιος αστυνομικού ο δράστης που επιτέθηκε στην κοπέλα στα Χανιά;


"Στα Χανιά ο φασισμός ζει και βασιλεύει. Μετά την χάραξη της σβάστικας στο χέρι της κοπέλας στην χαλεπα χανιων από φασιστοειδή γνωστά στην κοινωνία των χανιων που ζουν στο απυροβλητο. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών είναι....

και γιος αστυνομικού που δουλεύει στο τμήμα ασφαλείας χανιων.Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν προκαλέσει και άλλα επεισόδια και ενώ ξέρουν οι αστυνομικοί ποίοι είναι ,γιατί είμαστε μια μικρή πόλη που δεν κρύβονται αυτά,δεν κάνουν τίποτα γιατί είτε οι αστυνομικοί ταυτίζονται με τις ενέργειες τους η καλύπτουν τον κανακάρη του συναδέλφού τους ευχαριστώ".
Αναγνώστης
ΠΗΓΗ

770.000 άνεργοι στον OAEΔ!


Eκρηκτική αύξηση (κατά 37,12% τον Iανουάριο και κατά 29,6% τν Φεβρουάριο) του αριθμού των ανέργων και των υποαπασχολουμένων καταγράφει ο OAEΔ στο πρώτο δίμηνο του 2010 ενώ....

ο επιστημονικός διευθυντής του Iνστιτούτου Eργασίας της ΓΣEE, καθηγητής Σ. Pομπόλης, προβλέπει μέσω της «H» ότι οι άνεργοι θα φτάσουν έως το τέλος του χρόνου τους 850.000.

Tη δυσμενή αυτή εξέλιξη, τόσο για το στοίχημα της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής σε συνθήκες κρίσης όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία υπολογίζεται ότι θα «χάσουν» έσοδα τουλάχιστον 3,4 δισ. ευρώ φέτος εξαιτίας της ανεργίας, αποτυπώνουν τα στοιχεία του OAEΔ.

Οι εξωγήινοι μας κοιτούν κατά πρόσωπο !


Βρετανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιθανό οι εξωγήινοι να μας κοιτούν κατά πρόσωπο, αλλά εμείς να μην μπορούμε να το αντιληφθούμε....

εν πρόκειται για κάποιον τρελό επιστήμονα με πολλή φαντασία, αλλά για τον λόρδο Μάρτιν Ρις, επικεφαλής αστρονόμο τη χώρας και πρόεδρο ενός από τα πλέον αξιοσέβαστα επιστημονικά ιδρύματα στον κόσμο, της Βασιλικής Εταιρείας της Βρετανίας.

Ο λόρδος Ρις προέβη στην παραπάνω δήλωση, λίγες μέρες μετά τη διοργάνωση στη Βρετανία, της πρώτης διεθνούς συνδιάσκεψης για τη δυνατότητα εξωγήινης ζωής με τίτλο "Η ανίχνευση εξωγήινης ζωής και οι συνέπειες για την επιστήμη και την κοινωνία".

"Μπορεί να μας κοιτάζουν κατά πρόσωπο και απλώς να μην τους αναγνωρίζουμε. Το πρόβλημα είναι ότι ψάχνουμε για κάτι που μοιάζει πολύ με μας, υποθέτοντας ότι τουλάχιστον έχουν παρόμοια μαθηματικά και τεχνολογία", σημείωσε.

Ο κορυφαίος επιστήμονας δηλώνει ότι είναι μπορεί να υπάρχει ζωή και νοημοσύνη που δεν μπορούμε καν να διανοηθούμε, με τον ίδιο τρόπο που ένας χιμπατζής δεν μπορεί να καταλάβει την κβαντική θεωρία.

Βεβαίως υπάρχει και η άλλη άποψη, που δεν αμφισβητεί την ύπαρξη των εξωγήινων, αλλά τη δυνατότητά τους να ανακαλύψουν τον πλανήτη μας (!)

Στην πρόσφατη συνδιάσκεψη της Βασιλικής Εταιρίας, ο αμερικανός επιστήμων Φράνσις Ντρέικ, γνωστός "κυνηγός" εξωγήινων στον κόσμο και συνιδρυτής του γνωστού προγράμματος αναζήτησης εξωγήινων σημάτων SETI.

Όπως είπε, η δορυφορική και ψηφιακή "επανάσταση" των τελευταίων δεκαετιών ουσιαστικά κάνει σταδιακά τον πλανήτη μας αόρατο στους εξωγήινους, μειώνοντας δραματικά την εκπομπή των γήινων ραδιοσημάτων προς το διάστημα και έτσι απομακρύνεται το ενδεχόμενο να έχουμε επισκέψεις από άλλα αστρικά συστήματα.

Οι 191 "καυτές" νύχτες ενός 12χρονου!


Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 191 φορές συνευρέθηκε ερωτικά με ένα 12χρονο αγόρι μια 36χρονη ανύπανδρη μητέρα στη Βρετανία, η οποία κρατούσε ημερολόγιο για τα κατορθώματά της....

Η Angela Sullivan, η οποία καταδικάστηκε χθες σε 9 χρόνια φυλακή για κακοποίηση ανηλίκου, σημείωνε με αστέρι κάθε φορά που έκανε σεξ με το παιδί.

Μάλιστα, στις εκατό φορές είχε κάνει δώρο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στον 12χρονο και είχε θέσει ως στόχο να φτάσει τις 200 φορές.
Δυστυχώς για αυτήν, το παιδί είχε αρχίσει να καυχιέται για τις επιδόσεις του στο διαδίκτυο και να μιλάει στους φίλους του για το πόσο καλός εραστής είναι, κάτι που οδήγησε στην αποκάλυψη του σεξουαλικού μαραθώνιου.Ο 12χρονος είχε γράψει σε μία από τις αναρτήσεις του "σε λίγο θα πάρω τη σκύλα μου στο κρεβάτι" και στη συνέχεια περιέγραψε με λεπτομέρειες τι επρόκειτο να κάνει.

Οι φίλοι του χρησιμοποιούσαν διάφορα παρατσούκλια που ταίριαζαν στους σεξουαλικές του περιπέτειες και τόνιζαν τον ανδρισμό του, ενώ πριν την παρέμβαση της αστυνομίας είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η 36χρονη ήταν έγκυος.

Ο εισαγγελέας περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ξεκίνησαν όλα σε ένα πάρτι που είχε οργανώσει η Sullivan για το παιδί της και στο οποίο πήγε και ο 12χρονος. Αν και τα παιδιά ήταν όλα μικρής ηλικίας η κα Sullivan είχε φροντίσει να υπάρχει άφθονο αλκοόλ γιατί μερικά πράγματα πρέπει κανείς να τα μαθαίνει νωρίς.

Κατά τη διάρκεια του πάρτι, η κατηγορούμενη προκάλεσε το αγόρι, ρωτώντας το "αν τολμάει", "αν είναι διαβολάκος" και "αν είναι επιβήτορας". Στη συνέχεια προσπάθησε να το φιλήσει και εκείνο έκανε πίσω. Μετά από αρκετά μπουκαλάκια που περιείχαν βότκα τελικά έγινε το μοιραίο.

Επειδή κανείς δεν ξέρει τι θα πει δίψα πριν πιει για πρώτη φορά, από εκείνη τη νύχτα, ο 12χρονος βρισκόταν όσο πιο συχνά μπορούσε με την 36χρονη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, μέσα σε 10 μήνες έκαναν σεξ 191 φορές, οι οποίες είχαν καταγραφεί από την Sullivan στο ημερολόγιό της, διότι όταν κάνεις κάτι θεάρεστο πρέπει να αφήνεις ίχνη.

Όταν κατέγραψε την 174η φορά, έγραψε στο ημερολόγιο: "Πρέπει να φτάσω τις 200".

Η Sullivan παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι το αγόρι συμμετείχε οικειοθελώς.

