ΣOΚ : Σε ορυχεία θα στείλουν τους παίκτες της Β. Κορέας;


Η είδηση αυτή κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και αν ισχύει μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Λέγεται λοιπόν οτι ο ηγέτης της Β. Κορέας αποφάσισε οι παίκτες της ομάδας του μουντιάλ που δεν πήγαν καθόλου καλά να τιμωρηθούν με το να πάνε να δουλέψουν σε ορυχεία. Είπε συγκεκριμένα πως...αν κέρδιζαν θα έπαιρναν σπίτια, τιμές κλπ. Απο τη στιγμή που έχασαν πρέπει να γινει κάτι αντίστοιχο


troktiko

10.000 οπαδοί στην πρώτη του ΠΑΟΚ
Το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε 10.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Μεγάλος ενθουσιασμός και αποθέωση για το νέο προπονητή Μάριο Μπερέτα. Δείτε το βίντεο.

Αν και με αρκετές απουσίες η πρώτη του ΠΑΟΚ είχε έντονο χρώμα. Οι φίλοι της ομάδας που ήδη έχουν δείξει έμπρακτα τη στήριξη στη νέα προσπάθεια της ομάδας με την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας, έδωσαν δυναμικό παρών και στην προπόνηση του Δικεφάλου.Δικαιολοηγημένα έλειπαν οι Κώστας Χαλκιάς, Στέλιος Μαλεζάς, Πάμπλο Κοντρέρας και Δημήτρης Σαλπιγγίδης λόγω των αδειών που έχουν για τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ.

Ο Μάριο Μπερέτα είχε νωρίτερα γεύμα γνωριμίας με τους παίκτες ενώ στην προπόνηση αποθεώθηκε από τους οπαδούς της ομάδας.

"Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο σε πρώτη συγκέντρωση ομάδας. Αφού είναι δυνατοί οι οπαδοί μας, θα δουν και μια δυνατή ομάδα" τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

ΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ!

ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΒΆΖΕΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ....
ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ Ε...?


ΠΗΓΗ

Ρεπορτάζ για το λάδι της Κρήτης κάνουν οι Σουηδοί


Τις εγκαταστάσεις του πρότυπου ελαιουργείου της «Βιολέα» στον Άστρικα - στη δημοτική περιφέρεια Κολυμπαρίου - επισκέφτηκε τηλεοπτικό συνεργείο της Σουηδίας, το οποίο κατέγραψε πλάνα από την ξενάγηση που έγινε από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, κ. Γεώργιο Δημητριάδη.

«Είναι ένα εξειδικευμένο κανάλι που έχει να κάνει με τον τουρισμό από τη Σουηδία. Εμείς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προσεγγίσουμε ποιοτικό τουρισμό με όσο γίνεται περισσότερους ξένους και ειδικά αυτούς που ενδιαφέρονται για τα τρόφιμά μας, για τον τρόπο ζωής μας, για τη διατροφή μας» είπε σε τοπική εφημερίδα ο ιδιοκτήτης.
Κύριος στόχος της εταιρείας βιολογικού λαδιού ήταν να εκμεταλλευτεί την παραγωγή των ιδιόκτητων ελαιώνων, επενδύοντας σε νέες επισκέψιμες κτιριακές εγκαταστάσεις και καινοτόμες μηχανολογικές υποδομές παραδοσιακού τύπου, ώστε να υπάρχει άμεσος ποιοτικός έλεγχος των παραγομένων προϊόντων, αλλά και να δημιουργεί σημείο ενδιαφέροντος και προορισμού για επισκέπτες.

Στη Σουηδία, το μισό λίτρο λάδι στοιχίζει στον καταναλωτή από 24 μέχρι 28 ευρώ και το προτιμούν.

cretalive.grΑυξήσεις από αύριο στον ΦΠΑ - Αγοράστε σήμερα ....


Από αύριο, Πέμπτη 1η Ιουλίου, ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από 21%, σε 23%, ο μειωμένος συντελεστής από 10%, αυξάνεται σε 11% και ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής, που ισχύει για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες, αυξάνεται από 5%, σε 5,5%. Ομοίως, οι μειωμένοι συντελεστές οι οποίοι ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου από 15%, 7% και 4%, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 16%, 8% και 4%.

Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Η πρώτη εφαρμόστηκε από τις 15 Μαρτίου.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, σε εγκύκλιό του, σε οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται με ημερομηνία έκδοσης από την 1η Ιουλίου 2010 και εφεξής, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές, ακόμη και στην περίπτωση που το στοιχείο αυτό αφορά σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή.

Το ίδιο ισχύει και για τα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται με ημερομηνία από την 1η Ιουλίου 2010 και εφεξής και αφορούν σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την 30η Ιουνίου 2010. Οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ θα ισχύουν με βάση τα παραπάνω για όλες τις παραδόσεις αγαθών και τις παροχές υπηρεσιών, μη εξαιρούμενων των πωλήσεων φαρμάκων.

Σημειώνεται ότι, για συναλλαγές που θα τιμολογηθούν από την Πέμπτη και μετά, θα πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο ΦΠΑ υπολογισμένο με τους νέους αυξημένους συντελεστές, ακόμη και αν τα φορολογικά στοιχεία εκδόθηκαν εσφαλμένα με τους παλαιούς συντελεστές. Στην τελευταία αυτή περίπτωση και εφόσον πρόκειται για χονδρικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης συμπληρωματικού τιμολογίου με την -κατά τα παραπάνω- διαφορά του ΦΠΑ.

Για παράδειγμα, επιχείρηση που στις 4 Ιουνίου 2010 είχε αποστείλει με Δελτίο Αποστολής σε πελάτη της εμπορεύματα που υπάγονταν σε συντελεστή ΦΠΑ 21% και το τιμολόγιο δεν εκδόθηκε άμεσα. Στο τιμολόγιο πώλησης που θα εκδοθεί με ημερομηνία έκδοσης από 1η Ιουλίου 2010 και μετά, θα πρέπει να υπολογιστεί ΦΠΑ με συντελεστή 23%.

Ομοίως, επιτηδευματίας βάσει σύμβασης υπογραφείσας στις 12 Απριλίου 2010 που ανέλαβε εκτέλεση δημοσίου έργου και στη σύμβαση αναγράφεται ότι το έργο επιβαρύνεται με ΦΠΑ 21%, εφόσον το έργο πιστοποιηθεί στις 20 Ιουλίου 2010 στο τιμολόγιο που θα εκδοθεί θα πρέπει να υπολογιστεί ΦΠΑ με συντελεστή 23%.

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα της προσαρμογής των μηχανογραφικών συστημάτων και των φορολογικών ταμειακών μηχανών στους νέους συντελεστές, ισχύ έχουν οι οδηγίες που έχουν ήδη παρασχεθεί από το υπουργείο τον Μάρτιο (ΠΟΛ 1018/06.03.2010), ενώ με εγκύκλιο που θα ακολουθήσει, θα παρασχεθούν διευκρινίσεις σχετικές με τον τρόπο υποβολής των περιοδικών και εκκαθαριστικών δηλώσεων μετά την αύξηση των συντελεστών του φόρου.

πηγη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ....

Χταπόδι- μέντιουμ, κάνει προβλέψεις για τους αγώνες του Μουντιάλ !


Eχει προβλέψει σωστά , τον νικητή σε τέσσερις αγώνες !

Ένα χταπόδι, το οποίο ενδέχεται να έχει υπερφυσικές ικανότητες καθώς έχει...προβλέψει σωστά τον νικητή στους τέσσερις αγώνες που συμμετείχε η Γερμανία στο Μουντιάλ!
Προέβλεψε ότι η Γερμανία θα κερδίσει την Αργεντινή στον αγώνα του Σαββάτου.Ο Πολ, ένα χταπόδι ηλικίας δύο ετών, γεννημένο στην Αγγλία, που ζει σε ενυδρείο της Γερμανίας, έχει ποσοστό επιτυχίας 100 στα 100 στις μέχρι τώρα προβλέψεις του για τους αγώνες του Μουντιάλ.

Έχει γίνει διάσημο για τις επιτυχίες του αυτές στις οποίες συγκαταλέγεται και ο αποκλεισμός της Αγγλίας από τη Γερμανία την περασμένη Κυριακή.

Ο Πολ κλήθηκε να επιλέξει τροφή από δύο διαφορετικά δοχεία που είχαν τοποθετηθεί μέσα στο ενυδρείο: το ένα με τη σημαία της Αργεντινής και το άλλο με τη γερμανική.

