7 εκ. ευρώ για τον αριθμό 77958 της 8ης σειράς του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου

Ο αριθμός 77958 της 8ης σειράς είναι ο υπερτυχερός της σημερινής κλήρωσης του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου, καθώς κερδίζει τα 7.000.000 ευρώ του πρώτου λαχνού. Σημαντικά όμως κέρδη περιμένουν και τους κατόχους των λαχείων με αριθμούς: 77956, 77957, 77959 και 77960, επίσης της 8ης σειράς, καθώς ο καθένας θα εισπράξει από 2.000.000 ευρώ...Στις 500.000 ευρώ ανέρχονται τα κέρδη του κατόχου του λαχείου με αριθμό 8063 της 39ης σειράς, ενώ 300.000 ευρώ θα εισπράξει ο κάτοχος του λαχείου με αριθμό 13161 της 15ης σειράς. Από 200.000 ευρώ παίρνουν τα λαχεία: 12036 της 50ης σειράς και 60398 της 42ης σειράς, ενώ από 100.000 ευρώ θα λάβουν οι κάτοχοι των λαχείων με αριθμούς: 28249 της 7ης σειράς, 74255 της 16ης σειράς και 85258 της 23ης σειράς.

Τα σημάντικότερα γεγονότα του 2010 στον πλανήτη Γη ...

Δημόσιος υπάλληλος ακόμη η Γιάννα με 55.000 ευρώ μισθό!

Την διόρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος το 1998 και ακόμη παραμένει δημόσιος υπάλληλος παίρνοντας κανονικότατα τον μισθό της αλλά όπως λέει τον δίνει σε... φιλανθρωπίες


Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών με μισθό 55.000 ευρώ ετησίως είναι η κυρία Γιάννα Αγγγελοπούλου. Η σύζυγος του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου διορίστηκε από τον Θόδωρο Πάγκαλο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων το 1998, λόγω του ρόλου της στην ανάληψη και προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση αυτή εισπράττοντας κανονικά τον μισθό της, αλλά και θεμελιώνοντας τα συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα που έχουν όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Διπλωματικού Σώματος.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η κυρία Αγγελοπούλου έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να αμείβεται, ωστόσο εισπράττει κανονικά το μισθό της από το υπουργείο Εξωτερικών τα τελευταία 13 χρόνια, ακόμη και μετά τη λήξη της αποστολής της με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τη μακροβιότερη πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή κάποια συμμετοχή της σε διπλωματικές προσπάθειες της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Αντί να καταθέτει τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η κυρία Αγγελοπούλου προκειμένου να μην επιβαρύνει το προυπολογισμό της «χρεωκοπημένης» Ελλάδας προτιμά να δίνει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες και φυσικά να εξασφαλίζει έκπτωση φόρου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας ακόμη λόγος που η κυρία Αγγελοπούλου δεν παραιτήθηκε της θέσης είναι ότι κράτησε το διπλωματικό διαβατήριο που της εξσφαλίζει επαφές με τους «Αθανάτους» της ΔΟΕ και αξιωματούχους ξένων χωρών.

Το διορισμό της κυρίας Αγγελοπούλου έκανε ο τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος!

Ο ίδιος κύριος Πάγκαλος που αποκαλεί τους δημοσίους υπαλλήλους κοπρίτες και θέλει να μας πείσει ότι φάγαμε τα χρήματα της Ελλάδας ..

newsit

Το πλάνο του νικητή!!

“Αλκοολικός” ο Καραμανλής – Δεν κάνει βήμα χωρίς τον ψυχολόγο του

Τι "κάρφωνε" στον Χριστοφοράκο η δημοσιογράφος που ήταν δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Ο Καραμανλή έλεγε πως κουράστηκε να κυβερνά από το 2006!
Κάθε μέρα που περνά τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής μένουν άφωνα μπροστά στην οργάνωση που είχε το "δίκτυο" του Mr SIEMENS.

Όπως γράφει το “Πρώτο Θέμα” γυναίκα δημοσιογράφος από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του Κώστα Καραμανλή στο Μαξίμου, ενημέρωνε καθημερινά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αναφέροντας την κατ' αυτήν “κλονισμένη ψυχική υγεία του”, τον “κρυφο του έρωτα” και όλα όσα διαδραματίζονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Μια προσεκτική ανάγνωση των σελίδων που περιέχουν αποκωδικοποιημένα e-mails αποκαλύπτει σημεία και τέρατα!Σύμφωνα και με την “Real News” το "Βαθύ Λαρύγγι" είχε τρυπώσει στο Μέγαρο Μαξίμου και μαγνητοφωνούσε τον Κώστα Καραμανλή, ώστε να ενημερώνει καθημερινά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού. Συχνά-πυκνά στις αναφορές γίνεται λόγος για την «κλονισμένη ψυχική υγεία του, τον κρυφό του έρωτα» αλλά και για το γεγονός ότι «δεν κάνει βήμα δίχως τον Ρουσόπουλο και τον ψυχολόγο του».

Οπως λένε μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου κ. Αικατερίνης Τσάκαλου βρέθηκε e-mail που αναφέρει : «Ο Κ. Καραμανλής, που δεν εμπιστεύεται κανένα συνεργάτη του πλην του ‘’πατέρα’’ Μολυβιάτη και τον Θ. Ρουσόπουλο, για να αποφύγει τις ευθύνες έχει εναποθέσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στον τελευταίο», ενώ όπως βεβαιώνουν στενοί συνεργάτες «δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα δημοσιογράφος που ανήκε στον στενό πυρήνα της ομάδας του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν παράλληλα στο payroll του κ. Χριστοφοράκου.

Τον Δεκέμβριο του 2005 μια αναφορά έλεγε: «... το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι η απειλή ένταξης του πρωθυπουργού στην επικίνδυνη συντροφιά των ατόμων που αναζητούν καταφύγιο στο αλκοόλ προκειμένου να αποφύγουν μια θλιβερή πραγματικότητα. Ο τελευταίος αυτός «έρωτας» του Κ. Καραμανλή για τα οινοπνευματώδη έχει προβληματίσει σε απίστευτο βαθμό τους δικούς του ανθρώπους – οικογένεια, φίλους και πολιτικούς συνεργάτες. Απόδειξη του προαναφερόμενου γεγονότος αποτελεί ο καβγάς που είχαν στήσει πριν από μία περίπου εβδομάδα συνεργάτες του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, ο οποίος σύστηνε σε τρεις συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο. «Είστε υπεύθυνοι για την επικίνδυνα αρνητική εικόνα του πρωθυπουργού όπως τον αφήνετε να διασύρεται σαν ένας οποιοσδήποτε αλκοολικός!».

Το ζήτημα αφορούσε σε πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου «από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα ο κορυφαίος πολιτικός κατανάλωσε προ γεύματος 7 ποτήρια ούζο, συνόδευσε το φαγητό του με καλό και άφθονο κρασί και το βραδάκι παράγγειλε στο λόμπι του ξενοδοχείου ένα μπουκάλι ουίσκι για να περάσει τη νύχτα όπου άρχισε να πίνει το ένα ποτήρι μετά το άλλο... Οι τρεις συνομιλητές του Μ. Λιάπη αποχώρησαν από το υπουργείο με σκυμμένο το κεφάλι και ανέφεραν ότι «αφού ο Καραμανλής θέλει να πίνει στο λόμπι με φίλους του εμείς τι να του πούμε; Να ανέβει στο δωμάτιο; Πώς να το πούμε εμείς αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος;».

Οργισμένος Καραμανλής!

Η ψυχική υγεία του είναι κλονισμένη, έπαθε γρίπη και είναι εξοργισμένος και με τον Μαγγίνα και με τον Αλογοσκούφη τους οποίους αποφάσισε τελικά να αντικαταστήσει. Αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση. «Ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται πολύ καλά τελευταία», είπε στενός συνεργάτης και προσωπικός ιατρικός σύμβουλος του Κ. Καραμανλή. Από τη συζήτηση που είχαμε μαζί του βεβαιωθήκαμε ότι η κακοδιαθεσία του δεν οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά όπως είπε η ίδια έγκυρη πηγή, «σε τίποτα συγκεκριμένα. Το ψυχολογικό του σύστημα είναι σε άθλια κατάσταση σε σημείο που φοβόμαστε πλέον όλοι να του μιλήσουμε για δυσάρεστα θέματα...». Και συνέχισε: «Η κατάσταση αυτή της ευαισθησίας προϋπήρχε αλλά τώρα επιδεινώθηκε σε άσχημο βαθμό. Εκδηλώνεται με βουλιμικές περιόδους και αδυναμία σε σοκολάτα, άμυλο και οινόπνευμα, γεγονός που επιδεινώνει την κατάστασή του».


Χαρακτηριστική όμως είναι μια συνομιλία που είχε με στενό του συνεργάτη στις 15 Μαΐου του 2006, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του για την Βιέννη. “Παραιτούμαι πλέον από την προσπάθεια να κάνω κάτι γι αυτό τον τόπο. Πίστευα ότι θα μπορούσα κάτι να καταφέρω αλλά έπεσα έξω. Ας τελειώνω μια ώρα αρχύτερα”.
newsit.gr

Παίκτρια ριάλιτι σε ψυχιατρείο με σχιζοφρένεια

Παίκτρια ριάλιτι σε ψυχιατρείο! Όταν τα φώτα της δημοσιότητες έσβησαν, "'εχασε" τα λογικά της! Πρόκειται για μια γυναίκα που διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής της, η οποία δεν είχε κερδίσει τον πρώτο βραβείο, είχε άλυτα ψυχολογικά προβλήματα από νεαρή ηλικία λόγω των κακών σχέσεων των γονιών της, «λάτρευε» το γυαλί και έκανε συχνής επισκέψεις σε μεσημεριανές εκπομπές.


Στο παρελθόν τη γνωρίσαμε σε ένα γεμάτο κάμερες τηλεοπτικό «σπίτι» γνωστού reality και σήμερα είναι μόνη και ξεχασμένη σε ένα....
ψυχρό δωμάτιο ψυχιατρείου.

Διάγνωση; Σχιζοφρένεια! «Την πήρε η κάτω βόλτα όταν κατάλαβε ότι τα κανάλια την έστυψαν σαν λεμονόκουπα και μετά την πέταξαν» δηλώνει άτομο του στενού περιβάλλοντός της ενώ αυτό που την έκανε να καταρρεύσει ήταν ο χωρισμός της από τον σύζυγό της και ειδικά όταν έμαθε ότι εκείνος έκανε δεσμό και στην συνέχεια ξαναπαντρεύτηκε μια γυναίκα που γνώρισε συνοδεύοντάς την σε τηλεοπτικά πλατό μετά την έξοδό της από το γνωστό reality.

Τώρα μερικά χρόνια μετά, βρίσκεται στην κλινική έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε μπήγοντας με μαχαίρι στην κοιλιά, καθώς πίστευε ότι κυοφορεί το παιδί του σατανά.