Ο δικαστής John Walford, ανακοινώνοντας την ποινή, είπε στην κατηγορούμενη θα πρέπει να ντρέπεται για τις πράξεις της, οι οποίες θα έχουν τεράστιο ψυχολογικό κόστος και στο θύμα της αλλά και στο παιδί της

Σεισμική δόνηση 4, 7 Ρίχτερ στην Κρήτη


Στις 4:22 σήμερα το πρωί σεισμική δόνηση 4, 7 Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή Νότια της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 75 χλμ
Ο σεισμός εντοπίζεται 104 χλμ νότια του Ηρακλείου και 73 χλμ. - νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.

Προσέκρουσε πλοίο στο λιμάνι της Σαντορίνης!


Ρήγμα μήκους 40 εκατοστών προκλήθηκε στο "Αγιος Γεώργιος'Στον προβλήτα του λιμανιού Θήρας, προσέκρουσε στις 00.20, το πλοίο Αγιος Γεώργιος, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Απο την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα μήκους 40 εκατοστών και πλάτους 05 εκατοστών στο πρυμναίο ...
αριστερό τμήμα του πλοίου και σε απόσταση ενός μέτρου από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το πλοίο είχε διανυκτέρευση στη Θήρα και επρόκειτο να αποπλεύσει στις 08.00 για Ίο - Σίκινο - Κίμωλο - Μήλο - Σίφνο - Σέριφο - Πειραιά. Το λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά. Οι 5 επιβάτες που περίμεναν στο λιμάνι, αναχώρησαν στις 08.40 με το «Αίολος Κεντέρης ΙΙ».

Δείτε ζωντανά κάμερα απο τη Χαβάη!


Δείτε ζωντανά κάμερα απο τη Χαβαη απο απο λεπτό σε λεπτό αναμένεται να χτυπήσει το τσουνάμι.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
http://www.ustream.tv/channel/hawaii-tsunami

Η ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1900!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1900!


ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΛΛΑ "ΠΟΝΤΙΟΣ" ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ‏


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ...


Η νέα μόδα για φούστες στην Ιαπωνία‏


Η νέα μόδα στην Ιαπωνία είναι οι φούστες που δεν είναι διαφανείς...

αλλά το μοντέλο είναι τυπωμένο πάνω στο ύφασμα!!!!Απο στιγμή σε στιγμή το τσουνάμι στη Χαβάη


Η Χαβάη απο στιγμή σε στιγμή αναμένεται να χτυπηθεί απο το πρώτο κύμα του τσουνάμι.

Ελπίζουμε όλοι να έχουν πάρει τα μέτρα τους και απλά να περάσει έτσι.
.

YouTube Disco η νέα υπηρεσία του Youtube


Το YouTube δοκιμάζει μια νέα υπηρεσία για να αξιοποιήσει τα χιλιάδες μουσικά videos που φιλοξενεί

Η Υπηρεσία αυτή λέγεται YouTube Disco και προσθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό που δίνει τη δυνατότητα της συνεχόμενης ακρόασης των τραγουδιών χωρίς τη δημιουργία playlist.
Ο χρήστης δηλαδή, εισάγει π.χ. τον καλλιτέχνη ή το τραγούδι που θέλει και το YouTube δημιουργεί αυτόματα μια playlist η οποία παίζει αμέσως μουσική. Η λειτουργία διαθέτει κάποια βασικά controls, όπως το shuffle ή τη δυνατότητα για αλλαγή της σειράς των video clips μεταξύ τους.


Τέλος, απώτερος σκοπός του YouTube Disco εκτός απο την εξυπηρέτηση του χρήστη, είναι να κρατήσει τον κόσμο για περισσότερη ώρα στο site γιατί σε αυτό μόνο υστερούσε η υπηρεσία..

Ενας απο τους πιο ισχυρούς σεισμούς που έχουν γινει ποτέ


ΣΤΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ

Το μέγεθος του σεισμού της Χιλής ειναι πολύ μεγάλο και τον κατατάσσει στην 7 θέση των πιο ισχυρών σεισμών που γνωρίζουμε. Ειναι στην 7

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

May 22, 1960 Valdivia, Chile 9.5
2 December 26, 2004 Off west coast of northern Sumatra, Indonesia 9.3
3 March 27, 1964 Prince William Sound, Alaska, USA 9.2
4 November 4, 1952 Kamchatka, USSR 9.0
5 January 26, 1700 Cascadia subduction zone ~9
6 November 25, 1833 Sumatra, Indonesia 8.8-9.2
7 February 27, 2010 Maule, Chile 8.8
8 January 31, 1906 Colombia-Ecuador 8.8
9 February 4, 1965 Rat Islands, Alaska, USA 8.7
10 November 1, 1755 Lisbon, Kingdom of Portugal ~8.7.

Κρατούμενοι δραπέτευσαν στη Χιλή


209 ΑΤΟΜΑ

Οπως ανακοίνωσε διευθυντής φυλακών στη νοτια Χιλή, 209 κρατούμενοι το έσκασαν απο τις φυλακές μετά το...σεισμό των 8,8 ρίχτερ. Πάνω στον πανικό που δημιουργήθηκε αναμενόμενα ειναι αυτά δυστυχώς.

Video SOK - Η ώρα του σεισμού στη Χιλή


ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Κάμερες κατέγραψαν την ώρα του τρομερού σεισμού στη Χιλή. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Στους 400,000 οι άστεγοι στη Χιλή


50 ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς οι άστεγοι απο τον κατατροφικόσ σεισμό των 8,8 ρίχτερ στη Χιλή αγγίζουν τους 400,000. Μιλάμε για μεγάλη καταστροφή. Εντωμεταξύ οι...

ισχυροί μετασεισμοί, άνω των 5 ρίχτερ, έχουν φτάσει ήδη τους 50 και οι ζημιές συνεχίζονται

ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΙΟΝΑΚΗ Ή ΝΑΝΤΙΑ ΖΑΓΚΛΗ...?
ΆΔΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΕ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ,ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΛΙΟΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΛΥΡΑΡΗ ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ ΑΛΛΑ Η ΝΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ SURVIVOR!

ΒΕΒΑΙΑ Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ!

"100 λογοι να εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ !!!"


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ!