Το δοχείο που άνοιξε πρώτο θεωρήθηκε και η επιλογή του.

Ο Πολ κινήθηκε προσεκτικά και χρειάστηκε 45 λεπτά μέχρι να πάρει την απόφασή του και να φάει το φαγητό που περιείχε το δοχείο με τη γερμανική σημαία.

Την περασμένη εβδομάδα αγνόησε το δοχείο με την αγγλική σημαία και επέλεξε εκείνο με τη γερμανική, παραπέμποντας σε πρόβλεψη νίκης για τη Γερμανία.

Λέτε να αλλάξουμε και αντί για άλλα ζώα....να αρχίσουμε να εκτέφουμε χταπόδια !

πηγη

Κάλεσμα από Γιώργο Παπανδρέου σε bloggers να κάνουν προτάσεις για νόμους!


Κάλεσμα από τον πρωθυπουργό σε bloggers να κάνουν προτάσεις για νόμους!

Πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την Βουλή φαίνεται ότι απηύθυνε στους bloggers να συμμετάσχουν ενεργά στην ανάδειξη των αρνητικών που θα αποκαλυφθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά «Καλώ τους bloggers να κάνουν προτάσεις, που γιατί όχι θα γίνουν νόμοι»...μια φοβερή πρωτοβουλία που γίνεται μόνο στο εξωτερικό.


πηγη

ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΞΙΝΟ


Συσκευή προσομοίωσης των πτήσεων στο διάστημα σε θεματικό πάρκο διασκέδασης στη νότια Κίνα συνετρίβη στο έδαφος χθες Τρίτη (29/6), με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι...
10 να τραυματιστούν. Επιζώντες είπαν ότι σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης και ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη λίγες στιγμές πριν τη συντριβή. Πέντε από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η "διαστημική πτήση" στο πάρκο, που γίνεται με 11 καμπίνες που χωρούν 4 άτομα, προσφέρει σε όσους την δοκιμάζουν την εμπειρία της εκτόξευσης ενός πυραύλου και της έλλειψης βαρύτητας, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται και μέρος του πάρκου στην παράκτια πόλη Σένσεν παραμένει κλειστό για ελέγχους ασφαλείας, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Σιάο Ουένχονγκ

πηγη

Συναρμολογούμενο σπίτι σε supermarket!


Η γνωστή αλυσίδα supermarket της Αγγλίας Tesco έβαλε κάτι νέο στην ήδη μεγάλη ποικιλία προϊόντων που διαθέτει στην αγορά. Συναρμολογούμενα σπίτια! Με 10,000 λίρες μπορεί κάποιος να αγοράσει το σπίτι" αυτό το οποίο ναι μεν θα του πάει στο μέρος που θέλει αλλά θα πρέπει να το συναρμολογήσει μόνος του. Τα έξοδα μεταφοράς πάντως δεν είναι πολλά γι αυτο μέγεθός του, μόλις 5 λίρες.
πηγη

Οριστικό τέλος για το Pirate bay!


Έπεσε η αυλαία για το ιστορικό Torrent site με τους εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά!

Οι Piratbyran, ιδρυτικά μέλη και στελέχη του διασημότερου torrent site στον κόσμο του Pirate Bay ανακοίνωσαν κι επίσημα τη διάλυση του δημοφιλούς site!Οι πολύχρονες διαμάχες με τις δισκογραφικές αλλά και με το Holywood σχετικά με την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων ήταν σίγουρα μία σημαντική αιτία αφού από αυτά, 2 μέλη του site μπήκαν στη φυλακή ενώ οι servers λόγω των καταγγελιών που γινόντουσαν έπεφταν συχνά με αποτέλεσμα το site να λειτουργεί με προβλήματα.

Πάντως παρά το κλείσιμο της αυλαίας τα μέλη και οι ιδρυτές του PirateBay, ακόμα πιστεύουν οτι ο διαμοιρασμός αρχείων είναι κάτι απόλυτα νόμιμο και δημοκρατικό και όχι παράνομο και καταχρηστικό!

πηγη

ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ VIDEO ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...

ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO ME THN ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ!

ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΟΜΩΣ

Παντρεύτηκε την καλή της!


Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν χθες η πρωθυπουργός της Ισλανδίας, Γιοχάνα Σιγκουρνταρνότιρ και η εκλεκτή της καρδιάς της Γιονίνα Λεοσντότιρ.

Η μέρα που επέλεξαν να παντρευτούν έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς την ίδια ημέρα τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.Το ισλανδικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα στις 12 Ιουνίου τη νομιμοποίηση του γάμου των.. ομοφυλοφίλων και ο νόμος τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή.

Σύμφωνα με το ισλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RUV, η ισλανδή ηγέτις παντρεύτηκε επίσημα τη σύντροφό της, την Γιονίνα Λεοσντότιρ, μετά την κατάθεση μιας αίτησης μετατροπής της πολιτικής ένωσής τους σε κανονικό γάμο. Δεν έγινε καμια ιδιαίτερη τελετή, σύμφωνα με το RUV.

Μέχρι τώρα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπορούσαν να ενώνονται νομίμως και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, όμως η ένωση δεν μπορούσε να θεωρηθεί ως πραγματικός γάμος.

Η Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ, που ζει με τη σύντροφό της αρκετά χρόνια, ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας το 2009 και είναι η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη αρχηγός κυβέρνησης.
news247

150.000.000 χρήστες χρησιμοποιούν Windows 7!


Μέσα σε λίγους μήνες τα Windows 7 πούλησαν 150 εκατομμύρια αντίτυπα!

H Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι τα Windows 7 είναι πλέον το λογισμικό με τις πιο γρήγορες πωλήσεις που έχει κυκλοφορήσει η Microsoft αφού από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 150 εκατομμύρια κομμάτια.Σύμφωνα με τον αριθμό αυτό μπορούμε να πούμε οτι πωλείται ένα αυθεντικό αντίτυπο του νέου λειτουργικού κάθε δευτερόλεπτο ενώ οι από την πλευρά τους οι αναλυτές, πιστεύουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες, τα Windows 7 θα έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά από τα Windows Vista.

Τέλος ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι για τη Microsoft είναι οτι πολλοί χρήστες αναβαθμίζουν τα Windows XP απευθείας σε Windows 7.

greek idol.....Μαγικό χάπι για άνδρεςΙσραηλινοί ερευνητές, ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν χάπι για άνδρες, που εξουδετερώνει το σπέρμα πριν φτάσει στη μήτρα. Θα χρειάζεται να το παίρνουν μια φορά στους τρεις μήνες


Μέχρι πρότινος όλες οι προσπάθειες των επιστημόνων στο να δημιουργήσουν ένα αντισυλληπτικό χάπι για τους άνδρες ήταν άκαρπες.

Αλλά όχι πια καθώς ερευνητές στο Ισραήλ δήλωσαν ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα χάπι που "απενεργοποιεί" το σπέρμα πριν καταφέρει να φτάσει στη μήτρα.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν η ανδρική έκδοση αντισυλληπτικού χαπιού θα χορηγείται μια φορά στους τρεις μήνες.Το επαναστατικό χάπι θα είναι διαθέσιμο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σύμφωνα με τους επιστήμονες που κρύβονται πίσω από την ανακάλυψη.

Στην ουσία το χάπι αφαιρεί σημαντική πρωτεΐνη από το σπέρμα που απαιτείται για να συλληφθεί ένα μωρό. Έτσι, ενώ το σπέρμα εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στη μήτρα είναι ανίκανο να γονιμοποιήσει τα ωάρια.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι θα είναι 100% αποτελεσματικό καθώς δεν συνοδεύεται από παρενέργειες όπως είναι το γυναικείο αντισυλληπτικό χάπι.

Επιπλέον, οι επιστήμονες λένε πως οι άνδρες δεν θα φοβούνται μη το ξεχάσουν αφού δεν χρειάζεται να το παίρνουν τακτικά αλλά μια φορά κάθε τρεις μήνες.

ΠΗΓΗ

Σκύλος έβαλε μπροστά αυτοκίνητο τραυματίζοντας το αφεντικό του


Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας σκύλος βρεθεί στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου;; Δύσκολα πάντως θα σκεπτόμασταν πως ένας σκύλος είναι ικανός να βάλει μπροστά τη μηχανή του..Πάντως αυτό συνέβη με ένα σκύλο στις ΗΠΑ, όταν πήδηξε μέσα στο αυτοκίνητο του αφεντικού του και το έθεσε σε κίνηση, τραυματίζοντάς τον ελαφρά!