Espressonews.gr

Πόσο μπουρδέλο είμαστε;

Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό όσο πάει και χειροτερεύει, το δημόσιο ξεκατίνιασμα έχει γίνει καθημερινή συνήθεια και το κλίμα στο «πράσινο στρατόπεδο» έχει γίνει… εκρηκτικό!
Από το καλοκαίρι και μετά, ο κόσμος του «τριφυλλιού» ζει κάτω από έναν απόλυτο παραλογισμό. Εξι μήνες γεμάτοι ένταση, διοικητική και αγωνιστική αστάθεια, κινήσεις παράλογες από τους ανθρώπους της ομάδας και… ξεκατινιάσματα! Ο Παναθηναϊκός, κάθε άλλο παρά ποδοσφαιρική ομάδα θυμίζει τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να χλευάζουν και οι υποστηρικτές να είναι έτοιμοι για το τρελάδικο!

  Αν οι «πράσινοι» συνεχίσουν με τον ίδιο… ρυθμό, τότε θα γίνει και η μεγάλη έκρηξη, που θα «γκρεμίσει» όλο το «οικοδόμημα».

Μάιος 2010

Ο Νικόλας Πατέρας παραιτείται από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έπειτα από μια σεζόν γεμάτη χαρές και επιτυχίες (νταμπλ). Ο Πατέρας επικαλείται «εσωτερικό πόλεμο» και αποχωρεί. Τα «κλειδιά» πηγαίνουν στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος προσλαμβάνει τον Δημήτρη Γόντικα, που γίνεται ο γενικός κουμανταδόρος.

Ιούνιος 2010
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοινώνει ότι πουλάει τις μετοχές του. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αρνείται και με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ.

Ιούλιος του 2010
Ο Βαρδινογιάννης προσλαμβάνει τον Νίκο Κωνσταντόπουλο στην ΠΑΕ, που γίνεται ο νέος πρόεδρος! Ακολουθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις από τον κόσμο της ομάδας και στα ματς γίνονται… μικρά συλλαλητήρια κατά του «Τζίγκερ».

Σεπτέμβριος του 2010
Νέα πρόταση από τον Βαρδινογιάννη για δωρεάν παραχώρηση των μετοχών του, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου

Οκτώβριος του 2010
Οι δυο πλευρές συμφωνούν, υπογράφουν ένα μνημόνιο, με το οποίο ο Βγενόπουλος και η ομάδα του θα έπαιρναν στα χέρια τους το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μέχρι τον Μάιο. Ο Πατέρας επιστρέφει στην προεδρία.

Νοέμβριος 2010
Ο Νίκος Νιόπλιας αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Λίγες μέρες αργότερα, η ΠΑΕ ανακοινώνει την πρόσληψη του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Δεκέμβριος 2010
Ο Νικόλας Πατέρα, με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι σκέφτεται να παραιτηθεί, μετά και τα επεισόδια στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Την επομένη, ο Ανδρέας Βγενόπουλος με μια λιτή ανακοίνωση, γνωστοποιεί ότι δεν προτίθεται να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο. Ακολουθεί η παραίτηση του Πατέρα.

Και φτάνουμε στο σήμερα… Ο Κριστόφ Βαζέχα με ταδιοφωνική του τοποθέτηση αναφέρεται στα λάθη του καλοκαιριού, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «μπάχαλο». Ο Αντώνης Κέζος βγάζει ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι το καλοκαίρι δέχθηκε παρεμβάσεις στο έργο του και προσθέτει ότι ήταν λάθος τα ταξίδια στην Αμερική! Τελευταίος, ο Νίκος Νιόπλιας. Δίνει αποκαλυπτική συνέντευξη στον NovaΣΠΟΡ FM και ρίχνει τα βέλη του σε ανθρώπους του «τριφυλλιού», με κύριο αποδέκτη τον Φρέιτας! Ο Πορτογάλος δηλώνει στους συνεργάτες του ενοχλημένος και τοποθετείται κι’ αυτός. Με γραπτή του δήλωση, υποστηρίζει ότι ο Νιόπλιας λέει ψέματα!

Όπως καταλαβαίνετε, τα… πράσινα επεισόδια συνεχίζονται και στην Παιανία είναι έτοιμοι να «εκραγούν»! Όλα αυτά τη στιγμή που στο αγωνιστικό κομμάτι, το «τριφύλλι» δεν βλέπεται είναι πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και βρίσκεται στα… σκαριά μεταγραφική ενίσχυση.

Νιόπλιας κατά πάντων…

Το έλεγα συνέχεια ότι δεν είχαμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Ο Παναθηναϊκός είχε έναν πάρα πολύ καλό γυμναστή, τον Κέζο. Είναι ένας τύπος που του αρέσει ο ιταλικός και ισπανικός τρόπος εκγύμνασης. Είχαμε ρωτήσει πολλά άτομα πριν τον προσλάβουμε.

Πράγματι το παιδί ήταν δουλευταράς, έδωσε και τη ζωή του, ενώ είχε δύσκολο έργο. Οι διεθνείς δεν έπαιξαν παρά μόνο μία ώρα στα φιλικά της Γερμανίας, σε αυτό με τη Μάιντς που χάσαμε, αντί να παίξουμε διπλό μεταξύ μας. Όλοι λένε ότι πήγαμε στην Αμερική. Καλά λέει ο Σισέ ότι και η Μπαρτσελόνα και η Μαν. Γιουνάιτεντ, η Μίλαν και η Σίτι πήγαν, αλλά είναι πρώτες στο πρωτάθλημα. Γιατί φοβόμαστε όλοι την Αμερική; Αυτοί γιατί δεν έχουν πρόβλημα κι έχουμε εμείς; Είναι άλλα τα προβλήματα", είπε αρχικά στον Nova Sportfm 94.6 και συνέχισε:..."Το ποδόσφαιρο είναι και business. Δεν είμαστε στις εποχές του 1970. Η γυμναστική μας ήταν πολύ καλή. Εμείς κάναμε μία μίνι προετοιμασία όταν έφυγαν οι διεθνείς τον Αύγουστο. Όταν μετά την Ξάνθη επέστρεψε ο Κώστας Αντωνίου, ο Αντώνης Κέζος μού είπε ότι του έδωσαν εντολή να κάτσει να κάνει μόνο το ζέσταμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης στην ομάδα, άλλα είναι τα προβλήματα. Του λέω πως αν φύγει ο Κέζος, παραιτούμαι κι εγώ. Και με κράτησε ο Κέζος λέγοντας ότι αυτός με βρήκε στην ομάδα ", τόνισε καρφώνοντας τον Κώστα Αντωνίου.

Για την παραίτηση του είπε:

"Μετά έρχεται άλλη μία φασαρία δική μου με άλλους και παραιτήθηκα στο ματς με τον Εργοτέλη. Θα χάναμε και το περσινό πρωτάθλημα, αν δεν ήταν στον πάγκο ένας ήρεμος άνθρωπος όπως εγώ. Κανείς δεν φταίει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πρέπει να είμαστε μια ομάδα. Όλοι πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη του αποκλεισμού από το Champions League. Αλλά πώς να περνούσαμε όταν δεν παίζαμε καλά στην Ευρώπη. Εμένα με πήραν για να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Για τον Αντώνη Κέζο, τόνισε:

"Όλοι λένε πως φταίνε όσα έγιναν το καλοκαίρι, φταίει ο Νιόπλιας, φταίει ο Καραγκούνης, φταίει ο Κατσουράνης. Δεν έχουμε λίγη τσίπα; Ο καθένας έβγαζε ότι δεν αντέχω την πίεση. Εγώ που ήμουν 15 χρόνια αρχηγός, πώς δεν αντέχω την πίεση; Δεν άντεχα άλλα πράγματα εκεί μέσα. Η ομάδα δεν ήταν αγύμναστη.

Ο Αντώνης δουλεύει στο ισπανικό στυλ, όπως ο Βαλβέρδε και ο Χιμένεθ που βγάζουν θλάσεις. Ο Έμπεν δουλεύει με άλλο στυλ Παρακολουθώ την πρώτη προπόνηση του Λεονάρντο στην Ίντερ και κάνει την προπόνηση του Κέζου. Ο καθένας δουλεύει διαφορετικά. Δεν σημαίνει πως ο τρόπος του ενός είναι σωστός και του άλλου λάθος.

Όταν γυρίσαμε από τις ΗΠΑ κάναμε μία μίνι προετοιμασία δέκα ημερών. Οι διεθνείς έκαναν προπόνηση παιχνιδιού για το ματς της Σερβίας. Χάσαμε αυτό το κομμάτι με τους Έλληνες διεθνείς. Γι ‘αυτό ο Ζιλμπέρτο και ο Σισέ επανήλθαν πιο γρήγορα από τους Έλληνες.Τον έχουν ξεσκίσει τον Κέζο. Δεν είναι δίκαιο. Στη ζωή πρέπει να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του. Έχει δίκιο το παιδί να αντιδρά".

Στη συνέχεια άρχισε να μοιράζει ευθύνες:

"Πάνω από όλους είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχουν άτομα! Είναι τσαλακωμένοι όλοι από την ψυχολογική πίεση που δέχονται. Αν σου λένε όλη μέρα ότι δεν κάνεις, πώς θα βγάλεις πράγματα στο γήπεδο; Ας μην ανοίξω το στόμα μου κι ας πάει ο καθένας στο καλό.

Όχι να κάνουμε επικοινωνιακά τρικ για να διώχνουμε κάποιους. Όπου πάω προπονητής πάλι μπορεί να τον πάρω. Ίσως είναι λίγο υπερβολικός, γιατί έχει τρέλα με αυτό που κάνει. Έχουμε μάθει να επιρρίπτουμε ευθύνες σε άτομα. Σε ένα ομαδικό άθλημα φταίνε όλοι".

Για το πως έπαιζε η ομάδα, τόνισε:

"Λέγανε ότι δεν παίζουμε καλά. Τώρα που παίζουμε καλά κάνει ο Πανσερραϊκός και ο Βόλος περισσότερες τελικές.Έ λεγα ότι δεν παίζουμε καλά. Είχαμε προβλήματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Ήταν μια ομάδα που ήταν χτισμένη να παίζει από τα άκρα, με τον Γκοβού και τον Λέτο, που είναι πολύ καλοί στο ένας εναντίον ενός. Όταν θα γυρίζανε οι άλλοι παίκτες και με 1-2 προσθήκες το Δεκέμβριο θα ήμασταν καλοί. Είναι πολύ σοβαροί οι λόγοι.

Μου λένε ότι δεν αντέχω την πίεση γιατί θέλει να περάσει ο καθένας τα δικά του. Παραιτήθηκα γιατί δεν άντεχα κάποια πράγματα, όπως δεν τα αντέχουν και οι παίκτες. Ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όχι να τα φορτώνουν σε έναν. Δεν υπάρχει ηρεμία εκεί μέσα. Κάποια πράγματα δεν αντέχονται. Είσαι άνθρωπος".