"1. Γιατί έχουμε θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι
2. Γιατί μπροστά στο ραβανί τι να μας πει το μιλφέιγ
3. Γιατί το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο και όχι σε φέτες
4. Γιατί "καμάκι" και "σουβλάκι" είναι το πρώτο ποίημα που μαθαίνουμε
5. Γιατί τους μεζέδες που συνοδεύουν το τσιπουράκι δεν τους φτάνει κανένα "ορντέβρ"
6. Γιατί στην Ελλάδα κάθε νύχτα τελειώνει το επόμενο πρωί
7. Γιατί "λουλουδοπόλεμος" δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα
8. Γιατί πίνουμε κι ένα ...
ποτηράκι παραπάνω χωρίς να μας πίνει αυτό
9. Γιατί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με τσιγάρο. Όχι να τον πιούμε σφηνάκι και να πάμε να καπνίσουμε κρυφά στο σπίτι μας
10. Γιατί το φλερτ είναι το εθνικό μας χόμπι
11. Γιατί στην Ελλάδα όλοι βρίζουμε το Δημόσιο και ταυτόχρονα σκοτωνόμαστε για μια θέση εκεί
12. Γιατί έχουμε δεν έχουμε λεφτά, ένα μπουζουκάκι θα το πάμε
13. Γιατί έχουμε νοοτροπία "και αύριο μέρα είναι"
14. Γιατί όταν μπαίνουμε σε λεωφορείο κάνουμε τα πάντα για να βρούμε θέση να καθίσουμε
15. Γιατί δεν το παίζουμε ψευτοπουριτανοί. Τις "λαδιές" μας τις κάνουμε με θράσος
16. Γιατί είμαστε πρώτοι στο φανάρι και κορνάρουμε τον εαυτό μας από συνήθεια
17. Γιατί ξέρουμε καλύτερα να ξοδεύουμε παρά να αποταμιεύουμε
18. Γιατί δε μοιραζόμαστε τη βενζίνη στο αυτοκίνητό μας με αυτούς που βάζουμε μέσα
19. Γιατί δεν κάνουμε ποτέ επίσκεψη "με άδεια χέρια"
20. Γιατί η λέξη "κερνάω" υπάρχει στο λεξιλόγιό μας
21. Γιατί άντε να εξηγήσεις στον ξένο τι σημαίνει "καψούρα"
22. Γιατί βράζει το αίμα μας
23. Γιατί στην Ελλάδα η οικογένεια έχει ακόμα αξία
24. Γιατί κατά βάθος...είμαστε καλά παιδιά
25. Γιατί τα καταφέρνουμε πάντα...έστω και την τελευταία στιγμή
26. Γιατί δε "μασάμε" από 400 χρόνια σκλαβιάς
27. Γιατί για τα μάτια μιας γυναίκας κάναμε 10 χρόνια πόλεμο
28. Γιατί όταν οι ξένοι δεν έβρισκαν λέξεις έκλεβαν τις δικές μας
29. Γιατί η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα
30. Γιατί καλή η κιθάρα και το όμποε αλλά το μπουζούκι βγάζει άλλο ήχο
31. Γιατί το "Αι Γενέαι Πάσαι" της Μεγάλης Παρασκευής μας σηκώνει την τρίχα κάγκελο
32. Γιατί όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Έλληνες θα βρεις από κάτω
33. Γιατί ερωτευόμαστε και μισούμε με πάθος
34. Γιατί τις δύσκολες στιγμές τις περνάμε με φίλους χωρίς να χρειαζόμαστε ψυχίατρο
35. Γιατί ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και ο Περικλής ήταν Έλληνες
36. Γιατί η Μερκούρη, ο Χατζιδάκις και ο Ελύτης ήταν Έλληνες
37. Γιατί η συνταγή "αλά ελληνικά" είναι η πιο πετυχημένη
38. Γιατί η τρέλα δεν πάει στα βουνά?πάει στις παραλίες!
39. Γιατί οι καλοκαιρινές διακοπές είναι κοντά και? πού να τρέχουμε τώρα!
40. Γιατί όταν οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη
41. Γιατί όταν εμείς φτιάχναμε τον Παρθενώνα οι άλλοι κοιμόντουσαν πάνω στα δέντρα
42. Γιατί εμείς δώσαμε τα φώτα σε όλους αυτούς που το παίζουνε ηγέτες και οδηγούν στην ειρήνη κάνοντας πολέμους
43. Γιατί η φέτα και το ελαιόλαδο μεταφράστηκαν σε ελληνικό ταμπεραμέντο
44. Γιατί "Ένα γλυκό χωρίς"! Και όλοι καταλαβαίνουν πως πρόκειται για φραπέ
45. Γιατί μπορούμε να παρατήσουμε τα πάντα για έναν μεγάλο έρωτα!
46. Γιατί στη γλώσσα μας διακρίνουμε μεταξύ έρωτα και αγάπης...ξέρουμε όμως να ζούμε με πάθος και τα δυο!
47. Γιατί αλλάζουμε κινητό κάθε χρόνο, αυτοκίνητο κάθε τρία χρόνια και ερωτικό σύντροφο κάθε τρεις και λίγο
48. Γιατί όταν οι άλλοι φορούσαν προβιές λύκων εμείς υφαίναμε αραχνοΰφαντους χιτώνες
49. Γιατί οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες (Winston Churchill- 1941)
50. Γιατί δε βάζουμε κέτσαπ στο φαγητό μας. Έχει από μόνο του υπέροχη γεύση
51. Γιατί όταν πονάμε ξέρουμε να κλαίμε και να χορεύουμε τη ζεμπεκιά με περηφάνια
52. Γιατί ο Έρωτας ήταν Έλληνας Θεός. Γι αυτό ξέρουμε και να αγαπάμε
53. Γιατί μπορεί να είμαστε οξύθυμοι αλλά ποτέ δεν κρατάμε κακία
54. Γιατί κανένας άλλος δεν χαίρεται για την καταγωγή του όσο εμείς
55. Γιατί παρόλο που γνωρίζουμε τον κίνδυνο τολμάμε
56. Γιατί η τρέλα στην Ελλάδα πάει με χίλια...
57. Γιατί το 95% των αστεριών και των πλανητών έχουν ελληνική ονομασία
58. Γιατί δουλεύουμε για να ζούμε και δε ζούμε για να δουλεύουμε
59. Γιατί έχουμε του κόσμου τα ελαττώματα και παρόλα αυτά είμαστε ακαταμάχητοι
60. Γιατί η ζωή μας είναι στο "δυνατό" ενώ των ξένων στο "αθόρυβο"
61. Γιατί αν η χώρα μας δεν ήταν η ομορφότερη του κόσμου, θα τη διάλεγαν για σπίτι τους οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου;
62. Γιατί όταν φωνάζουμε "αδελφέ" στο δρόμο, όλοι γυρνάνε
63. Γιατί κάνουμε τις περισσότερες καταχρήσεις κι όμως ζούμε περισσότερο
64. Γιατί ακόμα κι ο
Αϊνστάιν παραδέχτηκε ότι οφείλει πολλά σε έναν Έλληνα ( Καραθεοδωρή )
65. Γιατί όταν συζητάμε για δίαιτα είμαστε πάντα στο τραπέζι και τρώμε
66. Γιατί κάποτε "φωτίσαμε" ολόκληρο τον κόσμο
67. Γιατί μιλάμε δυνατά και γελάμε με την καρδιά μας
68. Γιατί είμαστε οι μόνοι που ξεκινάμε το μεσημέρι για καφεδάκι και καταλήγουμε να πίνουμε ούζο μέχρι πρωίας
69. Γιατί μπροστά στο Μετσοβόνε τύφλα να χει το Έμενταλ
70. Γιατί με μια φλόγα καταφέραμε να ενώσουμε ολόκληρο τον κόσμο
71. Γιατί ξέρουμε να εκφράζουμε το σ' αγαπώ με κάθε πιθανό τρόπο
72. Γιατί τα πιο απίστευτα είναι κι ελληνικά
73. Γιατί κυκλοφορούμε στο δρόμο στις δύο το βράδυ και δε νιώθουμε ότι είμαστε σε στοιχειωμένη πόλη
74. Γιατί σουβλάκι, σουτζουκάκι και λοιπές ελαφριές γεύσεις είναι η αδυναμία μας
75. Γιατί είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας
76. Γιατί δεν πάμε για ύπνο με τις κότες αλλά το ξημερώνουμε διασκεδάζοντας
77. Γιατί ακόμη και το πιο μικρό ξωκλήσι μας λούζεται από φως. Δεν πιάνεται η ψυχή μας απ? τη σκοτίδα του βιτρώ
78. Γιατί τα λέμε έξω απ΄ τα δόντια
79. Γιατί ξέρουμε να "κλέβουμε" αλλά και να μην "καρφώνουμε" αυτόν που "κλέβει" στις εξετάσεις
80. Γιατί έχουμε πάντα μια λύση- έστω και πλάγια- σε όλα
81. Γιατί οι γονείς μας δεν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε μόλις κλείσουμε τα δεκαοκτώ
82. Γιατί είμαστε των άκρων
83. Γιατί την κάθε δυσκολία την αντιμετωπίζουμε για χιούμορ
84. Γιατί το αντιπροσωπευτικότερο ελληνικό σύνθημα είναι: "Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!"
85. Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν εδώ
86. Γιατί όταν θέλουμε να λιαστούμε, έχουμε αμμουδιά και θάλασσα. Δεν ξεχυνόμαστε στα γρασίδια ούτε βουτάμε στα σιντριβάνια
87. Γιατί βλέπουμε τον ουρανό γαλάζιο κι όχι μολυβί
88. Γιατί εδώ που ζούμε όλο το χρόνο, ο ξένος το έχει σκοπό ζωής να έρθει μία εβδομάδα
89. Γιατί η Ελλάδα είναι η πιο φτωχή χώρα με τους πιο πλούσιους κατοίκους
90. Γιατί είχαμε μάγκες προγόνους
91. Γιατί ξέρουμε τι θα πει κέφι
92. Γιατί μιλάμε καλά τις ξένες γλώσσες...αλλά ποιοι μιλούν καλά τα ελληνικά;
93. Γιατί πίνουμε και καπνίζουμε περισσότερο από όλους και ζούμε περισσότερο από όλους.
94. Γιατί εμείς γράφουμε την Ιλιάδα, και οι ξένοι την κάνουν έργο χιλιάδες χρόνια μετά.
95. Γιατί το τζατζίκι, το σουβλάκι, η μαγκιά και το φιλότιμο είναι ελληνικά.
96. Γιατί μας αρέσει τα λεφτά και τα ψάρια να τα τρώμε πάντα φρέσκα.
97. Γιατί ενώ έχουμε μικρή χώρα, έχουμε μεγάλη καρδιά.
98. Γιατί το δικό μας μοντέλο ζωής έχει πολλέεεεεεες καμπύλες.
99. Γιατί η μάνα μου κάθε Αύγουστο απλώνει τραχανά. Οι άλλοι τι απλώνουν?
100. Γιατί όταν φοράμε πέδιλα, δεν τα φοράμε με κάλτσες"