Ο Christopher Bishop βρισκόταν κάτω από το φορτηγό του τσεκάροντας τυχόν διαρροή λαδιού με την μηχανή στο ρελαντί και την πόρτα του οδηγού ανοιχτή.Πού να φανταζόταν ότι ο σκύλος του, ράτσας μπουλντόγκ, θα έμπαινε μέσα και θα ξεκινούσε το αμάξι βάζοντας την όπισθεν! Μέχρι ο 43χρονος να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε, το φορτηγό πέρασε σχεδόν πάνω από την δεξιά πλευρά του σώματός του, ευτυχώς, δίχως να τον τραυματίσει σοβαρά.

Μάλιστα, ο κ. Bishop απέτρεψε τα χειρότερα, αφού βρήκε το κουράγιο και κατάφερε να ακινητοποιήσει το αμάξι πριν «εισβάλει» σε γειτονικό σπίτι!

Το μόνο σίγουρο πως ο 43χρονος θα το σκεφτεί πολύ πριν ξαναεπιδιορθώσει το φορτηγό του με την πόρτα ανοιχτή ή αν το κάνει, σίγουρα θα προτιμήσει να δέσει το…σκυλάκι του!

ΠΗΓΗ

Πωλείται ξενοδοχείο πακέτο με ολόκληρο χωριό!


Πωλείται ξενοδοχείο με δώρο ολόκληρο χωριό σε απίστευτη τιμή ευκαιρίας! Ο λόγος για ένα ξενοδοχείο στο χωριό Οτίρα της Νέας Ζηλανδίας, που οι ιδιοκτήτες του το βαρέθηκαν και αποφάσισαν να το πουλήσουν και να αλλάξουν παραστάσεις!

Μέχρι σήμερα, ιδιοκτήτες είναι ο Μπιλ και η Κριστίν Χένα, που αγόρασαν το ξενοδοχείο «πακέτο» με το χωριό και τους 44 κατοίκους του το 1998 έναντι 56.000 δολαρίων. Έπειτα από 12 χρόνια, αποφάσισαν να αλλάξουν τον αέρα τους και πουλούν την περιουσία τους. Η μόνη τους προτίμηση είναι οι αγοραστές να είναι ένα ζευγάρι γύρω στα 40 με παιδιά.Η τιμή που πωλείται το ξενοδοχείο είναι 715.000 ευρώ και περιλαμβάνει χωριό με 18 σπίτια, παμπ, σιδηροδρομικό σταθμό, σχολείο και δημαρχείο και επιπλέον μοναδική θέα στα βουνά και τον καθαρό αέρα.

ΠΗΓΗ

Ηράκλειο: Θεία λειτουργία 400 χρόνια μετά..


Επαναλειτουργεί, σχεδόν 400 χρόνια από την τελευταία φορά που φιλοξένησε λειτουργία, ο Άγιος Πέτρος των Δομινικανών...

το μνημείο που δεσπόζει στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, στο ύψος της Καστέλας, από το 13ο αιώνα. Ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης και στερέωσης του μνημείου και με αφορμή τον εορτασμό των αγίων Πέτρου και Παύλου, απόψε, αύριο και μεθαύριο, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις μέσα στον ναόΟ αποψινός Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Ειρηναίου, και η αυριανή Θεία Λειτουργία, αποτελούν δείγματα για τις μελλοντικές χρήσεις του ιερού ναού.

Για να φτάσει o ναός στη σημερινή του μορφή χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια παρεμβάσεων, αλλά και καθυστερήσεων, και να αντιμετωπιστούν πολλές κατασκευαστικές δυσκολίες. Ο ναός πέρασε από οκτώ κατασκευαστικές φάσεις, οι τέσσερις πρώτες την περίοδο της Ενετοκρατίας, η πέμπτη φάση το 1671 επί Τουρκοκρατίας, η έκτη τον 19ο αι έως το 1972, η έβδομη έως το 1974 και η όγδοη από το 1991 έως το 1995.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι δημότες Ηρακλείου και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους χώρους του ναού και το έργο της αποκατάστασής του.

ΠΗΓΗ

Συμφώνησε με Φερνάντο Σάντος!


Ο Πορτογάλος προπονητής έφτασε στην χώρα μας την Δευτέρα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, κάτι που έγινε το μεσημέρι.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα και η συμφωνία δεν άργησε να έρθει. Έτσι λοιπόν, ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός.Αυτό που μένει προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία, είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που θα γίνει την Πέμπτη.

Ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να φύγει από την Ελλάδα την Τετάρτη και να επιστρέψει στα μέσα Ιουλίου για μόνιμη εγκατάσταση.

Ο πρώτος αγώνας του Πορτογάλου στο τιμόνι της Εθνικής μας ομάδας, θα γίνει στο φιλικό με την Σερβία στο Βελιγράδι, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τα ματς για την προκριματική φάση του Euro 2012.


ΠΗΓΗ


Μαζικές απεργίες αύριο!!


Σε δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Τρίτης και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ανάκληση των αλλαγών που δρομολογεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Νέο μπλόκο ετοιμάζουν για την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά ναυταργάτες και ΠΑΜΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι...Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στην απεργία, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται είναι κοινωνικά άδικα, αλλά και αναποτελεσματικά γιατί οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια και την.. ύφεση, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ. Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό σφαγιάζει θεμελιώδη ασφαλιστικά δικαιώματα των ήδη συνταξιούχων και των εργαζομένων, τονίζει.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
Κυβέρνηση-τρόικα δανειστών και εργοδότες προωθούν και υλοποιούν το πιο σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο, σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Στοχοποιούνται και εκτελούνται τα κοινωνικά δικαιώματα και γίνονται θυσία στο βωμό μιας αβέβαιης σταθερότητας της οικονομίας, αλλά μιας βέβαιης αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού, αναφέρει η ΓΣΕΕ καλώντας σε κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Η ΓΣΕΕ έχει καλέσει τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να διευκολύνουν τους απεργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος στα συλλαλητήρια -προς το παρόν δεν είναι σαφές με ποια μορφή θα απεργήσουν οι εργαζομενοι.

Στην απεργία της Τρίτης πρόκειται να μετάσχει Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αναστέλλοντας ταυτόχρονα την απεργία που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη, 30 του μηνός.

Εν τω μεταξύ, με νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά απειλούν την Τρίτη δύο από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ, κόντρα στην απόφαση που έλαβε το συνδικάτο να μην προχωρήσει σε κινητοποίηση. Εμποροι και επιχειρηματίες του τουρισμού ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά εναντίον των δύο σωματείων.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων, σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕΣΥ που καταγγέλλει τις «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να επαναφέρει τον εργασιακό μεσαίωνα με την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, την αποδόμηση ασφαλιστικών κατακτήσεων, την υπονόμευση των ΣΣΕ με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας».

Οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης.

Στην 24ωρη κινητοποίηση μετέχει επίσης η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ και στα αεροδρόμια, οι ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλούνται από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ και οι ομοσπονδίες των εμποροβιοτεχνών.

απo TreloKouneli

Κτηνοτρόφοι της Κρήτης μήνυσαν το Spiegel!


Μήνυση κατά του μεγάλης κυκλοφορίας γερμανικού περιοδικού «der Spiegel” και στο δημοσιογράφο Hoppe Ralf υπέβαλε στην Εισαγγελία Ηρακλείου ο «Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου» για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε, όπως αναφέρεται, άρθρο του γνωστού περιοδικού που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Απριλίου 2010. Ο εγκαλούμενος δημοσιογράφος φιλοξενούσε συνέντευξη από μία τυπική Ελληνική οικογένεια που διαμένει στην Αθήνα και ειδικότερα από την οικογένεια Παπαδάκη και αναφερόταν στη διαφθορά ανά την Ελληνική Επικράτεια, διαφθορά που όπως υποστηρίζει το περιοδικό, είναι ικανή να κλονίσει μία ολόκληρη ένωση Κρατών. Στο άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης εξαπατούν τους ελεγκτές των Βρυξελλών με ένα "απίθανο κολπάκι" προκειμένου να εξασφαλίζουν επιδοτήσεις.
Το επίμαχο άρθρο τιτλοφορείται «Ο πολλαπλασιασμός των προβάτων», αυτή είναι η πιστή μετάφραση από τα γερμανικά στα Ελληνικά και γίνεται λόγος για τα "κρητικά πρόβατα-φαντάσματα".ΠΗΓΗ

ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΞΩ!!!