Για τα λάθη του, είπε:

"Δεν είναι στα συν μου αν βρω μία έτοιμη ομάδα και να τη βελτιώσω. Βρήκα τον Καραγκούνη να παίζει αριστερά, έβαλα τον Καραγκούνη πιο πλάγια, είπα θα κάνω μία καλή άμυνα με τον Καντέ και τον Σαριέγκι φέρνοντας τον Βύντρα δεξιά και βελτίωσα την άμυνα που είχαμε πρόβλημα, αλλά και την ταχυδύναμη της ομάδας.

Το καλοκαίρι δεν έγινε για μένα κανένα λάθος. Δεν πρέπει ούτε να κατηγορείς ούτε τίποτα. Τα λάθη μάς κάνουν όλους δυνατούς.

Έρχονται τα παιδιά με μούτρα κατεβασμένα και δεν έχουν διάθεση. Τα λένε μέσα στην ομάδα".

Για τις σχέσεις Κατσουράνη - Τζόρβα και τον τσακωμό με τον Καραγκούνη αποκάλυψε:

"Είναι αλήθεια αυτό, αλλά μόνο στην αρχή. Λόγω του προβλήματος στην Εθνική ομάδα. Ειλικρινά δεν το ήξερα, εκ των υστέρων το έμαθα. Πιστεύω πως ό,τι έγινε επηρέασε και τον Τζόρβα και τον Κατσουράνη. Εγώ μίλησα και με τους δύο. Και ο Κατσουράνης, αλλά και ο Τζόρβας έχει δίκιο. Είπα στον Κατσουράνη ότι αφού είναι καλός παίκτης, τι κάθεται και ασχολείται με το τι λέει ο ένας και ο άλλος. Οι παίκτες γι’ αυτό με αγαπούσαν. Γιατί ήμουν δίκαιος, με τα λάθη μου μεν, αλλά ποτέ δεν ήμουν άδικος.

Λένε ότι τσακώθηκα με τον Καραγκούνη. Είναι κακό να πει ο προπονητής ότι ένας παίκτης δεν ήταν καλός και θα έπρεπε άλλος να μπει στη θέση του. Τον προπονητή τον είχαν βρει 3-4 εβδομάδες πριν φύγω εγώ. Στο ματς με τον Ατρόμητο είπα πως παίζαμε αργά, πίσω, μπροστά, παράλληλα, σαν παλαίμαχοι. Και το παρουσίασαν μετά ότι κράζω εγώ τους παίκτες; Άλλο είμαστε παλαίμαχοι κι άλλοι παίζουμε έτσι. Επειδή όμως είχαν βρει ήδη τον προπονητή και θέλανε να δημιουργήσουν μία ένταση, το έβγαλαν έτσι. Εγώ πιστεύω πως ο Πατέρας δεν ξέρει πολλά στα ποδοσφαιρικά θέματα. Αυτό το έκαναν ο Φρέιτας και ο Αντωνίου".

Στη συνέχεια "επιτέθηκε" στον Φρέιτας είπε:

"Με φωνάζουν οι παίκτες και μου είπαν ‘Πες σε αυτόν τον… να μην πω τι… Ψάχνουμε να βρούμε την ηρεμία μας και βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα χέρια μας. Αυτά είναι τα προβλήματα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες. Αυτό με πνίγει και θα το λέω πάντα. Ηθική υπάρχει σε αυτό το χώρο; Σε μία συνάντηση με τον πρόεδρο και τον Φρέιτας, τον ρώτησε ο πρόεδρος τι φταίει και ο Πορτογάλος είπε «πρώην παίκτης ο Ζιλμπέρτο, πρώην παίκτης ο Σεϊταρίδης, πρώην παίκτης ο Κατσουράνης, πρώην ο Καραγκούνης.

Και μετά από μία εβδομάδα πάει και φέρνει προπονητή τον Φερέιρα τον φίλο του! Είναι να τρελαίνεσαι! Κανένας Κουμορτζί δεν τους σώζει. Ο Κουμορτζί και ο κάθε Κουμορτζί θέλει να μπει σε μία καλή ομάδα για να παίξει. Έλεγα στον πρόεδρο πως αν ήμασταν στον πόντο μέχρι τη διακοπή, θα μπορούσαμε με την ξεκούραση, την επιστροφή των τραυματιών και 1-2 μεταγραφές, θα πηγαίναμε παρακάτω".

Για την άδεια των Χριστουγέννων, τόνισε:

"Λέγανε πως εγώ φταίω για την εξαήμερη άδεια. Όλοι λένε ότι ο Νιόπλιας φταίει σε αυτό το γ%$#%ο το ομαδικό άθλημα. Μία φορά ζήτησα να κάνω συνέντευξη Τύπου κάθε Πέμπτη και μου είπαν ότι το επικοινωνιακό κομμάτι το έχουμε εμείς. Ήθελα να είμαι δίκαιος με όλους τους δημοσιογράφους. Είπα στον Ρουκάβινα πως τον υπολογίζει αναπληρωματικό του Σισέ, αναπληρωματικό του Λέτο και δεξιά. Μου λέει ‘Εγώ είμαι καλύτερος από τον Σισέ’. Είπα τότε πως αυτός είναι για δέσιμο. Πώς θα δουλέψω εγώ μαζί του".

Για τα λάθη του, είπε:

"Ένα λάθος έκανα: πίστευα πολύ στους παίκτες που είχα και στον εαυτό μου. Ίσως να πατούσα πόδι, ίσως να μην ήμουν δυνατός ακόμη. Τον Κουμορτζί τον θέλαμε, αλλά δεν ήταν ο παίκτης που θα μας έλυνε το πρόβλημα. Είχαμε παίκτες, αν ήταν καλά οι υπόλοιποι.

Είναι ψέματα η κατηγορία πως πήγα στον Παναθηναϊκό και τα βρήκα με τους Έλληνες παίκτες για να παίζουν πάντα σε θέσεις που θέλουν. Παίζει λάθος ο Βύντρα; Δεν έπαιζε πέρυσι ο Σπυρόπουλος καλά; Με όλους είμαι φίλος. Οι ξένοι γιατί με λατρεύουν; Να σας φέρω να δείτε τα μηνύματα που μου έστειλαν στις γιορτές. Είπα στον Καραγκούνη πως θα πρέπει να είναι σαν τον Αλβέρτη στο μπάσκετ. Να μπαίνει σε κάποια ματς και σε άλλα να μένει εκτός".

Για τις φήμες περί επεισοδίων στην Παιανία, τόνισε:

"Τσακώθηκε ποτέ παίκτης στην προπόνηση με μένα; Αν γινόταν αυτό, ούτε ο Πηνειός και ο Αλιάκμονας δεν θα με σώζανε. Γύρισα και είπα στον Λέτο μετά το επεισόδιο που είχε με τον Καραγκούνη πως αν θα ξαναβρίσεις, να πας να τα πεις στη μάνα σου και την αδερφή σου. Έδωσα μία στον πίνακα και έσπασα τα δάχτυλά μου. Το παιδί δεν το έκανε ξανά και μετά πετούσε. Ηταν κύριος. Κατάλαβε πως δεν ξεχώριζα κανέναν, ήμουν δίκαιος".

Τέλος για τις μεταγραφές του καλοκαιριού, δήλωσε:

"Το καλοκαίρι είχα ζητήσει έναν στόπερ κι έναν στη θέση του Σαλπιγγίδη. Πήραμε τον Γκοβού και είπα πως είναι παικτάρα. Στην προπόνηση φανταστικός, στην τακτική ονειρεμένος. Όταν έπαθε θλάση ο Γκοβού τον χάσαμε. Ήθελε να επιστρέψει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι έπαθε υποτροπή. Δεν έδειξε το πρόσωπο που περιμέναμε γιατί ποτέ δεν ήταν έτοιμος. Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα με τον Μπουμσόνγκ. Επειδή είχε έρθει από τη Λιόν λίγο το έπαιζε στην αρχή, αλλά μετά το ματς με τον Εργοτέλη ήταν όλο και καλύτερος.

Θέλαμε άλλον έναν επιθετικό, δεν προλάβαμε και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών παρουσιάστηκαν ο Γκαρσία και ο Πλεσί. Ο Φρέιτας μού είπε ότι υπάρχει ο Ρίβας της Λιβόρνο για στόπερ και ο Πλεσί. Μου είπε ότι ο Πλεσί είναι καλύτερος από τον Φατί του Άρη και τον πήραμε. Μου είπε ακόμη πως υπάρχει για τη θέση του επιθετικού ο Πελέ, αλλά τελικά πήραμε τον Γκαρσία".


Οπαδοί του Ηρακλή απήγαγαν και κράτησαν όμηρο, οπαδό του ΠΑΟΚ!

Τον άφησαν όταν διαπίστωσαν ότι δεν ήταν εκείνος που νόμιζαν - Ξύλο και σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών...
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κλειστό της Πυλαίας, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός. Πριν τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου, διακόπηκε προσωρινά ο αγώνας, όταν οπαδοί του δικεφάλου πέταξαν αντικείμενα από τις εξέδρες και τραυμάτισαν στο κεφάλι τον διαιτητή...Όλα αυτά όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά σε εκείνα που ακολούθησαν. Γύρω στις 22.30 περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ, κινήθηκαν στη λεωφόρο Στρατού και επιτέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών αντίπαλης ομάδας, που στεγάζεται στην οδό Αγίας Τριάδας. Οι οπαδοί έσπασαν τις τζαμαρίες ενός ζαχαροπλαστείου και ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, αποκορύφωμα των σοβαρών επεισοδίων που έγιναν, ήταν η απαγωγή ενός 18χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ και η παράνομη κράτησή του σε σύνδεσμο φιλάθλων του Ηρακλή! Το περιστατικό έγινε περίπου στις 23:00. Οπαδοί του Ηρακλή εντόπισαν τον 18χρονο φίλαθλο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης και αφού τον χτύπησαν, τον οδήγησαν παρά τη θέλησή του στον σύνδεσμο, που βρίσκεται επί της οδού Μητροπολίτη Γενναδίου και τον κλείδωσαν στην τουαλέτα.

Πολίτες που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού κάλεσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης και μετά από έφοδο της αστυνομίας στον σύνδεσμο του Ηρακλή, παρουσία εισαγγελέα, εντοπίστηκε και απελευθερώθηκε ο έφηβος. Σε έρευνα που έγινε στον σύνδεσμο, εντοπίστηκαν ρόπαλα, καρφιά, κράνη, αυτοσχέδια κλομπ και βεγγαλικά. Επιπλέον, σε εξωτερικό χώρο, κοντά στα γραφεία του συνδέσμου βρέθηκε μία μολότοφ και υπολείμματα γυάλινων μπουκαλιών από αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές.

Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν ως δράστες, οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τελικά όμως πρωταγωνιστές της απαγωγής ήταν οπαδοί του Ηρακλή και θύμα ένας νεαρός οπαδός του δικεφάλου.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, για τα επεισόδια προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα.