Η Ώρα της Γης 2010


Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης. Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη...


την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η αλήθεια είναι ότι το 2009 δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και η Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης απέτυχε να καταλήξει σε μια καλή κλιματική συμφωνία. Αυτό όμως θα πρέπει να μας οπλίσει με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες των μεγάλων κρατών απογοήτευσαν τους πολίτες τους, η ανθρωπότητα όμως δε σταματά τον αγώνα.

Πέσατε σε λακκούβα – Δείτε πώς θα αποζημιωθείτε


Όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν την οδό της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποζημιωθούν για καταστροφές που υπέστησαν εξαιτίας κακοτεχνιών στους δρόμους, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής οι Δήμοι έχουν πληρώσει 1,5 εκατομμύρια ευρώ σε οδηγούς...

Οι πολίτες σύμφωνα με τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών, στρέφονται με αγωγές, κυρίως κατά των Δήμων ή του Δημοσίου που έχουν και την κύρια ευθύνη για την συντήρηση των δρόμων. Από την άλλη πλευρά τα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια επιδικάζουν στους παθόντες μεγάλα χρηματικά ποσά που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 100.000 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση.

Από την πλευρά των δικαστών αναφέρεται ότι οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν κυρίως λακκούβες στους δρόμους και λιγότερο θανατηφόρα ατυχήματα. Από την πλευρά των δήμων σύμφωνα με τον ΕΣΔΚΝΑ αναφέρεται ότι αν τα ποσά των αποζημιώσεων διατίθενται για αναβάθμιση των δρόμων θα υπήρχε πολύ σημαντικό και ποιοτικό έργο και οι λακκούβες θα καλύπτονταν .
1. Καλέστε την Ελληνική Αστυνομία ή την Τροχαία προκειμένου να καταγράψει και επίσημα το συμβάν.
2. Φωτογραφίστε ακόμα και με το κινητό σας το σημείο, την κακοτεχνία και τις ζημιές που έχετε υποστεί. Είναι πολύ σημαντικό να αποδεικνύεται από την φωτογραφία η ημερομηνία του συμβάντος οπότε προσπαθήστε να υπάρχει εφημερίδα της ημέρας κάπου στο πλάνο σας.
3. Συγκεντρώστε αμέσως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπεύθυνοι για το έργο είναι η δημοτική αρχή ή το Δημόσιο στον συγκεκριμένο δρόμο που πάθατε την ζημιά .Αυτό μπορείτε να το πετύχετε καλώντας την τροχαία αλλά και τον Δήμο την ίδια ώρα έτσι ώστε να καταγραψεί το συμβάν.
4. Ενημερώστε αμέσως την ασφαλιστική σας εταιρεία για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημά σας κι αν υπάρχει τραυματισμός το ΕΚΑΒ για να επιβεβαιωθεί. Σε περίπτωση που το συμβόλαιό σας δεν καλύπτει οδική βοήθεια ή ζημιές από οδικές κακοτεχνίες προτιμήστε να γίνει η εξυπηρέτηση έστω κι αν επιβαρυνθείτε οικονομικά.
5. Σε περίπτωση τραυματισμού πηγαίνετε σε δημόσιο νοσοκομείο για να πάρετε ιατρική βεβαίωση για σωματική βλάβη. Προσοχή, καλύτερα να μην πάτε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
6. Συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας εντός 24 ορών και στείλτε εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα( Δήμο, κοινότητα, Νομαρχία, εργολάβο, κατασκευαστική εταιρεία) το οποίο θα γράφει πως επιφυλάσσεστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα σας.
7. Σε περίπτωση που ο αρμόδιος φορέας δεν ανταποκριθεί εντός 2 ημερών , καταθέστε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή με την απαίτηση του ποσού που αντιστοιχεί στην αποζημίωσή σας.
8. Φροντίστε να παρουσιαστείτε στο δικαστήριο και να μην ζητήσετε αναβολή.
9. Φροντίστε να υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα εκείνη του ατυχήματος.

Τα αίτια που οδηγούν στην εμφάνιση κακοτεχνιών στους δρόμους είναι πολλά και ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση λέει στο Νewsit ο Γιώργος Παπαδήμου, ειδικός μεταλλειολόγος και γεωλόγος. Η εμφάνιση μιας λακκούβας στο οδόστρωμα οφείλεται συνήθως στη μη καταλληλότητα του υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί για βάση η στην μικρότερη ποσότητα πίσσας.

Επίσης μια βλάβη του δικτύου υδροδότησης ή λιμνάζοντα νερά είναι δυνατόν να προκαλέσουν την υποχώρηση της ασφάλτου. Αν ο δρόμος έχει ρωγμές και επιβαρύνεται από βαριά οχήματα, το νερό μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο μέγεθος και το βάθος της λακκούβας.

Μεγάλες όμως είναι και οι ζημιές που παρουσιάζονται στα ΙΧ σε σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον Χρήστο Μούρτο, ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στο Χολαργό αφού όπως αναφέρει στο Newsit φθείρονται το μπροστινό σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου, τα λάστιχα και τα αμορτισέρ, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια οδηγού και των επιβατών.

“Κάθε μήνα δέχομαι περίπου 3 αυτοκίνητα με πρόβλημα στα αμορτισέρ ενώ όταν βρέχει μπορεί να έχω και καθημερινό περιστατικό αφού οι λακκούβες καλύπτονται από νερά και δεν γίνονται έγκαιρα αντιληπτές από τους οδηγούς” αναφέρει.

Από το 2003 έως και σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 1400 θάνατοι που οφείλονται σε λακκούβες και κακοτεχνίες στους δρόμους ενώ παράλληλα τα δικαστήρια έχουν δώσει μέχρι και ποινές φυλάκισης στους ιθύνοντες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 48 χρονου τεχνικού της Ολυμπιακής Μιχάλη Κορρέ, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν η μοτοσικλέτα του έπεσε σε λακκούβα που δεν είχε κλείσει καλά το συνεργείο ύδρευσης του δήμου στο Κορωπί. Συγκεκριμένα ο τότε δήμαρχος Πέτρος Παπαγιαννόπουλος και 2 ακόμα υπάλληλοι καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκιση.

8,5 Ρίχτερ συγκλονίζουν τη Χιλή - Κίνδυνος για τσουνάμι!


Από τον σεισμό προκλήθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε τμήματα της χιλιανής πρωτεύουσας, Σαντιάγο.

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 8,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την περιοχή Κονσεπσιόν, στη Χιλή, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της πρωτεύουσας, Σαντιάγο....

Αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,3 Ρίχτερ, αλλά η τελευταία ενημέρωση από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναφέρεται σε δόνηση 8,5 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κονσεπσιόν και σε βάθος 55 χιλιομέτρων.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τις ακτές της Χιλής και του Περού μετά τον ισχυρό σεισμό στη Χιλή, που είχε μέγεθος 8,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Παράλληλα το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να πληγούν από τσουνάμι και οι ακτές του Ισημερινού.

"Ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να ενεργοποιήσει ένα καταστροφικό τσουνάμι, που μπορεί να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο, μέσα σε λίγα λεπτά και πιο απομακρυσμένες ακτές, σε λίγες ώρες", ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Αυτόπτης μάρτυρας τον οποίον επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερ είπε ότι η δόνηση διήρκεσε μεταξύ 10 και 30 δευτερολέπτων.

Τι υπέροχο να 'σαι άνδρας!
ΔΙΟΤΙ στατιστικά κάθε στιγμή σού αναλογούν τέσσερις διαθέσιμες γυναίκες (σ.σ. θέλω να μάθω ποιος πούστ πηδάει το ποσοστό μου!) Δεν είναι ντροπή ούτε μυστικό που αυνανίζεσαι συνεχώς.
Κανείς δεν χαζεύει το στήθος σου, όταν του μιλάς. Μπορείς να αγοράσεις προφυλακτικά χωρίς ο περιπτεράς να σε φαντάζεται γυμνό. Μπορείς να βρεις καλή δουλειά κι ας μην έχεις υπέροχα οπίσθια....


ΔΙΟΤΙ καρφάκι δεν σου καίγεται που κανείς δεν πρόσεξε το καινούργιο σου κούρεμα. Οι ρυτίδες, τ' άσπρα μαλλιά και η κοιλίτσα είναι γοητεία. Δεν έχεις λόγο να ξυρίζεσαι απ' τον λαιμό και κάτω. Τα παπούτσια ποτέ δεν σε πληγώνουν. Αν γουστάρεις, αφήνεις μούσι και μουστάκι. Μπορείς να ρευτείς ελεύθερα. Οταν κάθεσαι, δεν χρειάζεται να θυμάσαι τι φοράς για να βάλεις ανάλογα τα πόδια σου. Ολοι οι οργασμοί σου είναι αληθινοί...
ΔΙΟΤΙ οι φίλοι σου δεν σου τη σπάνε άμα βάλεις κιλά. Συνεννοείσαι στο τηλέφωνο σε 30 δευτερολέπτα. Δεν ψυχαναγκάζεσαι να κουβαλάς μια τσάντα γεμάτη άχρηστα πράγματα. Στα εστιατόρια τρως όλο το φαγητό σου. Οι πενθήμερες διακοπές χρειάζονται μια μικρή βαλίτσα μόνο. Οι ουρές για να πας στις τουαλέτες είναι κατά 80% μικρότερες. Μπορείς να κάνεις μπάνιο και να ετοιμαστείς σε 10 λεπτά. Ακόμη και στο κατούρημα έχεις στόχο. Στα 35 αν είσαι ανύπαντρος, κανείς δεν το κάνει θέμα.
ΔΙΟΤΙ το μόνο βιολογικό ρολόι που έχεις είναι εκείνο που σε ειδοποιεί πως αρχίζει το Champions League. Οταν ζοχαδιάζεσαι, δεν φταίει μια αόριστη ορμονική τσιγκολελέτα που εκφράζεται με τη δικαιολογία-πασπαρτού «είμαι αδιάθετη». Δεν υπάρχει τίποτα ανώμαλο και παρεξηγήσιμο όταν δύο γυναίκες κάνουν σεξ μεταξύ τους· αρκεί να το κάνουν μπροστά σου.
ΔΙΟΤΙ ο γάμος δεν είναι η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας σου. Δεν καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να συζητάς 6 μήνες πριν και 6 μήνες μετά γι' αυτό το μισάωρο ορθοστασίας δίπλα σε μια ντυμένη μπομπονιέρα. Οι ποικιλίες νέων μοντέλων σε αυτοκίνητα και γυναίκες ανανεώνονται συνεχώς. Οσο υπάρχει ζωή σ' αυτόν τον πλανήτη, θα υπάρχει πάντα και μια Σούλα - ανακουφίστρα, πρόθυμη ν' αποτελέσει την εναλλακτική σου λύση.
ΔΙΟΤΙ σ' ένα πάρτι αν κάποιος φοράει τυχαία τα ίδια ρούχα με σένα μπορεί να γίνει άνετα κολλητός σου. Ενα λευκό πουκάμισο με κολαρισμένο γιακά κι ένα ζευγάρι παπούτσια σοβαρά ήταν, είναι και θα είναι πάντα αρκετά. Εχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν οπτική επαφή με τα γεννητικά τους όργανα είναι εξωστρεφείς και άνετοι· καθόλου τσιτωμένοι. Ε ναι λοιπόν, δεν χρειάζεσαι ποτήρι για να πιεις νερό απ' το μπουκάλι του ψυγείου!
ΔΙΟΤΙ έχεις λόγο τιμής. Ανοίγεις τα βαζάκια μόνος σου. Ξέρεις πώς θ' αλλάξεις λάστιχο στο αυτοκίνητο. Ολα στο πρόσωπό σου παραμένουν στο φυσικό τους χρώμα. Δεν χρειάζεται να τακτοποιείς το σπίτι επειδή θα έρθει ο υδραυλικός. Δεν είναι απαραίτητο να θυμάσαι τα γενέθλια των άλλων. Δεν χρειάζεται ν' ανησυχείς αν θα φύγει κάποιος πόντος απ' το καλσόν σου· εκτός αν είσαι τσολιάς στ' ανάκτορα.
ΔΙΟΤΙ όταν χωρίσεις, υπάρχει πάντα τουλάχιστον μία γκόμενα διαθέσιμη, κολλητή φίλη της δικιάς σου, να σε παρηγορήσει στην αγκαλιά της. Αμα σφίξουν τα πράγματα υπάρχει πάντα ένα Αγιον Ορος· και μόνο που το ξέρεις, αρκεί. Σε τελική ανάλυση αν δεν σ' αρέσει που 'σαι άνδρας, έχεις πάντα την επιλογή να κάνεις εγχείρηση αλλαγής φύλου..

Χιμπατζής εξαρτημένος... στο ποτό και το τσιγάρο


Σε αγωγή απεξάρτησης υποβάλλεται εδώ και λίγες ημέρες ένας Ρώσος χιμπατζής, ονόματι Ζόρα, για να απαλλαγεί από δύο ολέθριες ανθρώπινες συνήθειες, το κάπνισμα και το αλκοόλ...

...Πρώην αστέρι του τσίρκου, ο Ζόρα, άρχισε ξαφνικά να γίνεται επιθετικός, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ένα ζωολογικό κήπο της πόλης Ροστόφ. Εκεί απέκτησε αρκετούς απογόνους, έμαθε να σκιτσάρει με μαρκαδόρους… αλλά και να καπνίζει και να πίνει μπίρα!

«Η μπίρα και τα τσιγάρα τον κατέστρεφαν. Εκλιπαρούσε τους επισκέπτες για ποτό», αναφέρει η εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβδα, η οποία προσθέτει ότι τελικά ο Ζόρα αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Καζάν για θεραπεία αποτοξίνωσης.

Οι Aerosmith στην Ελλάδα!


Για μία μόλις live εμφάνιση θα βρεθεί στην Ελλάδα το θρυλικό συγκρότημα των Aerosmith, το οποίο δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των συναυλιών του τη χώρα μας. Το θρυλικό rock συγκρότημα θα ξεκινήσει την περιοδεία του με τίτλο "Cocked, Loaded, Ready To Rock Tour 2010" στις 10 Ιουνίου από τη Σουηδία, ενώ στη χώρα μας θα βρεθεί για μία και μόνο συναυλία στις...