Αυτός ειναι ο "νεκρός" που φώναζε απο το μνήμα του! Ο πεθαμένος δεν είχε πεθάνει. Είχε γίνει κανονικά η κηδεία, μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Όλα έγιναν νομότυπα, η κηδεία κανονικά, και την επόμενη μέρα, όταν πήγαν στο νεκροταφείο, άκουσαν μέσα από τον τάφο φωνές. Ο άνθρωπος είχε ξυπνήσει, σπάνιο για τα ιατρικά δεδομένα, ήταν ζωντανός.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Απλησίαστα τα Ελληνικά νησιά..


Με προσφορές και εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων για μακρινούς προορισμούς προσπαθούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να χτυπήσουν την κρίση. Ωστόσο, η ακτοπλοΐα είναι δύο ταχυτήτων αφού τα δημοφιλή νησιά παραμένουν απλησίαστα καθώς το κόστος των εισιτηρίων είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Ηδη, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πτώση στις κρατήσεις για τη θερινή περίοδο.

Οπως λέει στα... «ΝΕΑ» ο
Φίλιππος Συμενάκης, διευθυντής εμπορικής εκμετάλλευσης της εταιρείας ΝΕL Lines, υπάρχει διαθεσιμότητα για όλες τις κατηγορίες των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων- και αυτών που συγκαταλέγονται στις προσφορές- ενώ η πτώση στις κρατήσεις φτάνει το 20%. Ο εμπορικός διευθυντής της Βlue Star Ferries Διονύσης Θεοδωράτος είπε στα «ΝΕΑ» ότι λόγω της κρίσης «η εταιρεία προχώρησε φέτος σε περισσότερες προσφορές. Εκτιμάμε ότι έως σήμερα έχουμε μείωση στην κίνηση της τάξεως του 15%».

Επίσης τόνισε πως είναι αναγκαίο να υπάρχει το κίνητρο των προσφορών προς το επιβατικό κοινό ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση της κίνησης. Ενδεικτικό είναι ότι φέτος η εταιρεία προχώρησε σε προσφορές για τα Ι.Χ. στα δρομολόγια των Κυκλάδων αλλά και προς τη.. Ρόδο, ενώ συνεχίζει τις οικογενειακές προσφορές. Ποικίλες είναι οι προσφορές, ιδιαίτερα στις ακτοπλοϊκές γραμμές όπου υπάρχει έντονος ανταγωνισμός όπως η Κρήτη. «Η φετινή σεζόν χαρακτηρίζεται από την οικονομική κρίση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κόσμος ανταποκρίνεται έχοντας ως πρώτο κριτήριο την οικονομικότερη τιμή αναζητώντας ειδικές προσφορές και πακέτα. Η ζήτηση είναι σε καλά επίπεδα σε σχέση με τις συνθήκες. Ηδη με το κλείσιμο των σχολείων πολλές οικογένειες αναζητούν τις καταλληλότερες γι΄ αυτές διακοπές και το τμήμα κρατήσεων δέχεται αυξημένο αριθμό τηλεφωνημάτων», τονίζει ο Γιάννης Πετράκης, εμπορικός διευθυντής της ΑΝΕΚ Lines.

Συμπληρώνει μάλιστα πως ο κόσμος θα είναι καλό να κινηθεί γρήγορα δεδομένου ότι η ζήτηση ειδικά για τις ανταγωνιστικές προσφορές είναι υψηλή. Ολα κλεισμένα «ΤΑ ΝΕΑ» τηλεφώνησαν σε τουριστικό γραφείο να κλείσουν εισιτήρια στις 4 Ιουλίου για δύο άτομα με προορισμό την Κρήτη στην εκπτωτική τιμή των 19 ευρώ. Η υπάλληλος απάντησε πως εκείνη την ημερομηνία δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια σε αυτή την τιμή, «άλλωστε η συγκεκριμένη προσφορά ισχύει για 50 εισιτήρια ανά δρομολόγιο. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη».

Οπως εξηγούν οι τουριστικοί πράκτορες, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις προσφορές και τα εκπτωτικά πακέτα καθώς η διαθεσιμότητα των εισιτηρίων στις περισσότερες περιπτώσεις είναι περιορισμένη. Κύριος άξονας των περισσότερων προσφορών για την ακτοπλοΐα είναι τα ειδικά οικογενειακά πακέτα. Ετσι, αν μια οικογένεια (δύο ενήλικοι και ένα παιδί έως 4 ετών) επιλέξει για τις καλοκαιρινές διακοπές της την Κρήτη, μπορεί να πληρώσει 137 ευρώ μετ΄ επιστροφής σε οικονομική θέση, παίρνοντας και το Ι.Χ. της στα ημερήσια δρομολόγια της ΑΝΕΚ.

«Τα πακέτα αυτά δεν έχουν περιορισμό θέσεων». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιβατών Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών Γιάννης Θεολογίτης αναφέρει πως φέτος οι προσφορές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών και αυτοκινήτων είναι αρκετές, «αφού οι εταιρείες βλέπουν πως υπάρχει πτώση της κίνησης». Προσθέτει όμως πως οι επιβάτες θα βρουν καλύτερες τιμές στις γραμμές όπου υπάρχει ανταγωνισμός και δραστηριοποιούνται «δύο και τρεις εταιρείες». Οσον αφορά τους ακριτικούς προορισμούς, ο κ. Θεολογίτης λέει ότι η κατάσταση με τα δρομολόγια έχει χειροτερέψει διότι λείπουν τουλάχιστον 20 καράβια από τις άγονες γραμμές.

Οποιος βιάζεται, πληρώνει! ΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ εισιτήρια και κυρίως εκείνα για τους κοντινούς αλλά και τους δημοφιλείς κυκλαδίτικους προορισμούς παραμένουν τσουχτερά για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες. Είναι ενδεικτικό πως όσοι επιλέξουν τη Μήλο για τις διακοπές τους πρέπει να δώσουν γρήγορα λύση στο πρόβλημα: Μία οικονομική θέση στο συμβατικό πλοίο κοστίζει 34 ευρώ, αλλά ο ταξιδιώτης θα φτάσει στον προορισμό του ύστερα από επτάμισι ώρες.

Αν επιλέξει το ημιταχύπλοο, πρέπει να πληρώσει 19 ευρώ περισσότερα για το εισιτήριο της οικονομικής θέσης, αλλά θα βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού σε τέσσερις ώρες. Εκείνος που... βιάζεται περισσότερο και επιθυμεί να φτάσει στη Μήλο σε δυόμισι ώρες, πρέπει να πάρει το δελφίνι και να πληρώσει 55 ευρώ. Οπως λέει ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Αρμακόλας, οι τιμές στους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων είναι τσιμπημένες. «Μειώνεται ο κόσμος που κάνει κρατήσεις στα εισιτήρια γι΄ αυτούς τους προορισμούς. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για να ανεβάσουν την πληρότητα, θα μπορούσαν να μειώσουν τις τιμές. Από την άλλη, επειδή δεν έχουν πληρότητα και φυσικά ανταγωνισμό κρατούν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα. Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν είναι δύσκολη».

Πιο φθηνά με αεροπλάνο! ΠΟΛΛΟΙ ταξιδιώτες καλούνται να δώσουν απάντηση στο ερώτημα πώς θα φθάσουν στον προορισμό των διακοπών τους, «με πλοίο ή με αεροπλάνο;». Παίρνουν μολύβι και χαρτί και καταγράφουν το ακτοπλοϊκό κόστος και το αντίστοιχο αεροπορικό προκειμένου να βρουν την πιο συμφέρουσα επιλογή. Σε κάποιες περιπτώσεις, το αεροπορικό εισιτήριο φαίνεται να είναι πιο οικονομικό από το ακτοπλοϊκό. Ιδιαίτερα βέβαια όταν η κράτηση γίνεται αρκετές βδομάδες, ίσως και μήνες, νωρίτερα. Πάντως, και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τις τιμές στις πτήσεις εσωτερικού.