NEWSIT.GR

Βίντεο απο την έκρηξη στην Ριακνούρ..

Παράξενο πλάσμα στο λιμάνι Ηρακλείου

Ένα πλάσμα που δεν συναντάμε συχνά κατέγραψε η κάμερα να κολυμπάει στο ενετικό λιμάνι Ηρακλείου.
Πρόκειται για Γυμνοσαλιγκάρι της Θάλασσας (το γένος Aplysia)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Έρχονται το 2012 οι εξωγήινοι;;;

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Pravda» όχι μόνο επιβεβαιώνεται πια η ύπαρξη Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων, αλλά υπερτονίζεται και το γεγονός ότι οι επιβάτες του σκοπεύουν να καταφθάσουν συντομότατα στον πλανήτη μας με άγριες διαθέσεις!

Συγκεκριμένα πρόκειται για «τρία γιγάντια διαστημόπλοια. Το μεγαλύτερο έχει πλάτος 242 χιλιόμετρα και συνοδεύεται από δύο μικρότερα σκάφη που ήδη υπολογίζεται ότι ταξιδεύουν και βρίσκονται πίσω από....την τροχιά του Πλούτωνα»!

Το πιο… σκανδαλώδες όμως από όλα τα στοιχεία του διαστημικού ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι το γεγονός ότι τα εξωγήινα διαστημόπλοια έχουν ήδη εντοπιστεί από τη NASA μέσω του προγράμματος HAARP που μελετά το Βόρειο Σέλας στην Αλάσκα! Και η NASA, κουβέντα!

Οι μόνοι που αντιδρούν, σύμφωνα με την «Pravda», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», είναι οι Κινέζοι, που ευθέως κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι αποκρύπτουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την ύπαρξη εξωγήινων και τις επισκέψεις τους στη Γη.

Για τους καχύποπτους πάντως, η «Pravda» σπεύδει να «δέσει» το ρεπορτάζ της επικαλούμενης «καλά πληροφορημένες πηγές από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence)» προσθέτοντας επιπλέον ότι τα τρία διαστημόπλοια θα γίνουν θεατά και από οπτικά τηλεσκόπια όταν θα πλησιάζουν τον πλανήτη Άρη!

Όσο για το «πότε» θα συμβεί το κακό, η άφιξη των «ξένων» εικάζεται ότι θα συμπέσει απόλυτα με την ημερομηνία που οι Μάγια είχαν προφητεύσει ως τη μέρα συντέλειας του κόσμου, και πιο συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

Επιστημονικές ανακαλύψεις... προσεχώς

Η δεκαετία με τη μεγαλύτερη πρόοδο στις επιστημονικές ανακαλύψεις της ιστορίας ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, παρά τους ελλιπείς πόρους ενώ χάρη στην αύξηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων ο ρυθμός της επιστημονικής έρευνας αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος το επόμενο έτος...Πολλές σημαντικές ανακαλύψεις της δεκαετίας τις χρωστάμε μεταξύ άλλων στην κλιμάκωση των ικανοτήτων ηλεκτρονικών συσκευών. Η αποκωδικοποίηση, για παράδειγμα, του ανθρωπίνου γονιδιώματος χρειαζόταν πολλά χρόνια και εκατοντάδες μηχανήματα. Το 2010, ένα μοναδικό μηχάνημα «αλληλούχισης» μπορεί πια να διαβάσει τρία ανθρώπινα γονιδιώματα σε μόλις μια εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό της επιστήμης του 21ου αιώνα είναι η μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων και η συλλογική εργασία, κάτι που οφείλεται εν μέρη και στην ανάπτυξη του διαδικτύου.

Τι φέρνει ο νέος χρόνος

Πλούσιο σε επιστημονικές προόδους και ανακαλύψεις εκτιμάται ότι θα είναι και το επερχόμενο 2011. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος πεδία έρευνας αναμένεται να είναι τα εξής:

Επιταχυντής CERN: Θα δημοσιοποιηθούν τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα των κρίσιμων πειραμάτων του και δεν αποκλείονται ανακαλύψεις για το μποζόνιο του Χιγκς («σωματίδιο του Θεού») και για την αντι-ύλη (μερικοί ελπίζουν ακόμα και για την εύρεση ενδείξεων για έξτρα διαστάσεις), επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη μιας Νέας Φυσικής.

Παραγωγή ενέργειας με σύντηξη μέσω λέιζερ: Αναμένεται για πρώτη φορά να συμβεί κάτι τέτοιο από την Εθνική Εγκατάσταση Ανάφλεξης (National Ignition Facility-NIF) των ΗΠΑ, μια εξέλιξη που, αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει ορόσημο στην έρευνα για μια νέα πηγή ενέργειας. Το NIF συγκεντρώνει τη συνδυασμένη ενέργεια 192 ακτίνων λέιζερ πάνω σε ένα μικροσκοπικό στόχο δευτέριου-τρίτιου. Ύστερα από τις επιτυχημένες δοκιμές του 2010, στόχος μέχρι το τέλος του 2011 είναι να πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη «πρώτη ανάφλεξη», δηλαδή η παραγωγή περισσότερης ενέργειας από πυρηνική σύντηξη σε σχέση με αυτήν που απαιτείται αρχικά για την πυροδότηση των σχετικών αντιδράσεων.

Νέα όπλα κατά των ιών: Αντισώματα ευρέως φάσματος δράσης (bNAbs), που θα μπορούν να επιτίθενται σε μια σειρά στελεχών ιών, όπως του AIDS και της γρίπης.

Εμβόλιο κατά της ελονοσίας: Αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του 2011.

Νέοι εξωπλανήτες: Το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», που κυνηγά αποκλειστικά πλανήτες, θα δημοσιοποιήσει τα νέα ευρήματά του τον Φεβρουάριο, πιθανότατα επιβεβαιώνοντας ότι οι «σούπερ-Γαίες» είναι συχνό φαινόμενο στο γαλαξία μας και πέρα από αυτόν. Νέα ώθηση αναμένεται στο συνεχώς ανερχόμενο πεδίο της αστροβιολογίας, που αναζητά ζωή στα άστρα.

Πυρετός στο διάστημα: Πέρα, όμως, από τους εξωπλανήτες, οι επιστήμονες θα έχουν με πολλά άλλα να ασχοληθούν στο διάστημα. Μεταξύ άλλων, το διαστημόπλοιο Dawn (Αυγή) πρόκειται να τεθεί τον Ιούλιο σε τροχιά επί ένα χρόνο γύρω από τον αστεροειδή Vesta (Εστία), το δεύτερο μεγαλύτερο σώμα στη ζώνη των αστεροειδών. Το νέο ρόβερ “Curiosity” (Περιέργεια) της NASA προγραμματίζεται να εκτοξευτεί τον φθινόπωρο, με προορισμό τον Άρη, όπου το ήδη υπάρχον ρόβερ “Opportunity” (Ευκαιρία) θα αναλάβει να ερευνήσει το γιγάντιο κρατήρα “Endurance” (Αντοχή). Εξάλλου, τον Νοέμβριο η Ρωσία σκοπεύει να εκτοξεύσει το νέο σκάφος της με προορισμό το δορυφόρο «Φόβο» του Άρη. Επίσης, εντός του 2011 η NASA προγραμματίζει την εκτόξευση της αποστολής “Juno” για το Δία, ενώ τον Μάρτιο θα φτάσει πλέον στον Ερμή και θα τεθεί σε τροχιά γύρω του το σκάφος “Messenger” (Αγγελιαφόρος), έπειτα από ταξίδι 6,5 ετών. Τέλος, ο στόλος των αμερικανικών διαστημικών λεωφορείων, μετά από 30 χρόνια, πιθανότατα θα αποσυρθεί εντός του 2011 και το ρόλο τους για τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού προορίζονται να αναλάβουν το εμπορικό SpaceX (που έκανε δύο πετυχημένες πτήσεις μέσα στο 2010) και άλλα ιδιωτικά σκάφη.

Σκοτεινή ύλη: Αν όλα πάνε καλά, το διαστημικό λεωφορείο “Endeavour” θα μεταφέρει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό όργανο, το Μαγνητικό Φασματόμετρο Άλφα, έναν ανιχνευτή κοσμικών ακτίνων, ο οποίος θα επιχειρήσει να ανιχνεύσει σωματίδια της «σκοτεινής ύλης» που πιθανώς παράγονται στο σύμπαν από συγκρούσεις σωματιδίων υψηλής ενέργειας. Τα πρώτα ερευνητικά αποτελέσματα αναμένονται ως το τέλος του 2011.

Σκοτεινή ενέργεια: Θα την μελετήσει το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο, το «Dark Energy Survey», που αναμένεται να ενεργοποιηθεί στη Χιλή τον επόμενο Οκτώβριο από το ερευνητικό κέντρο σωματιδιακής φυσικής Fermilab (το αντίστοιχο του CERN στις ΗΠΑ). Διαθέτοντας κάμερα 570 megapixel, θα καταγράψει την ταχύτητα 300 εκατομμυρίων γαλαξιών για να μετρήσει το ρυθμό της επιταχυνόμενης διαστολής του σύμπαντος εξαιτίας της σκοτεινής ενέργειας.

Διεθνές Έτος Χημείας το 2011: Έχει οριστεί από τον ΟΗΕ και την Unesco, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από το βραβείο Νομπέλ που πήρε η Μαρί Κιουρί το 1911 για την ανακάλυψη των στοιχείων του ραδίου και του πολωνίου. Επίσης, το 2011 η Διεθνής Ένωση Χημικών Εταιριών εορτάζει τα 100 «γενέθλια» από την ίδρυσή της. Ακόμα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τότε που ο βρετανός επιστήμων Έρνεστ Ράδερφορντ παρουσίασε το ιστορικό θεωρητικό μοντέλο για τη σύσταση του ατόμου, καθώς επίσης εορτάζεται ένας αιώνας από την ανακάλυψη του φαινομένου της υπεραγωγιμότητας από τον Ολλανδό Χάϊκε Κάμερλινγκ Όνες, ο οποίος για αυτό το λόγο πήρε και το Νόμπελ Φυσικής το 1913.

Οι εξωγήινοι αργούν ακόμη

Επιστήμονες κριτικάρουν δριμύτατα τη NASA για την ανακάλυψη ζωής βασισμένης στο αρσενικό

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΤΣΗ


Ας ανακεφαλαιώσουμε: στις 2 Δεκεμβρίου, η NASA, ύστερα από μια σχεδόν «διαφημιστική» καμπάνια μυστηρίου, ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός βακτηρίου που χρησιμοποιεί αποκλειστικά αρσενικό για τη δόμηση του DNA του - και όχι φώσφορο, όπως κάθε επίγεια μορφή ζωής.

«Ανοίξαμε διάπλατα την πόρτα στην πιθανότητα ζωής και αλλού στο Σύμπαν», δήλωσε περήφανα στη συνέντευξη τύπου η Φελίσα Γουλφ-Σάιμον του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA και της Γεωλογικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ, επικεφαλής της έρευνας.