20 Ιουνίου στο γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α. Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορική συναυλία παραμένουν ακόμη άγνωστες καθώς η μοναδική ενημέρωση που υπάρχει σχετικά με τη συναυλία είναι αποκλειστικά από το επίσημο site του συγκροτήματος και όχι από κάποιον άλλο φορέα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι οι λάτρεις της καλής rock μουσικής θα δώσουν “ραντεβού” στη μοναδική συναυλία που αναμένεται να κάνει sold out εισιτηρίων σε λίγες ώρες.


Καταδικάστηκαν για τον βιασμό της ανήλικης ξαδέλφης τους !


Τον εγκλεισμό τους σε σωφρονιστικά καταστήματα καταδίκασε χθες ομόφωνα το Δικαστήριο Ανηλίκων Καλαμάτας δύο αδέλφια κατηγορούμενα για αποπλάνηση και βιασμό της ανήλικης εξαδέλφης τους....


Τα δύο αδέλφια, όπως μεταδόθηκε πριν λίγο απο την ΕΡΑ, πριν από δυο χρόνια, σε ηλικία 17 και 13 ετών, αποπλάνησαν και βίασαν την 8χρονη εξαδέλφη τους. Το δικαστήριο, αν και οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τους καταδίκασε σε εγκλεισμό τους για 12 και 10 χρόνια αντίστοιχα σε σωφρονιστικά καταστήματα.

ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ...!


Δύο νεαροί από τη Μοζαμβίκη που συνελήφθησαν για κτηνοβασία, έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι πολύ χειρότερο από την επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου, καθώς ο ιδιοκτήτης του ζώου, μίας κατσίκας, ζητεί την αποκατάστασή της μέσω της σύναψης παραδοσιακού....

γάμου.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω από την αστυνομία, κοντά σε ένα χωριό στην κεντρική Μοζαμβίκη. Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας ότι οι δύο άνδρες βίασαν το ζώο.

Ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε ότι θα διωχθούν σίγουρα για απόπειρα κλοπής του ζώου, καθώς το είχαν πάρει από τον ιδιοκτήτη του, αλλά αυτό είναι το λιγότερο από τα προβλήματά τους: ο ιδιοκτήτης της κατσίκας απαιτεί τώρα να του καταβάλουν την "λόμπολα", την προίκα που σύμφωνα με την παράδοση ο γαμπρός πρέπει να καταβάλει στους γονείς της νύφης πριν τον γάμο.

Όγδοη αιτία θανάτου ο αλκοολισμός!


Ογδοη αιτία θανάτου στον κόσμο είναι ο αλκοολισμός, σκοτώνοντας ετησίως περίπου 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας....

Συγκεκριμένα, το 2002, όπου είναι και η τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν ολοκληρωμένοι στατιστικοί πίνακες, ο αλκοολισμός.. ευθυνόταν για 2,35 εκατομμύρια θανάτους αντρών και γυναικών, είτε εξαιτίας καρκίνου, είτε εξαιτίας κίρρωσης του ήπατος, καρδιαγγειακών νοσημάτων, εκούσιων και ακούσιων τραυματισμών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για την αρτηριακή πίεση, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η υπέρταση αποτελεί τη Νο 1 αιτία θανάτου.

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα μας βρέθηκε το 2003 στη 17η θέση του πίνακα με τα τριάντα κράτη όπου μελετήθηκαν τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ. Το ενθαρρυντικό στοιχείο πάντως είναι ότι συγκριτικά με το 1980, όπου η κατανάλωση ήταν στα 13,2 λίτρα ανά άτομο στην Ελλάδα, το 2003 η ποσότητα αυτή είχε μειωθεί στα 9 λίτρα ανά άτομο.

Σε επιστημονικό επίπεδο, οι έρευνες για την εύρεση αποτελεσματικής θεραπείας για τον αλκοολισμό συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, με τους ειδικούς να έχουν καταλήξει ήδη σε μια σειρά φαρμάκων που στοχεύει σε συγκεκριμένους τομείς της εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Οι τρεις κύριες ουσίες που έχουν πάρει έγκριση για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από το αλκοόλ είναι η naltrexonene, η acamprostate και η disulfiram, ενώ μια τέταρτη, η topiramate, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της επιληψίας, έχει δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε κλινικές δοκιμές για τον αλκοολισμό.

Καμία από αυτές δεν μπορεί να θεωρηθεί ωστόσο ως το «μαγικό χάπι» για τους αλκοολικούς, ενώ το τοπίο παραμένει θολό και αναφορικά με τις αρκετές θεραπείες που βρίσκονται ακόμα είτε στο στάδιο της ανάπτυξης είτε στο στάδιο κλινικών δοκιμών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν όμως οι επιστήμονες, είναι ότι ένα φάρμακο μπορεί να λειτουργήσει καλά σε έναν ασθενή, αλλά να μην έχει την παραμικρή αντίδραση σε κάποιον άλλο, ενώ κάποια κάνουν τους ασθενείς να αισθάνονται τόσο άσχημα που σταματούν αμέσως τη λήψη τους και το ρίχνουν και πάλι στο ποτό.

«Στην έρευνα για τον αλκοολισμό, αυτό που έχουμε καταλάβει τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ότι δεν υπάρχει μόνο ένα σύστημα νευροδιαβιβαστών, αλλά πολλαπλά συστήματα νευροδιαβιβαστών που εμπλέκονται στη διαδικασία επιθυμίας και κατανάλωσης αλκοόλ» εξηγεί ο Ρέι Λίτεν, επικεφαλής ανάπτυξης φαρμάκων του Βρετανικού Ινστιτούτου Κατάχρησης Αλκοόλ και Αλκοολισμού.

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί μάλιστα που παραλληλίζουν τον αλκοολισμό με την κατάθλιψη, μια άλλη εξαιρετικά πολύπλοκη πάθηση, που πριν από το Prozac θεραπευόταν μόνο σε extreme περιπτώσεις και με extreme τρόπους.

Το κάπνισμα χαζεύει...


Το κάπνισμα μειώνει τον δείκτη νοημοσύνης ή όσοι καπνίζουν έχουν χαμηλότερο IQ? Την απορία εγείρει νέα μελέτη που έδειξε πως όσο περισσότερα τσιγάρα καπνίζει κανείς καθημερινά, τόσο πιο χαμηλό είναι το IQ του!

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Addiction» ο δρ Μαρκ Γουάιζερ, από το Ιατρικό Κέντρο Σήμπα, στο Τελ Χάσομερ, και οι συνεργάτες του, διαπίστωσαν πως οι νεαροί που κάπνιζαν πάνω από ένα πακέτο την ημέρα είχαν IQ χαμηλότερο κατά..

7,5 ή περισσότερες μονάδες απ’ ό,τι οι συνομήλικοί τους μη καπνιστές.

Αν και ως τώρα υπήρχαν αρκετές μελέτες που είχαν συσχετίσει το κάπνισμα με χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης, οι περισσότερες είχαν βασισθεί σε τεστ νοημοσύνης που είχαν γίνει σε παιδιά καπνιστών.

Επιπλέον, αρκετές συμπεριλάμβαναν εθελοντές με προβλήματα ψυχικής υγείας ή συμπεριφοράς, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν αυξημένες πιθανότητες να καπνίζουν, σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους.

Για να κατανοήσουν λοιπόν καλύτερα την πιθανή σχέση καπνίσματος – IQ, οι ερευνητές επιστράτευσαν 20.211 18χρονους φαντάρους, κανένας εκ των οποίων δεν έπασχε από σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας ή συμπεριφοράς.

Από τους εθελοντές, το 28% ήταν καπνιστές, το περίπου 3% πρώην καπνιστές, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

Οι καπνιστές είχαν πιο χαμηλές επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης απ’ ό,τι οι μη καπνιστές – και αυτό δεν άλλαξε, ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάζουν την ευφυΐα (όπως η κοινωνικοοικονομική κατάσταση και το μορφωτικό επίπεδο).