Ετσι, αν ένα ζευγάρι που θα κάνει διακοπές στη Μύκονο επιλέξει το ταχύπλοο θα πληρώσει 342 ευρώ (δύο εισιτήρια και ένα αυτοκίνητο), ενώ αν ταξιδέψει αεροπορικώς θα πληρώσει 182,36 ευρώ, αλλά θα επιβαρυνθεί την ενοικίαση αυτοκινήτου. Υπάρχουν ωστόσο και δημοφιλείς προορισμοί, για τους οποίους τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν εξαφανιστεί. Για παράδειγμα, όσοι ήθελαν να επισκεφθούν την Πάρο με αεροπλάνο έχουν προνοήσει εδώ και αρκετό καιρό κάνοντας κράτηση στα εισιτήρια. Ετσι όσοι το αποφασίζουν αυτές τις ημέρες ελπίζουν μόνο σε ακυρώσεις.

Οι ταξιδιώτες που θα προτιμήσουν το ημιταχύπλοο καλούνται να πληρώσουν για το ταξίδι ΠειραιάςΠάρος 29,50 ευρώ το εισιτήριο και 81,50 ευρώ για το αυτοκίνητο. Αν, πάλι, επιθυμούν να φτάσουν μία ώρα νωρίτερα στο νησί η τιμή για το εισιτήριο των ταξιδιωτών σε ταχύπλοο φτάνει τα 42,50 ευρώ. Ακριβή μου Μυτιλήνη... ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πέλλη Γιακουμή ΑΚΡΙΒΟΣ προορισμός είναι η Μυτιλήνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις τιμές τόσο των αεροπορικών όσο και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Φαίνεται μάλιστα ότι φέτος τα πράγματα είναι δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι αφού όπως λένε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, μπορεί να μην έγιναν αυξήσεις στις τιμές, έχουν περιοριστεί όμως σε μεγάλο βαθμό οι προσφορές που έκαναν οι εταιρείες.

Οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων μετ΄ επιστροφής από Αθήνα για τη Μυτιλήνη αγγίζουν τα 300 ευρώ. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτή την εποχή αν κάποιος κλείσει τα εισιτήρια νωρίτερα, μπορεί να βρει σε τιμές 230- 240 ευρώ. Οπως λένε οι τουριστικοί πράκτορες, οι προσφορές που είχαν μέχρι πριν από κάποιους μήνες οι αεροπορικές εταιρείες τώρα έχουν εξαφανιστεί. Για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, από εταιρεία σε εταιρεία οι διαφορές στις τιμές είναι σημαντικές.

Για εισιτήρια Γ΄ θέσης στο κατάστρωμα οι τιμές για Μυτιλήνη και στις τρεις εταιρείες (ΝΕΛ, Ηellenic Seaways και ΑΝΕΚ) κυμαίνονται από 29 ευρώ μέχρι 37 ευρώ. Φέτος η ΑΝΕΚ διαθέτει κάθε μέρα σε προσφορά εισιτήρια σε τιμές από 19 ευρώ. «Η προσφορά αυτή έχει αρχίσει με περιορισμένο αριθμό θέσεων και στη γραμμή Χίος- Μυτιλήνη, αλλά λόγω της θετικής ανταπόκρισης του κοινού η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τη διαθεσιμότητα στη συγκεκριμένη γραμμή», τονίζει ο κ. Πετράκης.

tanea.

Φόνος λόγω μουντιάλ


Ένας άνδρας στο Ντάλας του Τέξας πυροβόλησε και σκότωσε δύο νεαρούς με τους οποίους λογομάχησε εξαιτίας ενός αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου ποδοσφαίρου, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Ντάλας Μόρνινγκ Σταρ.
Το επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή, όταν ξέσπασε λογομαχία για ένα παιχνίδι του Μουντιάλ μεταξύ τεσσάρων ανδρών, που παρευρίσκονταν σε μία γιορτή.Ένας από αυτούς έφερε από το αυτοκίνητό του ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας θανάσιμα τα θύματα, ηλικίας 17 και 18 ετών.
Ο δράστης, που τραυματίσθηκε στην κνήμη από το ίδιο του το όπλο, συνελήφθη και νοσηλεύεται κρατούμενος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία δεν θέλησε να αποκαλύψει ούτε τα ονόματα, ούτε και την εθνικότητα των τεσσάρων ανδρών, ούτε και ποιο ήταν το παιχνίδι που απετέλεσε την πέτρα του σκανδάλου για το επεισόδιο.


πηγη

Οι ωκεανοί πνίγονται στο... μποτιλιάρισμα !


Κυκλοφοριακό χάος στις θάλασσες...

΄Οταν στις αρχές του μήνα, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, έθεσε για πρώτη φορά σε λειτουργία το καινούργιο του Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης, κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες, να αποτυπώσει το στίγμα και την ταυτότητα 90.000 πλοίων, που ταξίδευαν συγχρόνως, σε κάθε θάλασσα του πλανήτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα.
Τα πλοία που πραγματοποιούν μακρινά ταξίδια, είναι εφοδιασμένα με παρόμοιο σύστημα, το οποίο συνεχώς μεταδίδει σε παράκτιους σταθμούς δεδομένα, για την ταυτότητα του καραβιού και για την πορεία που ακολουθεί.

Η τακτική αυτή, εφαρμόζεται για να μπορούν, οι κατά τόπους, λιμενικές αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη της κίνησης των πλοίων.

Το σύστημα είναι αποτελεσματικό, όταν το πλοίο κινείται κοντά στην ξηρά, αφού στηρίζεται στη χρήση ραδιοσημάτων VΗF που έχουν οριζόντια εμβέλεια περίπου 75 χιλιομέτρων.

Επομένως, όταν ένα πλοίο βρίσκεται καταμεσής του ωκεανού, το στίγμα του, δεν φθάνει στις ακτές και έτσι δεν καταγράφεται συνολικά ο όγκος των πλοίων που ταξιδεύουν.

Ομως τα σήματα VΗF εκτός από οριζόντια διεύθυνση, ακολουθούν και κατακόρυφη, με αποτέλεσμα να μπορεί ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός να τα καταγράψει με ένα ειδικό όργανο που λέγεται CΟLΑΙS και να αποκτήσει έτσι σφαιρική εικόνα του παγκόσμιου ναυτιλιακού φόρτου.

Ο Σταθμός κινείται με ταχύτητα 7 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και εκτελεί σχεδόν 16 περιφορές της Γης κάθε 24 ώρες.

Γι΄ αυτό δεν μπορεί να δει ακόμα με ξεκάθαρο τρόπο, κάθε στίγμα που εκπέμπεται, δεδομένου ότι συχνά τα σήματα επικαλύπτονται.

΄Οπως λένε επιστήμονες, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, τα όργανα λήψης και καταγραφής δεδομένων θα βελτιωθούν στο άμεσο μέλλον, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί και το πλέγμα προστασίας, που καλύπτει τις υπερπόντιες μεταφορές.

πηγη

Διπλό χτύπημα με Βούκσεβιτς-Καρντόσο


Ο Σίμον Βούκσεβιτς θα είναι η τέταρτη φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού. Ο Μαυροβούνιος αριστερός χαφ έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να υπογράψει στους “ερυθρόλευκους” ως δανεικός για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς 3,7 εκατ. ευρώ. Τελειώνει και του Καρντόσο.Για την απόκτηση του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ρώτησε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, με τον “Τζόλε” να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα και το ταλέντο του παίκτη. Ο Βούκσεβιτς αποκτήθηκε με μορφή δανεισμού από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι του 2011 που θα φτάσει τα 3.700.000 ευρώ.

Ο 24χρονος άσος θα πιάσει θέση ξένου στο ρόστερ του Ολυμπιακού και στην ουσία θα πάρει την θέση του Βραζιλιάνου, Λεονάρντο, ο οποίος δόθηκε δανεικός στην Ιντερνασιονάλ.

πηγη

Νεαρός επιδειξίας...γυμνός στα Μάλια


Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με τους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες που συνεχίζουν να προκαλούν τριγυρνώντας γυμνοι στους κεντρικούς δρόμους των Μαλίων. Τη νύχτα
της Κυριακής ένας ακόμη 19χρονος τουρίστας δεν δίστασε να πετάξει από πάνω του τα ρούχα που φορούσε και άρχισε να κυκλοφορεί γυμνός στους δρόμους επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα, προσβάλλοντας έτσι τη δημόσια αιδώ! Ο 19χρονος συνελήφθη.
πηγη

Κοντά σε ΜακΙντάιρ ο Παναθηναϊκός


Μια ανάσα από την απόκτηση του Τερέλ ΜακΙντάιρ φαίνεται πως βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έκανε χθες επίσημη πρόταση στον παίκτη (σ.σ 3 εκατ. δολάρια για δύο χρόνια), αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδος...
έκαναν ρελάνς και βρίσκονται πολύ κοντά στο να ντύσουν τον 33χρονο πλέι μέικερ στα «πράσινα».