Οι αστροβιολόγοι της NASA πήραν δείγματα ενός είδους βακτηρίου που ονόμασαν GFAJ-1 από τη γεμάτη ορυκτά ηφαιστειακή λίμνη Μόνο της Βόρειας Καλιφόρνιας και, στο εργαστήριο, σταδιακά μείωσαν την παροχή φωσφορικών αλάτων, αντικαθιστώντας τα με αρσενικό. Τα μικρόβια συνέχισαν να αναπτύσσονται με τη νέα τους, δηλητηριώδη διατροφή. Και άρα... ιδού η λογική συνέπεια, που πλημμύρισε τα ΜΜΕ του κόσμου: «Η NASA ανακάλυψε εξωγήινη μορφή ζωής». Ομως η Ρόζι Ρέντφιλντ, καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο British Columbia, διαβάζοντας τη μελέτη εξοργίστηκε από την ελλιπή τεκμηρίωση και δημοσίευσε στο ιστολόγιό της μια απαξιωτική κριτική της μεθόδου που ακολουθήθηκε...Με τη σειρά του, ο Καρλ Ζίμερ, γνωστός επιστημονικός συντάκτης, ζήτησε τη γνώμη ειδικών για λογαριασμό του έγκυρου διαδικτυακού περιοδικού «Slate». Απαντήσεις; «Θα ήταν πραγματικά ψώνιο αν υπήρχε τέτοιο μικρόβιο, αλλά κανένα από τα επιχειρήματα δεν είναι αρκετά πειστικό από μόνο του», ήταν η θετικότερη κριτική από τον Φόρεστ Ρόβερ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, που αναζητά νέα είδη βακτηρίων και ιών σε κοραλλιογενείς υφάλους. «Η μελέτη αυτή δεν θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί», δήλωσε η Σέλεϊ Κόπλεϊ του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Κανείς από τους επιστήμονες που πήραν τη σκυτάλη της κριτικής δεν απέκλεισε την ύπαρξη ενός τέτοιου «περίεργου» βακτηρίου - όντως, μερικοί από αυτούς είχαν συνυπογράψει το 2007 μια έκθεση για την εξωγήινη ζωή προς τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών των ΗΠΑ, όπου υποστήριζαν πως πρέπει να ενταθούν οι έρευνες, μεταξύ άλλων, και στις βασισμένες στο αρσενικό βιολογικές μορφές. Ολοι όμως θεώρησαν ότι η ομάδα της ΝΑΣΑ δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα πορίσματά της να είναι αξιόπιστα.

Για παράδειγμα, όταν αφαίρεσαν προς εξέταση το DNA από τα βακτήρια, δεν έκαναν τα απαραίτητα βήματα ώστε να ξεπλύνουν άλλα είδη μορίων. Με αυτό τον τρόπο, το αρσενικό μπορεί απλώς να προσκολλήθηκε στο DNA, όπως μια τσίχλα στο παπούτσι. Εξάλλου, οι επιστήμονες της NASA παραδέχονται στην έκθεσή τους πως τροφοδοτούσαν τα βακτήρια με άλατα που περιείχαν και ελάχιστες ποσότητες φωσφόρου. Οι επικριτές τους ισχυρίζονται πως είναι πολύ πιθανό τα βακτήρια να επέζησαν με αυτά τα ψήγματα γήινης «τροφής» - στη Θάλασσα των Σαργασσών υπάρχουν πολλά μικρόβια που επιβιώνουν με 300 φορές λιγότερα φωσφορικά άλατα.

Οι συγγραφείς της μελέτης δεν έχουν απαντήσει σε όσα τους προσάπτουν, ισχυριζόμενοι ότι πρέπει να ακολουθηθούν οι δέουσες επιστημονικές διαδικασίες επαλήθευσης. «Είναι κάπως φτηνό να λένε κάτι τέτοιο από τη στιγμή που έκαναν όλο αυτόν τον ντόρο στα ΜΜΕ πριν καν δημοσιεύσουν τη μελέτη», λέει η Ρέντφιλντ. Εξάλλου, ένας παλιός καθηγητής της Φελίσα Γουλφ-Σάιμον αποκάλυψε ότι τα αρχικά GFAJ-1 δεν παραπέμπουν σε κάποια εξωτική χημική σύνθεση, αλλά στο «Give Felisa Α Job» («Δώστε δουλειά στη Φελίσα») - κάτι που δεν είναι ακριβώς κολακευτικό για τα κίνητρα της ερευνήτριας. Οσο για τα κίνητρα της NASA, ο Τζον Ροθ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας λέει: «Υποπτεύομαι πως η NASA έψαχνε τόσο εναγωνίως τη θετική δημοσιότητα που δεν έκανε τον κόπο να αναζητήσει σοβαρές συμβουλές από ειδικούς στο DNA και στη μικροβιολογία».

Ακόμη κι αν όλες οι επικρίσεις πυροδοτήθηκαν από τη (διόλου ασυνήθιστη) επιστημονική ζηλοφθονία, είναι γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά κενά στην τεκμηρίωση, τα οποία και οι ίδιοι οι ερευνητές της NASA δηλώνουν πως θα διερευνήσουν συν τω χρόνω και ψύχραιμα. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την εύρεση ανάλογων βακτηρίων στον πυθμένα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Κολούμπος, στα ανοιχτά της Σαντορίνης, όπου η έμφαση δίνεται σε αυτό που βεβαιωμένα ισχύει: πρόκειται για οργανισμούς οι οποίοι δεν φωτοσυνθέτουν παρά «χημοσυνθέτουν» στο σκοτεινό και τοξικό τους περιβάλλον. Οποιο άλλο συμπέρασμα πρέπει να περάσει από τη βάσανο της επιστημονικής επαλήθευσης πριν γίνει πιασάρικο αφιέρωμα στις «Πύλες του Ανεξήγητου»...

Σίσκα: «Γιατί να μη γυρίσω;»

Αθελά του... έκλεψε τον τίτλο του "προσώπου του αγώνα" από τον εξαιρετικό Κώστα Τσαρτσαρή, στον οποίο μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς...Ο λόγος για τον Ραμούνας Σισκάουσκας, ο οποίος μέσω ισπανικών δημοσιευμάτων παρουσιάζεται στο... δρόμο της επιστροφής στον Παναθηναϊκό! Ο ίδιος, πάντως, παρότι δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακούσει το παραμικρό σχετικά...

«Και γιατί να μη γυρίσω;» αναρωτήθηκε ο Λιθουανός σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Goal» και πρόσθεσε: "Δεν είναι κάτι, όμως, που εξαρτάται από μένα. Οπως επίσης δεν έχω πληροφορηθεί τίποτε για τα σενάρια που αναφέρονται στην ΤΣΣΚΑ. Το βέβαιο είναι ότι είμαι επαγγελματίας, θα ήθελα να κατακτήσω για μιά ακόμα χρονιά την Ευρωλίγκα. Αυτά όμως είναι υποθετικά σενάρια... Αν συμβεί κάτι, το βέβαιο είναι ότι θα το σκεφτώ"!

Ζοτς: «Πιθανή η μεταγραφή»!

Οι όποιες υποψίες υπήρχαν για διαφορετική εικόνα απ' εκείνη του αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες για το πρωτάθλημα διαλύθηκαν από το 25' και μετά... Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, στο δεύτερο μέρος ανέβασε σε υψηλό επίπεδο την απόδοσή του και πάτησε το γκάζι, με αποτέλεσμα να επικρατήσει με 87-58 του Αρη και ουσιαστικά να τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου (έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου), μετατρέποντας τον επαναληπτικό στο Αλεξάνδρειο (στις 9 Φεβρουαρίου) σε τυπική διαδικασία. Αυτό είναι το... ένα θέμα! Διότι υπάρχει ένα ακόμα, το πλέον σημαντικό...

Ο Ομπράντοβιτς, κατόπιν σχετικής ερώτησης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης ενός παίκτη, με δεδομένα και τα προβλήματα, κυρίως του Μάριτς αλλά και των Μπατίστ - Νίκολας, που πάντως αναμένεται να είναι έτοιμοι στις 6 Ιανουαρίου, όταν αρχίζουν ξανά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

«Τα πάντα είναι πιθανά» είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος τεχνικός και πρόσθεσε: «Οταν υπάρχει ένα πρόβλημα, πάντοτε αναζητάς το καλύτερο δυνατό για την ομάδα σου». Εν συνεχεία και με χιούμορ είπε «εξαρτάται βέβαια» και έκανε κίνηση με τα δάχτυλά του, εννοώντας το... οικονομικό! Και ο ίδιος, βέβαια, γνωρίζει ότι, εφόσον παραστεί ανάγκη απόκτησης παίκτη και ο ίδιος εισηγηθεί σχετικά στη διοίκηση, τέτοιο ζήτημα θα πάψει να... υφίσταται!

Κι αν ο «Ζοτς» άναψε μια... φωτιά (πρώτη φορά παραδέχτηκε άλλωστε ότι είναι πιθανή η απόκτηση παίκτη), τότε οι Ισπανοί φρόντισαν να ανάψουν πολύ περισσότερες μέσω ενός δημοσιεύματος της ιστοσελίδας solobasket. Εκεί αναφέρθηκε χθες ότι η ΤΣΣΚΑ βγάζει στο... σφυρί τα μεγάλα της αστέρια και ότι ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κάνει κίνηση για την απόκτηση του Ραμούνας Σισκάουσκας!

Αυτός ο συνδυασμός (των δηλώσεων του Ομπράντοβιτς και του ισπανικού δημοσιεύματος) ήταν λογικό επόμενο να δημιουργήσει αίσθηση χθες το βράδυ, με δεδομένο κιόλας ότι από τον Ιανουάριο αρχίζουν οι σημαντικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού τόσο στο πρωτάθλημα (στις 12 του μήνα είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) όσο και στην Ευρωλίγκα (19/1 αρχίζει το Top-16) και στο Κύπελλο (6/3 είναι ο τελικός, ο πρώτος τίτλος της χρονιάς)! Και ο Αλεξ Μάριτς θα είναι απών απ' όλα αυτά που αναφέραμε...

Επίθεση Μητροπολίτη... σε ορκωμοσία

“Βόμβα” Κέζου - “Μου έδωσαν εντολή για χαλαρές προπονήσεις”!

Ο πρώην γυμναστής του Παναθηναϊκού πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για την φυσική κατάσταση της ομάδας και άφησε αιχμές στην διοίκηση των “πρασίνων”...
Η ανακοίνωση του Κέζου, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, αναφέρει:

“Ολοκληρώνονται περίπου 100 ημέρες από την αναγκαστική απομάκρυνση μου ως γυμναστή φυσικής κατάστασης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσα σιωπηλά τη στάση των παραγόντων αλλά και τον αθλητικό τύπο να με υποδεικνύουν ως υπαίτιο για την κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδος. Δυστυχώς έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του αθλητικού κόσμου από τις πραγματικές αιτίες πίσω από την κακή αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού.