Ο μέσος δείκτης νοημοσύνης των μη καπνιστών ήταν σχεδόν 101, ενώ των καπνιστών 94.

Οι επιμέρους αναλύσεις έδειξαν ότι το IQ μειωνόταν σταθερά αναλόγως με τον αριθμό των τσιγάρων που κάπνιζαν οι φαντάροι: από 98 σε όσους καθημερινά κάπνιζαν έως 5 τσιγάρα έως 90 σε όσους κάπνιζαν περισσότερο από ένα πακέτο την ημέρα.

Ο δείκτης νοημοσύνης που κυμαίνεται από 84 έως 116 θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει την μέση ευφυΐα. Οι ερευνητές συνέκριναν επίσης ξεχωριστά τον δείκτη νοημοσύνης των φαντάρων που είχαν πάει στον στρατό μαζί με τον αδελφό τους (συνολικά ήταν 70 ζεύγη αδελφών). Και πάλι, το μέσο IQ όσων κάπνιζαν ήταν χαμηλότερο απ’ ό,τι των μη καπνιστών αδελφών τους.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλ’ αυτά; Ότι κάπνισμα και IQ έχουν… αντιστρόφως ανάλογη σχέση, για άγνωστους προς το παρόν λόγους. Πάντως, ο δρ Γουάιζερ και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν πως το πιθανότερο είναι να υποδηλώνουν τα ευρήματά τους πως όσοι έχουν χαμηλότερο IQ είναι πιθανότερο να επιλέξουν να καπνίζουν - και όχι ότι το κάπνισμα μειώνει τον δείκτη νοημοσύνης μας...

Εχασε τη ζωη της απο μια κούπα τσαγιού
Οσο και αν φαίνεται απίστευτο μια κούπα τσαγιού ειναι η αιτία που η Diane Claughton μόλις 24 ετών έχασε τη ζωή της. Η Diane ήταν στο κυλικείο της εταιρείας που δούλευε και ετοιμάστηκε να επιστρέψει στη δουλειά της. Στο χέρι της κρατούσε μια κούπα τσαγιού. Οπως...
έφευγε δεν κατέβηκε σωστά κάτι σκαλοπάτια και έπεσε, απο πάρα πολύ μικρό ύψος, χτυπώντας πολύ σοβαρά το κεφάλι της. Πέθανε την άλλη μέρα απο την αιμορραγία. Οπως ομως είπαν οι γιατροί το γεγονός οτι κρατούσε την κούπα τσαγιού ηταν αυτό που την εμπόδισε να ανακτήσει την ισορροπία της και να πέσει τουλάχιστον πιο ελαφριά.


Η σιλικόνη της έσωσε τη ζωή!


Τα εμφυτεύματα στο στήθος, έσωσαν τη ζωή γυναίκας που πυροβολήθηκε...

Ακούγεται απίστευτο είναι όμως αλήθεια και συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Η Lydia Carranza, είχε πάει στον μια τυπική επίσκεψη στον οδοντίατρο όταν ξαφνικά δέχθηκε στο στήθος πυροβολισμό από έναν άντρα ο οποίος είχε πάει για κακή της τύχη στο συγκεκριμένο σημείο για να σκοτώσει τη γυναίκα του!

Το τραύμα ήταν σοβαρό, η Lydia μπήκε στο νοσοκομείο, και όπως είπαν οι γιατροί, θα είχε πεθάνει αν δεν είχε στο στήθος της εμφύτευματα σιλικόνης, μεγέθους D!

Όπως δήλωσε ο πλαστικός χειρουργός της, στην εφημερίδα Los Angeles Times,αν δεν είχε κάνει επέμβαση αύξησης στήθους η σφαίρα θα είχε σφηνωθεί στην καρδιά της Lydia και θα ήταν νεκρή.
Ο γιατρός έβγαλε τώρα το θέμα στη δημοσιότητα ελπίζοντας να συγκεντρώσει χρήματα για τη νέα επανορθωτική πλέον, επέμβαση της πελάτισσά του...

Η υποδοχή της αποστολής του ΠΑΟ!!!


Υποδοχή όπως τους αξίζει....
Μοναχά ΠΑΟ εσύ! Επειδή τα διπλά του ΠΑΟ στην ευρώπη είναι πολλά βρίκαμε τα καλύτερα....


Η μεγάλη νίκη μέσα στην Ιταλία με σκορ 3-2 επί της Ρόμα και η πρόκριση του Παναθηναϊκού στους «16» του Europa League ήταν σίγουρα μια τεράστια επιτυχία, αλλά δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τους «πράσινους». Πραγματικός πρέσβης το «τριφύλλι» έχει φτάσει στις 28 εκτός έδρας νίκες στα ευρωπαϊκά σαλόνια από τις 84 συνολικά των ελληνικών ομάδων. Αυτή είναι η τρίτη φορά που υποκλίνεται στον ΠΑΟ ιταλική ομάδα. Δείτε βίντεο από τις μεγάλες, εκτός συνόρων, ευρωπαϊκές βραδιές του συλλόγου.

Η αρχή έγινε με το περίφημο «caso Saravakos», όπως έμεινε στην αθλητική ιστορία της γειτονικής χώρας ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από τους «πράσινους» την περίοδο 1987-88 για το Κύπελλο UEFA. Ο Παναθηναϊκός τότε, αφού νίκησε τη «βέκια σινιόρα» 1-0 στο ΟΑΚΑ, με γκολ-ποίημα του Σαραβάκου, ηττήθηκε στο «Κομουνάλε» 3-2, σε μια ονειρική βραδιά για τον μεγάλο «μικρό» του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Θύμα» και τη δεύτερη φορά ήταν η Γιουβέντους για τη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2000-01, με το «τριφύλλι» να επικρατεί με σκορ 3-1 επί των «μπιανκονέρι» στον τελικό του ομίλου και να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Για να επιστρέψουμε όμως στα μεγάλα διπλά, πάμε στη σεζόν 1995-96, όπου μετά το 1-0 επί της Πόρτο στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ήρθε η απίστευτη νίκη επί του Άγιαξ, κορυφαία ομάδα στον κόσμο εκείνη την εποχή, μέσα στο Άμστερνταμ, με την γκολάρα του Κριστόφ Βαζέχα.

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη των «πρασίνων» στην Ευρώπη σημειώθηκε στις 16/09/1970 με σκορ 2-1 επί της Ζενές Ες και από εκεί ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να αγωνίζεται στο τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Σπουδαίο διπλό σημείωσε ο Παναθηναϊκός το 1985 στη Σουηδία επί της μεγάλης τότε Γκέτεμποργκ, με 1-0, σκορ που σε συνδυασμό με το 2-2 της Αθήνας, έστειλε τους «πράσινους» στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Ξεχωριστή θέση, όχι σε σημασία, αλλά σε έκταση έχει το 6-0 επί της Ελεκτροπούτερε στη Ρουμανία καθώς είναι η μεγαλύτερη νίκη του «τριφυλλιού» εκτός έδρας.