Ο αριστερόχειρας πλέι μέικερ λέγεται πως διεμήνυσε στον εκπρόσωπο του πως θέλει να αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και έτσι ο Γκρεγκ Σπίτζερ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν.

Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αλλά ο πλέι μέικερ της Σιένα φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών του ΟΑΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίπτωση του Αμερικανού πλέι μέικερ δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του Βασίλη Σπανούλη. Ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τον «Kill-Bill».
(sportfm)

12 εκ. ευρώ για Νίνη δίνει η Μάντσεστερ


Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ο Σωτήρης Νίνης ετοιμάζεται να γίνει "κόκκινος διάβολος". Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται διατεθειμένη να δώσει 12 εκ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για να τον αποκτήσει.

Ένα από τα πιο "hot" ονόματα του καλοκαιριού είναι ο Σωττήρης Νίνης αφού Ρόμα και Μάντσετσερ τον πολιορκούν. Ο σύλλογος της Ρώμης φαίνεται να κάνει πίσω μιας και δεν θέλει να δώσει τόσα χρήματα.Αντίθετα σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά τον Αλέξις Σάντσες θέλει να αποκτήσει και τον Νίνη. Η πρόταση που ετοιμάζει είναι 12 εκ. ευρώ, ποσό κατά 2 εκ. μεγαλύτερο από τη ρήτρα του παίκτη.

Σε περίπτωση βέβαια που τα σενάρια επιβεβαιωθούν οι πράσινοι δεν θα μπορούν, ακόμη και να θέλουν, να αρνηθούν τα χρήματα της Γιουνάιτεντ αφού θα καλύπτουν τη ρήτρα.

πηγη

Προμελετημένο "έγκλημα" υπέρ της Γερμανίας!


Η αερόμπαλα της Adidas, έχει βάλει σε μπελάδες όλες τις ομάδες, εκτός από μία, τη Γερμανία. Η Μπουντεσλίγκα, εδώ και έξι μήνες, παίζει με την αερόμπαλα, όμως οι άλλες λίγκες, π.χ η Αγγλική, δεν...
...μπορούσε να παίξει με την μπάλα αυτή, γιατί είχε συμβόλαιο μ' άλλη εταιρία.

Πάντως η ΦΙΦΑ παραδέχτηκε ότι "κάτι τρέχει" και μάλιστα θα γίνει έρευνα για την μπάλα άλλά... μετά το ΜΟυντιάλ.


τροκτικο

Ακύρωση της συναυλίας του Γιώργου Μαζωνάκη!


"Ακυρώνεται η σημερινή εμφάνιση του Γιώργου Μαζωνάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο OLYMPIA PALACE εξαιτίας σοβαρού τεχνικού προβλήματος. Θα ανακοινωθεί...

άμεσα νέα ημερομηνία εμφάνισής του.

Ευχαριστούμε το fan club για την έγκυρη ενημέρωση!"

"Μια αληθινή ιστορία αγάπης στην Αϊτη...!"


Τρεις εβδοµάδες είχαν περάσει µετά τον σεισµό της Αϊτής στις 12 Ιανουαρίου µέχρι που κάποιος πρόσεξε ένα τρίχρονο παιδί κάτασπρο από τη σκόνη - εκτός από το πόδι του που ήταν κόκκινο από το αίµα.

Δυο γυναίκες το είδαν να παίζει µόνο του στα ερείπια ενός κατεστραµµένου σπιτιού και υπέθεσαν ότι οι γονείς του θα ήταν κάπου κοντά. Οµως έπειτα από τέσσερις ηµέρες και νύχτες κατάλαβαν ότι έµενε µόνο του συνεχώς. Και πως η κοιλιά του φούσκωνε, πράγµα που σήµαινε υποσιτισµό. Το µετέφεραν στο γειτονικό γραφείο του Στρατού Σωτηρίας.

Περιποιήθηκαν το πόδι του, όµως το παιδί δεν µιλούσε, κοιτούσε µόνο σαστισµένο.

Εκεί το γνώρισε η Ταµάρα Παλίνκα..µια 37χρονη εθελόντρια από τον Καναδά που είχε σπεύσει να βοηθήσει µετά τον φονικό σεισµό. Δούλευε ήδη τρεις εβδοµάδες στο νοσοκοµείο όταν έφεραν το παιδί. Τα άλλα παιδιά στο παιδιατρικό τµήµα είχαν κοντά τούς γονείς τους, τη νύχτα οι µητέρες κοιµούνταν µαζί µε τα παιδιά τους στα ράντσα. Η Ταµάρα λυπήθηκε το ορφανό, που έµοιαζε µικροσκοπικό µέσα στο ράντσο και ξάπλωσε δίπλα του.

Οταν ξύπνησε το πρωί, το παιδί την κοίταξε κι αµέσως γύρισε από την άλλη. Η Ταµάρα ένιωσε πως το πλευρό της ήταν υγρό, ο µικρός είχε κατουρηθεί στον ύπνο του. Τον άλλαξε, τον έπλυνε, του βρήκε ρούχα κι ένα πάρκο για νήπια. Οταν του έβαλε µπροστά του το κουτί από πολυστυρένιο µε το φαγητό του νοσοκοµείου, εκείνος το άνοιξε και µετά άπλωσε το ένα πόδι του από πάνω, σαν να θελε να το προφυλάξει από επίδοξους κλέφτες. Εφαγε λαίµαργα µέχρι που δεν µπορούσε άλλο κι έκρυψε το κουτί κάτω από ένα τραπέζι. Και κάποιο πρωί, καθώς η Ταµάρα τον έβαζε στο πάρκο του και γύρισε να φύγει, εκείνος σήκωσε τα χέρια του προς το µέρος της και φώναξε: «Μαµά!».

Η Ταµάρα πήρε το παιδί στη σκηνή της. Ζήτησε από έναν αϊτινό µεταφραστή να µάθει το όνοµά του. Εκείνος ρώτησε το παιδί, που απάντησε: «Σονσόν». «Σονσόν, είναι ένα ωραίο όνοµα», έγραψε η Ταµάρα στο Facebook. Και άρχισε τις διαδικασίες για να το υιοθετήσει.

Οµως διάφορα περιστατικά κατά τα οποία Δυτικοί είχαν αποπειραθεί να αρπάξουν παιδιά από την Αϊτή µετά τον σεισµό είχαν ως αποτέλεσµα την αναστολή των υιοθεσιών. Τα ορφανά, ανάµεσά τους και ο Σανσόν, µεταφέρθηκαν σε ορφανοτροφεία. Το παιδί ούρλιαζε όταν το πήραν. Η Ταµάρα το αναζήτησε στο ορφανοτροφείο. Το κεφάλι του ήταν ξυρισµένο. «Σονσόν;» του είπε. Εκείνος την κοίταξε και µετά γύρισε το βλέµµα του αλλού. Τον αγκάλιασε κι εκείνος κρατήθηκε σφιχτά από πάνω της. Δεν έβγαλε άχνα µέχρι που προσπάθησαν να τον τραβήξουν από την αγκαλιά της, οπότε ο Σονσόν άρχισε να ουρλιάζει. Η Ταµάρα είναι πλέον αποφασισµένη ότι δεν θα φύγει από την Αϊτή χωρίς αυτόν.

πηγη

Δέκα λεπτά σεξ είναι αρκετά...