Η βασική λοιπόν αιτία – και σε ότι με αφορά – έγκειται στο ότι πολύ σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, μου αφαιρέθηκε η δυνατότητα να γυμνάσω τους ποδοσφαιριστές όπως αρμόζει σε μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς.

Πιο συγκεκριμένα όταν ανέλαβα την εκγύμναση της ομάδας στις αρχές Ιουλίου, οι ποδοσφαιριστές βρίσκονταν σε ικανοποιητικά επίπεδα αντοχής. Ωστόσο με έκπληξη διαπίστωσα ότι ήταν εξαιρετικά αγύμναστοι στις παραμέτρους της δύναμης, της ταχύτητας και εκρηκτικότητας, οι οποίες είναι βασικότατες στο μοντέρνο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.

Υπογραμμίζω δε ότι πριν ακόμη προλάβω να εφαρμόσω το πρόγραμμα μου στους παίκτες μου εδόθη έγγραφη εντολή από το εργομετρικό κέντρο (Panathinaikos Lab) να ακολουθήσω απαρέγκλιτα το προπονητικό προφίλ των τελευταίων 2 ετών , ήτοι:

• μέτριας έντασης αερόβια προπόνηση
• αποχή από οποιαδήποτε προπόνηση εκρηκτικότητας
• αποφυγή ασκήσεων με μέγιστη ένταση- ταχύτητες
• αποφυγή ασκήσεων με οριζόντια ή κάθετα άλματα
• αποφυγή ασκήσεων με αντιστάσεις
• αποχή από ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και βάρη

Θεωρώ ότι η διαδρομή μου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά και η επιστημονική μου κατάρτιση και εμπειρία δεν θα μου επέτρεπαν ποτέ να προσυπογράψω την καταδίκη των επαγγελματιών παικτών του Παναθηναϊκού με τη διατήρηση τους σε επίπεδα «ρελαντί». Είναι δε πλέον ώριμες οι συνθήκες να μάθει ο κόσμος του Παναθηναϊκού ότι η κατά την ολιγοήμερη θητεία μου στην ομάδα, και εξαιτίας των ταξιδιών σε Αμερική και Καναδά αλλά και του διαχωρισμού της ομάδας σε 2 γκρουπ, μετά κόπων και βασάνων κατόρθωσα να επιβλέψω την προπόνηση των μη διεθνών παικτών (Α’ γκρουπ) για 20 ημέρες και των διεθνών για μόλις 10 ημέρες.

Είναι συνεπώς τουλάχιστον αναξιοπρεπές το ανάθεμα να στρέφεται εναντίον μου, όταν από επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ο Παναθηναϊκός με παρόπλισε. Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη ποδοσφαιρικής τεχνογνωσίας και σε συνδυασμό με τη δυσκαμψία επιτελικών στελεχών μπορούν εύκολα να θέσουν εκτός στόχου μια ομάδα. Από την πλευρά μου δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να συνεχίσει να με προσβάλει αλλά και να διαστρεβλώνει τα γεγονότα, όταν μάλιστα εξακολουθώ να εισπράττω εκτίμηση και σεβασμό από τους πρωταγωνιστές. Τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές”.

Master Chef: Πανικός στο Mega με το λάθος του Σκαρμούτσου


Σάλο έχει προκαλέσει το ότι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έδειξε και στους δύο παίκτες την ίδια κάρτα και όχι μία για κάθε ένα από τα πιάτα τους! Το απόλυτο μπέρδεμα έγινε στην τελευταία δοκιμασία του τελικού, όπου οι δύο παίκτες έφτιαξαν το ίδιο γλυκό. Ο Μιχάλης είχε το «πιάτο 1ο» και ο Άκης το «πιάτο 2ο».
Tην ώρα της βαθμολογίας -που κρίθηκε στον πόντο- ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έδειξε και στον Μιχάλη και στον Άκη την ίδια κάρτα, δηλαδή έδειξε στον Άκη την κάρτα για το πιάτο του Μιχάλη! Έτσι και οι δύο «μονομάχοι» πήραν....
10αρι από τον κριτή.

Τι έγινε, όμως και δεν είδαμε κάρτα «πιάτο 2ο» με βαθμό, όπως κανονικά θα έπρεπε; Τα ερωτηματικά πολλά, αφού αν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δεν έβαζε 10 στον Άκη, το παιχνίδι θα πήγαινε στην ισοπαλία (63 - 63) ή ο 26χρονος δεν θα κέρδιζε!

Μπερδεύτηκε ο κριτής και έβγαλε λάθος κάρτα ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από το λάθος του; Μήπως έγινε κάποιο λάθος και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχασε την κάρτα που έγραφε «πιάτο 2ο»; Το σούσουρο μεγαλώνει, καθώς ο τελικός μαγνητοσκοπήθηκε μία εβδομάδα πριν την προβολή του... Ουδείς πρόσεξε το λάθος με την κάρτα για να το διορθώσει ατάκα κι επί τόπου; Ούτε καν στο μοντάζ δεν το πρόσεξαν;

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του gossip-tv, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μπέρδεψε απλώς τις κάρτες μιας και η βαθμολογία τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο πιάτο ήταν ακριβώς η ίδια. Αυτή τη στιγμή στο Mega επικρατεί ένας πανικός αφού ούτε στο μοντάζ φαίνεται να παρατηρήθηκε το λάθος.

gossiptv

Απέφυγε τη γάτα αλλά παρέσυρε Aλβανό!

Πρωταγωνίστρια του τροχαίου μία γυναίκα οδηγός, που τα έδωσε όλα για να αποφύγει τη γάτα, αλλά δεν πρόσεξε τον Αλβανό που περνούσε...
Το ατύχημα έγινε στην οδό Μετεώρων. Η 29χρονη οδηγός, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οδηγούσε με λογική ταχύτητα έστριψε απότομα το τιμόνι, για να αποφύγει μία γάτα που πετάχτηκε στο δρόμο. Κατάφερε να την αποφύγει αλλά στη συνέχεια ''το αίμα της πάγωσε''.Ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στο δρόμο και σφάδαζε από τους πόνους. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, ο άτυχος Αλβανός, περνούσε εκείνη την ώρα από το σημειο και παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που έστριψε απότομα. Σοκαρισμένη η οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο και κάλεσε ασθενοφόρο. Πήγε μαζί με τον τραυματία στο νοσοκομείο και ευτυχώς εκεί διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός..

ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Οι νικητές των ζευγαριών Ατρόμητος - Διαγόρας/Εθνικός Αστέρας και Κέρκυρα/Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου θα διασταυρωθούν στα ημιτελικά

Ντέρμπι ο δεύτερος ημιτελικός όπου θα παίξουν οι νικητές των συναντήσεων Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ!

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 19 Γενάρη και οι δεύτεροι στις 2 Φλεβάρη. Ο τελικός έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει στις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ.

Πλούσιοι συνταξιούχοι, φτωχοί επιχειρηματίες!

Ένα επιπλέον εκπληκτικό, για τα παγκόσμια χρονικά, φαινόμενο κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Ως οι πλουσιότεροι πολίτες της χώρας εμφανίζονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ενώ φτωχότεροι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Και αυτό το αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών βάσει των δηλώσεων εισοδήματος του 2009.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισόδημα που μετά βίας αγγίζει το ποσό των 10.500 ευρώ, περίπου χίλια ευρώ λιγότερα από εκείνα των αγροτών (κατά μέσο όρο 11.429 ευρώ).
Φυσικά ως …γαλαζοαίματοι εμφανίζονται οι συνήθεις ύποπτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι με μέσο όρο αποδοχών τα 19.234 ευρώ (μισθωτοί) και 15.885 ευρώ (συνταξιούχοι).
Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, μισθωτοί και συνταξιούχοι κατέβαλαν το 52,59% των φόρων τη στιγμή που οι πληβείοι εισοδηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες πλήρωσαν μόλις το 16%

Στο σύνολό τους, αποδεικνύεται περίτρανα ότι συνταξιούχοι και μισθωτοί ανήκουν στην
…ανώτερη κάστα μιας και μόλις 5.348.005 πολίτες δήλωσαν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο. Το μοναδικό πάντως είναι ότι μόλις 60 άτομα δήλωσαν εισοδήματα πάνω από τα 900.000 ευρώ, ενώ περί τα 36.000 άτομα κατέθεσαν ότι διαθέτουν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

newsbomb.gr
«Κλεισμένος» ο Γέντρισεκ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΦΡΕΪΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ...


«Master»... Άκης!

Σε μία αναμέτρηση επιτομή του «γκραν γκινιόλ» που κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο, ο 26χρονος Άκης κέρδισε τον τίτλο του πρώτου έλληνα «Master Chef», καθώς κατάφερε να κόψει πρώτος το «νήμα» στην τελευταία στροφή του μαγειρικού μαραθωνίου. Τα δύο φιλαράκια, ο Άκης και ο Μιχάλης, έπιασαν μαχαίρια και κουτάλες και ρίχτηκαν στη μεγάλη μάχη, σε ένα «χορταστικό» τελικό, δίωρης διάρκειας, με σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το αποτέλεσμα της μονομαχίας παραπέμπει σε…
αγώνα μπάσκετ αφού το σκορ έληξε 64-63 υπέρ του Άκη. Οι δύο φιναλίστ αναμετρήθηκαν συνολικά σε τρεις δοκιμασίες.

Στην πρώτη έπρεπε να βρουν ποια υλικά περιείχε μια σούπα φασολιών, με αποκλειστικό «όπλο» τη γεύση τους.Στη δεύτερη δοκιμασία- το τεστ δημιουργικότητας- οι παίχτες κλήθηκαν να φτιάξουν ένα πιάτο με βασικό υλικό το μοσχάρι. Το τρίτο και τελευταίο τεστ περιελάμβανε την παρασκευή ενός γλυκού.

Ύστερα από τρεις μήνες ασταμάτητου μαγειρέματος, ο Άκης κατέφερε να κερδίσει τον τίτλο και να γίνει κατά 50.000 ευρώ πλουσιότερος.

πηγη

Λέει το «αντίο»!

Ο Κώστας Αντωνίου, όπως έγραψε το gazzetta.gr από χθες, είναι στον... αέρα και αναμένεται σήμερα να πει το αντίο στον Παναθηναϊκό μετά την συνάντηση που θα έχει με τον Δημήτρη Γόντικα.Ο Αντωνίου φρόντισε να φορτώσει τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ με τεράστια συμβόλαια και με παίκτες αμφιβόλου ποιότητας και τώρα βλέποντας ότι δεν υπάρχει πλέον άλλο χρήμα, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια όπως και αυτοί που τον έφεραν στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ...Ο α' αντιπρόεδρος του τριφυλλιού και γενικός διευθυντής έκλεισε για σήμερα, στις 1ο:30, ραντεβού με τον Κώστα Αντωνίου για να συζητήσουν επί του θέματος. Για την κατάσταση που επικρατεί είναι ενήμερος και ο υπηρεσιακός πρόεδρος, Τζόνι Βεκρής. Ομως, δεν θα βρίσκεται στην συνάντηση αφού είναι εκτός Αθηνών.