Την τελευταία δεκαετία ο Παναθηναϊκός κατάφερε αρκετές φορές να επιστρέψει νικητής από ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ξεχωρίζουν βέβαια, η περσινή νίκη 1-0 επί της πρωταθλήτριας Ιταλίας Ίντερ, αλλά το 3-0 κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης που προηγήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα.
Σπουδαία παράδοση έχει δημιουργήσει το «τριφύλλι» σε γερμανικό έδαφος, αφού έχει νικήσει, εκτός της Βέρντερ, άλλες τρεις φορές ομάδες της Bundesliga. Την περίοδο 1993-94 νίκησε 2-1 την Μπάγερ Λεβερκούζεν (παρότι αποκλείστηκε έχοντας χάσει στην Αθήνα), το 2000-01 1-0 στο Αμβούργο και την επόμενη χρονιά 2-0 εκτός έδρας με τη Σάλκε.
Με εμφανίσεις σαν αυτές, αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε σε γραφικότητες και κλισέ τύπου «Ευρωπαίος», «Πρέσβης», «Ευρωπαϊκό DNA». Όσο όμως οι νεοσύλλεκτοι στην Παιανία θα μπολιάζονται από τα γονίδια του Δομάζου, του Αντωνιάδη, του Σαραβάκου, του Βαζέχα και του Καραγκούνη, θα υπάρχουν παίκτες σαν τον Νίνη που θα συνεχίζουν να γράφουν ευρωπαϊκή ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κι εμείς θα καταφεύγουμε αναγκαστικά σε τίτλους-κλισέ. Ακολουθούν τα 28 ευρωπαϊκά «διπλά» του «τριφυλλιού»:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΑΤΣ (ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ)

16-9-1970 Ζενές Ες-Παναθηναϊκός 1-2 (Πρωταθλητριών)
3-10-1973 Μπέογκραντ-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
6-3-1985 Γκέτεμποργκ-Παναθηναϊκός 0-1 (Πρωταθλητριών)
6-9-1988 Ομόνοια-Παναθηναϊκός 0-1 (Κυπελλούχων)
16-9-1992 Ελεκτροπούτερε-Παναθηναϊκός 0-6 (ΟΥΕΦΑ)
29-9-1993 Σέλμπουρν-Παναθηναϊκός 1-2 (Κυπελλούχων)
2-11-1993 Λεβερκούζεν-Παναθηναϊκός 1-2 (Κυπελλούχων)
15-9-1994 Πιρίν-Παναθηναϊκός 0-2 (Κυπελλούχων)
18-10-1995 Πόρτο-Παναθηναϊκός 0-1 (Τσάμπιονς Λιγκ)
3-4-1996 Άγιαξ-Παναθηναϊκός 0-1 (Τσάμπιονς Λιγκ)
16-9-1999 Γκόριτσα-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
26-9-2000 Αμβούργο-Παναθηναϊκός 0-1 (Τσάμπιονς Λιγκ)
8-8-2001 Σλάβια Πράγας-Παναθηναϊκός 1-2 (Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ)
11-9-2001 Σάλκε-Παναθηναϊκός 0-2 (Τσάμπιονς Λιγκ)
19-2-2002 Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 0-2 (Τσάμπιονς Λιγκ)
19-9-2002 Λίτεκς-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
13-3-2003 Πόρτο-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
9-12-2003 Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός 1-3 (Τσάμπιονς Λιγκ)
28-9-2006 Μέταλουργκ Ζ.-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
2-11-2006 Μλάντα-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
20-9-2007 Αρτμέντια-Παναθηναϊκός 1-2 (ΟΥΕΦΑ)
8-11-2007 Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 0-1 (ΟΥΕΦΑ)
13-8-2008 Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 1-2 (Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ)
4-11-2008 Βέρντερ-Παναθηναϊκός 0-3 (Τσάμπιονς Λιγκ)
26-11-2008 Ίντερ-Παναθηναϊκός 0-1 (Τσάμπιονς Λιγκ)
1-10-2009 Ντιναμό Βουκουρεστίου-Παναθηναϊκός 0-1 (Europa League)
5-11-2009 Στουρμ Γκρατς-Παναθηναϊκός 0-1 (Europa League)
25-2-2010 Ρόμα-Παναθηναϊκός 2-3 (Europa League)

Πού θα γίνουν και ποιες ώρες το Σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο


Πολλές θα είναι οι διακοπές ρεύματος και αυτό το Σαββατοκύριακο στο Νομό Ηρακλείου προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες, όπως ανακοινώθηκε από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο διακοπές θα γίνουν από τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι...

* Στο Δήμο Μαλίων στο χωριό Μοχός, στην περιοχή της οικίας Παραδουλάκη και οικίας Φυτάκη Επ.
* Στην περιοχή Παλαιόκαστρο Δήμου Γαζίου στην περιοχή της οικίας Αδαμάκη.
Από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι στο χωριό Βούτες του Δήμου Ηρακλείου στην είσοδο του χωριού, πλησίον Βενζινάδικου.
Από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3
* Στο χωριό Ανώπολη του Δήμου Γουβών στην περιοχή του Γηπέδου Ανώπολης.
* Στις Κάτω Γούβες στην περιοχή Ανθόκηπος στην οικία Διακάκη Εμμ.
Από τις 8 το πρωί ως τις 11στο χωριό Πιτσίδια, Καμηλάρι, Καλαμάκι και Μάταλα του Δήμου Τυμπακίου, καθώς και σε όλα τα αντλιοστάσια και επιχειρήσεις των περιοχών αυτών.
Άλλωστε διακοπές θα γίνουν την Κυριακή από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι
Στο Λιμάνι, περιοχή Αγροτικής Τράπεζας, ΚΤΕΛ Ηρακλείου -Αγ. Νικολάου, αντλιοστάσιο ακαθάρτων ΔΕΥΑΗ, Αθηνά γυμναστηρίου CLOBAL, μπόουλινγκ. Επίσης στις περιοχές Καπετανακείου, Ανάληψης πάρκο Γεωργιάδη, Εργατικού Κέντρου, πλατείας Κύπρου, Χρυσοπηγή Πόρου, Βόρεια και Ανατολική πλατεία Ελευθερίας. Στη λεωφ. Ικάρου από πάρκο Νεολαίας έως οδό Νηρέως στον Πόρο. Στη λεωφ. Δημοκρατίας από Χαριλάου Τρικούπη καθώς και στις οδούς Δρακοντοπούλου, Καραγιάννη, Χρυσοστόμου, Νταλιάνη, Δράκου, Αθηνάς, Μήσωνος, Δωδεκανήσου, Ιερωνυμάκη, Εθνικής Αντιστάσεως, Τίτου Γεωργιάδη, Ισιώδου, Αρχιμήδους, Ανθεμίου, Αριστείδου, Επικούρου, Μονής Πρεβέλης, Πληνίου, Δωδώνης, Ζακύνθου, Πέλλης, Ζωοδόχου Πηγής.
Από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι στο Δήμο Αλικαρνασσού στη λεωφ. Ικάρου από Ηροδότου έως Γράμμου στον Πόρο. Επίσης στις περιοχές Αγ. Γεωργίου, Κρόνου, Κόμβου Κατσαμπά, Αγ. Φανουρίου (πρώην Στρατολογίας), MYTHOS LAND, Πνευματικού Κέντρου Αγ. Γεωργίου. Στις οδούς λεωφ. Ικάρου, Γράμμου, Νηρέως, Κομνηνών, Σαλαμίνας, Χειμάρας, Δαβάκη, Κονίτσης, Φλωρίνης, Αργυροκάστρου, Ζάκρου, Λέρρα, Τρίτωνος, Ποσειδώνος, Κορυτσάς, Ελικώνος, Κράπης, Αγ. Λαύρας, Δημοσθένους, Νάξου, Καλησπερίδων, Μετεώρων, Οδυσσέως, Νίδας, Βίτσι, Αγησιλάου Κανάρη, Βέντρης, Παπαοικονόμου, Αϊβαλή, Μελά, Σεφέρη, Αγ. Τρίφωνος, Μαυσώλου, Αρτεμησίας, Ηροδότου από Μούγλων έως Αγ. Τρύφωνος, Αρκονήσου από Μαυσώλου έως Ηροδότου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Ένοπλη ληστεία σε Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ


Ένοπλη ληστεία σε Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ σημειώθηκε χθες βράδι στην περιοχή της Χανιώπορτας....

Ο άγνωστος δράστης άρπαξε από το πρακτορείο 6000 ευρώ και τράπηκε σε φυγή.
Η αστυνομία έχει μια ικανοποιητική περιγραφή του δράστη που θα την διευκολύνει στον εντοπισμό του.

Αντιδράσεις για την τεράστια νίκη του ΠΑΟ στο Ρέθυμνο!


Δείτε αντιδράσεις από το Ρέθυμνο μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού με 2-3 μέσα στο Ολίμπικο της Ρώμης...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...