Έναν από τους πιο παρεξηγημένους μύθους για το σεξ γκρεμίζει νέα έρευνα που αποκαλύπτει ότι τα 10 λεπτά είναι αρκετά για την ερωτική απόλαυση.
Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν πολλοί- διάσημοι και μη - και όσα βλέπουμε στο σινεμά και στην τηλεόραση, οι ερωτικές συνευρέσεις που διαρκούν... ώρες ολόκληρες, πέραν του ότι τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα...δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική ευχαρίστηση.
Οι σεξολόγοι της αμερικανικής Εταιρείας Σεξοθεραπείας και Ερευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα 10 λεπτά είναι ένας απολύτως ικανοποιητικός χρόνος για να προσφέρει ευχαρίστηση στο ζευγάρι.
Οι ερευνητές Ερικ Κόρτι, βοηθός καθηγητής Ψυχολογίας στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας (Ρenn State), και Τζινέι Γκουαρντιάνι πραγματοποίησαν έρευνα μεταξύ μελών της Εταιρείας στα οποία περιλαμβάνονται ψυχολόγοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι γάμου και οικογένειας και νοσηλευτές.
Στην πολύχρονη πορεία τους όλοι αυτοί οι ειδικοί έχουν βρεθεί δίπλα σε χιλιάδες ζευγάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά. Τους ζήτησαν λοιπόν να αξιολογήσουν τη διάρκεια της ερωτικής επαφής που θεωρούν «επαρκή», «επιθυμητή», «πολύ σύντομη» και «πολύ μακρά». Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες χαρακτήρισαν «επαρκή» την επαφή που κρατάει τρία ως επτά λεπτά και «επιθυμητή» αυτή που κρατάει μεταξύ επτά και 13 λεπτών.
Το σεξ που κρατάει πάνω από 13 λεπτά αξιολογήθηκε ως πολύ μεγάλο σε διάρκεια, κουραστικό ή και βαρετό. Οι περισσότεροι συμφώνησαν πάντως ότι το σεξ του ενός ή των δύο λεπτών είναι «πολύ σύντομο» για να προσφέρει ικανοποίηση. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι με τη μελέτη τους αυτή θέλησαν να βοηθήσουν τα ζευγάρια να μην απογοητεύονται όταν βλέπουν στην τηλεόραση σίριαλ όπως το «Sex and the City» και «Νοικοκυρές σε απόγνωση», στα οποία οι ήρωες (και κυρίως οι ηρωίδες) αναφέρονται συχνά σε νύχτες ατελείωτου σεξ που κρατάει ώρες. «Ελπίζουμε ότι η έρευνά μας θα καταρρίψει τους μύθους και θα ενθαρρύνει άνδρες και γυναίκες με ρεαλιστικά στοιχεία» δήλωσαν οι δύο επιστήμονες με αφορμή τη δημοσίευση της δουλειάς τους στο «Journal of Sexual Μedicine». Η έρευνα συμπίπτει με την αύξηση του αριθμού των ζευγαριών στις Ηνωμένες Πολιτείες που παραπονιούνται για την ποιότητα της ερωτικής ζωής τους, όπως προκύπτει από στοιχεία των συμβούλων γάμου και των σεξοθεραπευτών.
Η οργάνωση Relate αναφέρει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια διπλασιάστηκε ο αριθμός των ζευγαριών που καταφεύγουν σε θεραπευτή για να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή.
Από πρόσφατη έρευνα προκύπτει επίσης ότι οι περισσότερες παντρεμένες γυναίκες προτιμούν να κοιμηθούν, να διαβάσουν ένα βιβλίο ή να παρακολουθήσουν τηλεόραση αντί να κάνουν σεξ.
Το χασμουρητό μπορεί να είναι ερωτικό!
Πριν από το σεξ υπάρχει το φλερτ. Και το καλό φλερτ μπορεί να συνδέεται με το... χασμουρητό! Οπως ανακοινώθηκε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Χασμουρητού που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, το αμήχανο ανοιγοκλείσιμο του στόματος, εκτός από νύστα, μπορεί να υποδηλώνει και άλλα πράγματα, όπως ενδιαφέρον για τον άλλον, στρες αλλά και επιθυμία για σεξ. Οι ειδικοί που συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ της γαλλικής πρωτεύουσας διευκρίνισαν όμως ότι δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη με ποιον τρόπο συνδέεται το σεξ με το χασμουρητό. Σημασία έχει πάντως ότι συνδέεται!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


«Ο Γκοβού είναι κοντά στον Παναθηναϊκό»


Η παραπάνω φράση ανήκει στον εκπρόσωπο του Γάλλου ποδοσφαιριστή Φαμπρίτσιο Φεράρι, ο οποίος μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα, δίνοντας ουσιαστικά το προβάδισμα στους «πράσινους» για να αποσπάσουν την υπογραφή του διεθνή μεσοεπιθετικού...

Ο Φεράρι ρωτήθηκε από το «ilsussidiario.net» για τους Κλερκ και Γκοβού και κατά πόσο αυτοί βρίσκονται κοντά σε ιταλικές ομάδες, με τον μάνατζερ να είναι ξεκάθαρος: «Η Λιόν δεν ανανέωσε τα συμβόλαιά τους και αυτό δεν ήταν καλό. Ο Κλερκ είχε μια επαφή με την Παλέρμο, ενώ ο Γκοβού είναι κοντά στον Παναθηναϊκό».

theplayer.gr

Οι ταινίες του καλοκαιριού που πρέπει να δεις!


Καλοκαιράκι, θερινά σινεμά με αγιόκλημα και γιασεμί! Ποιές νέες ταινίες θα δούμε;

Το καλοκαιράκι έφτασε, η άδεια πλησιάζει και είναι η καλύτερη περίοδος για να απολαύσεις θερινό σινεμά και όχι μόνο...Το TLIFE συγκέντρωσε για σένα όλες τις ταινίες που θα δεις φέτος το καλοκαίρι με το boyfriend, τις φίλες σου και γιατί όχι, μόνη σου!

Ξεκινάμε λοιπόν....!Τhe Twilight Saga: Eclipse ή ελληνιστί Η Έκλειψη.
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σλέιντ

Πρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Στιούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τέιλορ Λότνερ, Ντακότα Φάνιγκ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.Πρόκειται για μία ερωτική ιστορία και αποτελεί το τρίτο μέρος της σειράς ''Τwilight'' που είναι πλέον ένα κινηματογραφικό - πέρα από λογοτεχνικό - φαινόμενο. Η Μπέλα βρίσκεται ξανά περικυκλωμένη από τον κίνδυνο μετά από μια σειρά μυστηριωδών φόνων στο Σιατλ και ενώ μια μοχθηρή βρικόλακας συνεχίζει την αναζήτησή της για εκδίκηση. Στο μεταξύ αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτά της για τον Έντουαρντ και τη φιλία της με τον Τζέικομπ, γνωρίζοντας πως η απόφασή της μπορεί να πυροδοτήσει την αιώνια διαμάχη ανάμεσα σε βρικόλακες και λυκάνθρωπους.Από 30 Ιουνίου στους κινηματογράφους.Ιnception
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Κρίστοφερ Νόλαν

Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μάριον Κοτιγιάρ, Έλεν Πέιτζ, Μάικλ Κέιν, Κεν Γουατανάμπι, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σίλιαν Μέρφι, Τομ Χάρντι

Πρόκειται για μία ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο Ντομ Κομπ (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) είναι ένας επιδέξιος ληστής και ο άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του. Ο Κομπ όμως, δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – την απαρχή. O Κομπ και η ομάδα του που απαρτίζεται από ειδικούς πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ' ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα.Από 24 Αυγούστου στους κινηματογράφους.The Rebound
Σκηνοθεσία: Μπαρντ Φρόιντλιχ

Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Τζάστιν Μπάρτα, Άντριου Τσέρυ.Πρόκειται για μία αισθηματική κομεντί. Η Σάντι είναι μια όμορφη, σέξι μητέρα δύο παιδιών που μόλις πάτησε τα 40. Είναι μια υπέροχη σούπερ μαμά που προλαβαίνει τα πάντα. Αυτή η τέλεια φαινομενικά εικόνα της όμως, καταρρέει όταν ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της την απατά. Χωρίς να χάσει χρόνο, μετακομίζει με τα παιδιά στη Νέα Υόρκη για να βρει δουλειά και να κάνει μια νέα αρχή. Εκεί, συναντά τον Άραμ Φιλκενστάιν, ένα γλυκό 24χρονο αγόρι που επίσης περνάει μια δύσκολη περίοδο της ζωής του. Έχει μόλις ανακαλύψει πως ο μόνος λόγος για τον οποίο τον παντρεύτηκε η μόλις δύο εβδομάδων σύζυγός του ήταν για να αποκτήσει πράσινη κάρτα. Ο Άραμ εργάζεται στην καφετέρια κάτω από το διαμέρισμα που νοικιάζει η Σάντι. Όταν η Σάντι πιάνει δουλειά στο Αθλητικό Κανάλι της Νέας Υόρκης, ζητάει από τον Άραμ να της κρατάει τα παιδιά. Εκείνος δέχεται, αφού άλλωστε δεν έχει τίποτε καλύτερο να κάνει εκτός από το να πρέπει να καθησυχάζει συνεχώς τους υπερπροστατευτικούς γονείς του. Στη δουλειά η Σάντι τα πάει περίφημα, παίρνει προαγωγή και η καλύτερή της φίλη την παροτρύνει να ασχοληθεί και με τα αισθηματικά της αν και εκείνη νιώθει απογοητευμένη. Στο μεταξύ, ο Άραμ γίνεται σιγά-σιγά μέλος της οικογένειας. Τα παιδιά τον λατρεύουν…το ίδιο και η Σάντι. Οι δυο τους, γίνονται ζευγάρι και αντιμετωπίζουν πολλές αντιδράσεις. Τώρα θα πρέπει να καταλάβουν αν αυτό που βρήκαν ο ένας στον άλλο είναι κάτι περαστικό ή αν θα μπορούσε να κρατήσει για πάντα.