Ο Δημήτρης Γόντικας θα προσπαθήσει να αλλάξει γνώμη στον διευθυντή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού που δείχνει να είναι αποφασισμένος να πει το «αντίο» στο τριφύλλι μετά την αποχώρηση και του Νικόλα Πατέρα. Ο α' αντιπρόεδρος θα εξηγήσει στον Αντωνίου τους λόγους που πρέπει να συνεχίσει στο πόστο του (ταύτιση απόψεων με Κάρλος Φρέιτας), όμως οι πιθανότητες να παραμείνει είναι ελάχιστες.

Οι φήμες για την αποχώρηση του ολοένα και φουντώνουν και ο κύριος λόγος που φαίνεται να τον οδηγεί προς την έξοδο είναι οι εγγυήσεις που δεν έχει για να ξοδευτούν 2-3 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές τον Ιανουάριο. Ετσι, ο Αντωνίου για να μην εκτεθεί με όσους έχει κάνει επαφές διάλεξε την πόρτα της εξόδου. Επίσης, γίνεται αναφορά πως έχει απογοητευτεί για την σκληρή κριτική προς το πρόσωπο του (κυρίως από τον κόσμο), τις συνεχείς διαμάχες των μετόχων αλλά φέρεται να σκέφτηκε πως χωρίς τον Πατέρα δεν θα υπάρχει εμπιστοσύνη από την διοίκηση.

Πόσα παίρνουν οι βουλευτές και πόσα οι ΔΕΚΟ.


Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Και γι΄αυτό η ΑΝΕΑΕΔ, έψαξε και βρήκε τα μισθολόγια βουλευτών,εργαζομένων στις ΔΕΚΟ . Οι πίνακες που ακολουθούν και οι συγκρίσεις είναι άκρως ενδιαφέρουσες...

O Δημήτρης Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού κορυφαίος παίκτης για τον Δεκέμβριο.

Bίντεο που σόκαρε τη Βρετανία

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τι προκαλεί το ρίγος στην υπόθεση του φοιτητή Τζόντυ Μακιντάιρ στη Βρετανία. Αν είναι οι σκηνές που κατέγραψε η κάμερα, κατά τη διάρκεια φοιτητικής διαδήλωσης για τις περικοπές στις υποτροφίες και την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.

Στις σκηνές αυτές, αστυνομικοί επιτίθενται στον Τζοντυ, τον πετούν κάτω από την αναπηρική του καρέκλα και τον σέρνουν στο δρόμο.
"Φωτιά" οι τιμές των καυσίμων - Καταγγελίες πρατηριούχων για 'πειραγμένες' αντλίες

"Φωτιά" είναι οι τιμές των υγρών καυσίμων στη χώρα μας, ενώ μην εκπλαγείτε εάν δείτε να αγγίζουν ακόμη και το....1,70 ευρώ το λίτρο, εάν συνεχιστεί η ανοδική κούρσα των διεθνών τιμών του πετρελαίου...Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εμπόρων Πρατηριούχων Αττικής, Γ.Ασμάτογλου, «1,20 ευρώ είναι η διυλιστηριακή τιμή και μεσολαβεί η εταιρεία εμπορίας και το μεταφορικό. Είμαστε ήδη στο 1,50 ευρώ για το νομό Αττικής και θα διαμορφωθούν οι τιμές και πιο ψηλά από τις σημερινές τιμές στο 1,65 και 1,70 ευρώ μετά και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.Η μείωση της κατανάλωσης στα πρατήρια κυμαίνεται από 15% έως και 50% σημείωσε και προσέθεσε ότι στην αγορά είναι τόσο πιεσμένες οι συνθήκες που «δεν μπορεί να υπάρξει λύση για τη συγκράτηση των τιμών».

Οι τιμές των καυσίμων εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά στη χώρα μας, σύμφωνα και με έρευνα της ΕΛΠΑ για τις τιμές ντίζελ και βενζίνης στην Ευρώπη το Δεκέμβριο.

Για τη βενζίνη 95 οκτανίων η τιμή της στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 1.573 ευρώ/λίτρο και το ντίζελ στο 1.364 ευρώ/λ.

Συγκεκριμένα, οι υψηλότερες τιμές στο ντίζελ σημειώθηκαν στην Ελλάδα με 1,364 ευρώ/λίτρο, την Ιρλανδία (1,329 ευρώ), την Ολλανδία (1,301 ευρώ), το Βέλγιο (1,298 ευρώ), τη Γερμανία (1,284 ευρώ) και τη Γαλλία (1,233 ευρώ).

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τιμών Καυσίμων της ΕΛΠΑ.

Με βάση τη δειγματοληψία αυτή, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης (με αριθμό οκτανίου 95) σημειώθηκαν σε Ολλανδία (1,62 ευρώ/λίτρο), Ελλάδα (1,573 ευρώ), Βέλγιο (1,511 ευρώ) και Γερμανία (1,451 ευρώ).

Καταγγελίες πρατηριούχων για 'πειραγμένες' αντλίες

Εν τω μεταξύ, ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων των πρατηριούχων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι με ιδιαίτερη αγανάκτηση διαπιστώνει ότι η χρήση των παράνομων μηχανισμών παρέμβασης στις αντλίες των καυσίμων, με σκοπό τις ελλειμματικές παραδόσεις στους καταναλωτές, έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες.

Η διαπίστωση αυτή, κατά την ΠΟΠΕΚ, προκύπτει από σωρεία πληροφοριών που διακινούνται στην αγορά καυσίμων, και από καταγγελίες καταναλωτών που έπεσαν θύματα ελλειμματικών αγορών.

Όμως, όπως προσθέτει, αν ισχύει η παροιμία ότι «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά», τότε το συμπέρασμα είναι ότι οι φήμες έχουν βάση.

Μέτρα από το υπουργείο ανάπτυξης

'Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που διαβεβαιώνει για τα σύγχρονα συστήματα ελέγχων των αντλιών υγρών καυσίμων και επισήμανε πως ήδη προωθείται προς ψήφιση τροπολογία που επιβάλει αυστηρότατες ποινές σε όσους εξαπατούν τους καταναλωτές, που φτάνουν μέχρι και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «για πρώτη φορά τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προέβησαν σε 50 ελέγχους και εντόπισαν τον τελευταίο καιρό, μηχανισμούς καταδολίευσης αντλιών υγρών καυσίμων, που εξαπατούσαν και έκλεβαν τους καταναλωτές. Κατόπιν τούτου, προέβησαν σε σφράγιση των παράνομων αντλιών. Δυστυχώς, λόγω της ανεπαρκούς κείμενης νομοθεσίας (Ν. 3668/2008 , άρθρο 1, παρ. 1), μετά την αφαίρεση των παράνομων μηχανισμών αποσφραγίζονται οι αντλίες, χωρίς ουσιαστική και αποτρεπτική ποινή για τους δράστες».

Το υπουργείο, προστίθεται στην ανακοίνωση «έχει προχωρήσει στη σύνταξη τροπολογίας με αυστηρότατες ποινές (αναστολή λειτουργίας των πρατηρίων που παρανομούν, έως και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, πέραν των χρηματικών προστίμων).Η τροπολογία ήδη προωθείται για ψήφιση, γεγονός που έχει γίνει γνωστό. Συνεπώς, μόνο απορία προξενεί οποιαδήποτε αναφορά σ’ αυτό το θέμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που δίνεται λύση, τόσο με την ενεργοποίηση αυστηρών ποινών, όσο και με την εφαρμογή του συστήματος εισροών -εκροών, η ΚΥΑ για την καθιέρωση του οποίου ήδη υπεγράφη και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 1980/21-21-10)».

ΑΠΕ- in.gr

Ο Λούκι Λουκ στη μεγάλη οθόνη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τραγικός θάνατος 26χρονου μετά από πυρκαγιά

Τραγικό θάνατο βρήκε 26χρονος μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην οδό Παπαγιάννη Σκουλά 16 στο Ηράκλειο.

O νεαρός δούλευε σε ταχυφαγείο, όταν γύρισε στο σπίτι του άναψε το μάτι της κουζίνα για να ζεστάνει φαγητό, περιμένοντας αποκοιμήθηκε, το διαμέρισμα του γέμισε πυκνούς καπνούς με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις και να επέλθει το μοιραίο...Παρά τις επίμονες προσπάθειες των ανδρών του ΕΚΑΒ ο 26χρόνος δεν επανήλθε στη ζωή

Προανάκριση για τα ακριβή αιτία του θανάτου διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ περιμένουν και τα αποτελέσματα από την νεκροψία - νεκροτομή.

2810.gr

Ο Ζιλμπέρτο φέρνει Μάτος και ο Μάτος... Ρόσεμπακ!

Πράσινο ενδιαφέρον για Φάμπιο Ρόσεμπακ και επιστροφή Μάτος στην Παιανία. Πως μπορεί να επιτευχθεί η επιστροφή του βραζιλιάνου άσου τον Γενάρη και τι ρόλο θα παίξουν οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Γκάμπριελ.Τελικά όπως φαίνεται οι ποδοσφαιριστές που έδωσε δανεικούς στην Βραζιλία ο Παναθηναϊκός τα πηγαίνουν καλύτερα από αυτούς που έμειναν στην Ελλάδα, γεγονός που ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στις μεταγραφές των πράσινων τον Γενάρη.

Τα ονόματα των Γκάμπριελ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φάμπιο Ρόσεμπακ και Μαρσέλο Μάτος μπλέκονται μεταξύ τους και εμείς θα επιχειρήσουμε να ξεμπλέξουμε το κουβάρι...Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Παναθηναϊκός έδωσε δανεικούς στην Βραζιλία τους Γκάμπριελ και Μαρσέλο Μάτος, με τον πρώτο να πηγαίνει στην Γκρέμιο και τον δεύτερο στην Μποταφόνγκο.

Έξι μήνες μετά οι δυο άσοι τα έχουν πάει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς τους από τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα ωστόσο μπερδεύονται, αφού οι πράσινοι φαίνεται πως επιθυμούν την επιστροφή Μάτος τον Γενάρη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Εξέδρα" μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν επαφές με την Μποταφόνγκο με σκοπό να "σπάσει" ο δανεισμός του Μάτος, έτσι ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Βέβαια ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν θέλει να γυρίσει στην Ευρώπη, κάτι που δήλωσε και στην πατρίδα του.

Σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να πουλήσει τα δικαιώματα του παίκτη (ή ένα μέρος αυτών) και με τα χρήματα θα κινηθεί για έναν άλλο παίκτη.