Από 1 Ιουλίου στους κινηματογράφους.

Σηκωτός για τη Συναυλία (Get him to the Greek)


Σενάριο - Σκηνοθεσία: νικόλας Στόρερ

Πρωταγωνιστούν: Ρόουζ Μπερν, Τζόνα Χιλ, Ρόουζ Μπερν. Ράσελ ΜπραντΠρόκειται για κωμωδία. Ένας φιλόδοξος νεαρός, στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας, αναλαμβάνει την πρώτη του δύσκολη αποστολή: να συνοδεύσει έναν ατίθασο, αυτοκαταστροφικό κι αλαζόνα ροκ σταρ που είναι απόλυτα βυθισμένος στο ποτό, τα ναρκωτικά και τις κραιπάλες, μετά τον πρόσφατο άσχημο χωρισμό του από τη γυναίκα του, στο Greek Theatre του Λος Άντζελες όπου θα λάβει χώρα η πρώτη συναυλία της περιοδείας επανόδου του. Με την απειλή του αυταρχικού αφεντικού του να κρέμεται από πάνω του προκειμένου να φροντίσει ώστε να μην πάθει τίποτα ο διάσημος τραγουδιστής μέχρι να φτάσει έγκαιρα στο Λος Άντζελες για τη συναυλία, ο εκπρόσωπος της δισκογραφικής καταλήγει να του κάνει όλα τα χατίρια, υπομένοντας στωικά κάθε είδους βασανιστήρια.Από 8 Ιουλίου στους κινηματογράφους.


Οι Μεγάλοι (The Grown ups)Σκηνοθεσία: Ντένις Ντούγκαν

Πρωταγωνιστούν: Κρις Ροκ, Ρομπ Σνάιτερ, Σάλμα Χαγιέκ, Άνταμ Σάντλερ, Κέβιν Τζέιμς, Ντέιβιντ ΣπέιντΠρόκειται για μία κωμωδία. Τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο, πέντε καλοί φίλοι, o ξεκαρδιστικός Άνταμ Σάντλερ ("You Don't mess with the Zohan", "I now pronounce you Chuck & Larry", "Click", "Anger Management"), ο Κέβιν Τζέιμς (επίσης πρωταγωνιστής στις ίδιες ταινίες), ο Ρομπ Σνάιντερ, ο Κρις Ροκ και ο Ντέιβιντ Σπέιντ, άλλοι παντρεμένοι πια, μαζί με τις γυναίκες τους (Σάλμα Χάγιεκ, "Frida", "Banditas" είναι η σύζυγος του Σάντλερ στην ταινία), και άλλοι ανύπαντροι, ξανασυναντιούνται για να περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου και να αποδείξουν πως παραμένουν για πάντα αμετανόητοι έφηβοι… Η dream team της σύγχρονης κωμωδίας του Χόλυγουντ με μία νέα ταινία που υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων !
Ρεπορτάζ: Καλλιόπη Γεωργοπούλου


Διαβάστε περισσότερα στο tlife.gr

Δραματικές περικοπές δαπανών στο Δήμο Ηρακλείου


Σε δραστικές περικοπές προχωρεί η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, λόγω...οικονομικής κρίσης!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ", η οικονομική υπηρεσία προχωρεί σε σχολαστικό έλεγχο των εξόδων, μέχρι και το τελευταίο....ευρώ, ενώ σε πρώτη φάση "κόβονται" υπερωρίες, ελέγχονται εξονυχιστικά οι δαπάνες ακόμη και για τα τηλέφωνα. Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και χρημάτων, η δημοτική αρχή σκοπεύει να αντικαταστήσει και τους λαμπτήρες φωτισμού!


πηγη

Video Σοκ με πτώση ανθρώπου από το μπαλκόνι

ΔΕΙΤΕ το VIDEO Ακαταλληλοnews24Σεισμός 4,2 ρίχτερ στην Κρήτη


Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 22:28, 69 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Άγιου Νικόλαου. Το εστιακό βάθος...του σεισμού εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα.

1 χρόνος χωρίς τον Michael

Σοκ - ήταν 4 χρόνια πεθαμένος στο κρεβάτι του


ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ

Ενας άντρας 50 χρονών στο χωριό Minnertsga της Ολλανδίας βρέθηκε ξαπλωμένος στο κρεβάτι του 4 χρόνια μετά το θάνατο του. Τον βρήκαν επειδή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήθελε να κάνει κάποιες επισκευές στο δωμάτιο. Το τραγικό της ιστορίας όμως ειναι...
οτι ο άνθρωπος αυτός ζούσε με τα αδέρφια του. Πριν 4 χρόνια τους είχε πει να μην τον ενοχλήσουν και επειδή ήταν νευρικός άνθρωπος δεν τον ενόχλησαν.


TROKTIKO

Απόφαση σκάνδαλο υπέρ του Ηρακλή! Έκαναν το μαύρο...άσπρο!


Toμέγα πολιτικοποδοσφαιρικό σκάνδαλο,που εδώ και μέρες κυοφορείτο στα σάπια υπόγεια της παράγκας της ΕΠΟ, ολοκληρώθηκε! Με ψήφους 2 έναντι 1 η δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, έκανε το άσπρο μάυρο και έδωσε την άδεια στον Ηρακλή να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα! Οι αφόρητες πιέσεις που άσκησε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη,Σπύρος Βούγιας,έπιασαν τόπο και παρά τις πληροφορίες ότι η επιτροπή έδωσε απορριπτική θέση χθές το βράδυ, τα δεδομένα άλλαξαν και το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να κοιμάται ήσυχο.Μια ακόμη σκαστή παρανομία, αποκτά επίφαση νομιμότητας. Άλλωστε στην Ελλάδα ζεις…δεν υπάρχει ελπίς!πηγη

Τον λήστεψαν αφού πρώτα τα....ήπιαν μαζί, σε μπαρ του Ηρακλείου!


Θύμα ληστεία από δύο άνδρες ηλικίας 31και 32 ετών αντίστοιχα, με τους οποίους συνδιασκέδαζε σε μπαρ του Ηρακλείου, κατήγγειλε ότι έπεσε ένας 31χρονος. Οι δύο φερόμενοι δράστες συνελήφθησαν στην Αλικρανασσό και κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν τον 31χρονο, μέσα στο αυτοκίνητό του, με τη λαβή πυροβόλου όπλου και στη συνέχεια, του αφαίρεσαν 800 ευρώ σε μετρητά.πηγη

«Αισθάνομαι καλύτερα όταν κάνω σεξ»


ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΧΑΡΑ H ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΣΟΥ.....

Μεγάλη εντύπωση και θετικά σχόλια απέσπασε η νέα… εμφάνιση του «Θηρίου» στα βραβεία Mad. Όχι, δεν κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα χάρη στην ιδιαίτερη ενδυμασία του αλλά για το γεγονός πως κατάφερε να χάσει 140 ολόκληρα κιλά και πλέον είναι άλλος άνθρωπος!

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν είναι πράγματι αυτός το «Θηρίο» που γνώριζαν. Η αλήθεια είναι πως με θέληση αλλά και επέμβαση στο στομάχι του κατάφερε να χάσει εκατό και πλέον κιλά.


Όπως ήταν φυσικό, ο δημοφιλής ράπερ νιώθει πολύ καλύτερα τώρα: «Περνάω πολύ καλά! Δεν είχα πρόβλημα με την εικόνα μου αλλά τώρα η ζωή μου είναι καλύτερη. Αισθάνομαι καλύτερα, όταν κάνω σεξ».

Αρκετοί ήταν εκείνοι που «προφήτευαν» πως θα αλλάξει το ψευδώνυμό του, αλλά ο ίδιος απάντησε πως δεν προτίθεται να κάνει καμία αλλαγή.


ΠΗΓΗ

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...