Μεταγραφικό... τρίο

Η Βραζιλία παίζει και στο επόμενο μεταγραφικό σενάριο για το "τριφύλλι", αφού όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την χώρα του καφέ ο Φάμπιο Ρόσεμπακ είναι ο παίκτης που έχει ζητήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Το καλό σε αυτή την υπόθεση έχει να κάνει με τον Γκάμπριελ, ο οποίος είναι δανεικός στην Γκρέμιο. Έτσι δεν αποκλείεται να γίνει ανταλλαγή του μπακ-χαφ των πράσινων με τον μέσο της βραζιλιάνικης ομάδας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του Ζιλμπέρτο Σίλβα που είναι στο στόχαστρο της Γκρέμιο.

Ο Ρόσεμπακ είναι 29 ετών και συνδυάζει όλα τα στοιχεία που ψάχνουν οι πράσινοι για τη μεσαία γραμμή. Μάλιστα στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον Φερέιρα, ο οποίος έχει καλή άποψη για τις ικανότητες του.

sport24.gr

Εργόσημο για “νταντάδες”, καθαρίστριες, νοσοκόμες και καθηγητές στο σπίτι

Φοροελαφρύνσεις υπόσχεται το υπουργείο σε όσους απασχολούν μια σειρά από επαγγελματίες στο σπίτι
με στόχο την πάταξη της αδήλωτης εργασίας και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στα ταμεία.
Από το Μάρτιο (το πολύ ως τον Απρίλιο) έρχεται το λεγόμενο “εργόσημο”, τα ειδικά κουπόνια με τα οποία θα μπορούν να εφοδιαστούν όσοι απασχολούν γυναίκες ή άνδρες για τη φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων, για τον καθαρισμό του σπιτιού, για ιδιαίτερα μαθήματα, για εργασίες στα χωράφια ή εξωτερικές εργασίες....Πλέον όταν κάποιος απασχολεί έναν εργαζόμενο για μερικές ώρες ή μερικές ημέρες θα τον πληρώνει μέσω ειδικών κουπονιών.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο εργοδότης θα έχει έκπτωση φόρου ίση με τα 2/3 των αμοιβών, ενώ ο εργαζόμενος ίση με το 1/3.
Η διαδικασία

Ο εργοδότης θα πηγαίνει σε ένα από τα 6.000 ΑΤΜ που θα τοποθετηθούν σε τράπεζες, ΚΕΠ και super market και αφού καταθέσει το σχετικό ποσό θα προμηθεύεται τα ειδικά κουπόνια, θα γράφει τον δικό του ΑΜΚΑ και τον ΑΜΚΑ του εργαζόμενου. Αντί χρημάτων θα δίνει στον εργαζόμενο το κουπόνι και εκείνος στη συνέχεια θα πηγαίνει σε ένα από τα ΑΤΜ για να εισπράξει τα αντίστοιχα χρήματα.


NEWSIT.GR

Βραζιλιάνα σηκώθηκε από το φέρετρο!

Σοκ προκάλεσε σε όλους τους τεθλιμμένους φίλους και συγγενείς που είχαν μαζευτεί να της απευθύνουν το ύστατο χαίρε, μια 88χρονη Βραζιλιάνα, όταν λίγες μόνο ώρες πριν τον ενταφιασμό της σηκώθηκε από το φέρετρο μπροστά στα μάτια των συγκεντρωμένων!Η Maria das Dores da Conceicao, μεταφέρθηκε και πάλι στην μονάδα εντατικής θεραπείας του δημοτικού νοσοκομείου στην περιοχή Μπέλο Οριζόντε όπου λίγες μέρες πριν είχε δηλωθεί επισήμως «νεκρή».

Η κυρία Conceicao εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη και την επόμενη κι όλας ημέρα δηλώθηκε επισήμως νεκρή από τους θεράποντες ιατρούς.

Η κόρης της "αναστημένης", Custodia Amancio δηλώνει στον Τύπο της χώρας της «ευτυχής για την μητέρα μου και δυστυχής από το επίπεδο των ιατρών», ενώ δηλώνει πως ίσως καταθέσει αγωγή κατά του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

πηγη

20 σημάδια ότι μεγάλωσες

Και δεν εννοούμε τις άσπρες τρίχες...1. Το ψυγείο περιέχει περισσότερο φαγητό από μπύρα. 2. Έξι η ώρα το πρωί είναι η ώρα που ξυπνάς και όχι η ώρα που πας για ύπνο.
3. Παρακολουθείς τον καιρό στις ειδήσεις.
4. Οι φίλοι παντρεύονται και παίρνουν διαζύγιο αντί να τα φτιάχνουν και να χωρίζουν.
5. Οι διακοπές σου από 130 μέρες γίνονται 14...

6. Με τζιν και πουλόβερ δεν θεωρείσαι πια καλοντυμένος/η.
7. Είσαι αυτός που τηλεφωνάει στην αστυνομία να σταματήσει τα παλιόπαιδα που κάνουν πάρτυ.
8. Δεν βαριέσαι πια τόσο πολύ τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Μάλιστα βρίσκεις μέχρι και ενδιαφέροντα μερικά πράγματα που λέει η θεία Πίτσα.
9. Δεν ξέρεις τι ώρα κλείνει το everest.
10. Ταΐζεις το σκύλο σου ισορροπημένη σκυλοτροφή αντί για Mc Donalds.
11. Πονάει η πλάτη σου όταν κοιμάσαι στον καναπέ.
12. Δεν κοιμάσαι πια από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.
13. Πέντε σουβλάκια στις τρείς το πρωί σου χαλάνε το στομάχι αντί να στο φτιάχνουν.
14. Πηγαίνεις στο φαρμακείο για αντιοξειδωτικά αντί για προφυλακτικά και τεστ εγκυμοσύνης.
15. Ένα μπουκάλι κρασί των 3 ευρώ δεν είναι πια καλό πράγμα.
16. Τρως πρωινό... το πρωί!
17. Η φράση «Δεν θα ξαναπιώ τόσο!» αντικαθίσταται από τη φράση «Δεν μπορώ πια να πιω όπως έπινα!»
18. Το 90% του χρόνου που ξοδεύεις μπροστά στον υπολογιστή είναι για δουλειά.
19. Δεν ξεκινάς να πίνεις από το σπίτι για να κάνεις οικονομία στο μπαρ - όπως έκανες παλιά.
20. Κάνεις σεξ μόνο στο κρεβάτι.

Άντε κι ένα μπόνους

Ναι, έχεις άσπρες τρίχες (αν έχεις τρίχες)...ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ...

Έπεσε από τον εξώστη της βουλής την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός – Δείτε το βίντεο

- “Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου” φώναξε ο άνδρας και έπεσε από τον εξώστη του κοινοβουλίου
- Εκείνη την ώρα μιλούσε ο πρωθυπουργός
- Ήταν τεχνικός της κρατικής τηλεόρασης της χώρας
- ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο σοκάρει!ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ....

«Ντου» Γιαννακόπουλων για ΠΑΕ!

Θετική, σύμφωνα με τον Θανάση, η οικογένεια Γιαννακόπουλου να βγει μπροστά μόνο με τους δικούς της όρους. Αιχμές για Βγενόπουλο...Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος:

«Άκουσα τον κύριο Πολέμη και είπε θετικά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός για να διοικηθεί θέλει έξυπνες κινήσεις και να είναι συγκαταβατικός σε ορισμένες καταστάσεις. Είπαμε πως πρέπει να μπει υπηρεσιακός παράγοντας, αλλά εγώ δεν συμφωνώ. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Εχει ιστορία 100 χρόνων. Πρέπει να τον βοηθάμε ουσιαστικά. Δεν είναι σωστό ο υπηρεσιακός. Βγήκε η απόφαση παμψηφεί. Ξέρω πρόσωπα και πράγματα και δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα αναλάβει ένας υπηρεσιακός παράγοντας, υπάρχει όμως μεταγραφική περίοδος και κάποιος έπρεπε να ηγηθεί. Ο Παναθηναϊκός είναι στο χέιλος του γκρεμού. Πρέπει να τον βγάλουμε από αυτή την κατάσταση, από το τέλμα. Πρωτόγνωρη κατάσταση. Το λέω με το χέρι στην καρδιά. Τον πονάω. Εχω δώσει την ζωή μου για αυτή την ομάδα. Είναι σε δύσκολη κατάσταση. Οι λεγόμενοι λεφτάδες πρέπει να βοηθήσουμε.

Ποια είναι η διαφορά από τον Ολυμπιακό; Μια νίκη και μια ισοπαλία. Το οικονομικό είναι το δύσκολο. Αλλοι βλέπουν τον Παναθηναϊκό διαφήμιση, άλλοι με την καρδιά τους και άλλοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Μπράβο στον Πατέρα που είχε πει ότι δεν πρέπει να μείνει ακέφαλος ο Παναθηναϊκός. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μην αναλάβει. Χωρίς σύμπνοια και αγάπη, με το χέρι στην καρδιά, χωρίς αυτά δεν μπορείς να προχωρήσεις. Είτε τον παίρνουμε τον Παναθηναϊκό εμείς και κάνουμε ότι πιστεύουμε, είτε δεν τον παίρνουμε. Βάζουμε λεφτά στην ομάδα χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα είναι ζημιογόνος ή όχι. Στο μπάσκετ 12-15 χρόνια μάς έχει στοιχίσει πάνω απο 200εκατ. Ξέρουμε πως τα χάνουμε, αλλά για την αγάπη μας τα βάζουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Πέντε ευρωπαϊκά και τόσα πρωταθλήματα»πηγη

40 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο για 30 χρόνια μπορεί να παράγει η Ελλάδα

Οι έρευνες όλα δείχνουν ότι ξεκινούν - επιτέλους – σε ένα με ενάμισι χρόνο. Το νομοσχέδιο μπαίνει σε διαβούλευση ως τις 15 Ιανουαρίου
και από κει και μετά μπαίνει στην τελική του ευθεία το σχέδιο για την ανάθεση ερευνών και στη συνέχεια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων...Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από το ίδιο το υπουργείο τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν κοιτάσματα προς άμεση εκμετάλλευση τα οποία μπορούν να εξασφαλίσουν το 1/3ο των αναγκών της χώρας που σήμερα εκτιμάται στα 120 εκατομμύρια βαρέλια το χρόνο.
Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα κοιτάσματα αυτά (ίσως στο μέλλον υπάρξουν και νέα) θα είναι εκμεταλλεύσιμα για 30 χρόνια.

NEWSIT.GR

Σισέ: «Μένω μέχρι το καλοκαίρι»

Ακλόνητος από τις διοικητικές εξελίξεις, ανεπηρέαστος από την αγωνιστική εικόνα και τη γενικότερη αναταραχή της ομάδας, απαθής απέναντι στις μεταγραφικές προκλήσεις που τριγυρνούν το όνομα του, ο Τζιμπρίλ Σισέ μένει στον Παναθηναϊκό κι επιμένει ότι το τέλος της σεζόν θα βρει τους «πράσινους» πρωταθλητές.

Περήφανος ως αρχηγός και γεννημένος νικητής, όπως αυτοχαρακτηρίστηκε, ο Γάλλος επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό “Status” για τη φετινή εικόνα του «τριφυλλιού» σε Ελλάδα και Ευρώπη, τον ρόλο του στον Παναθηναϊκό αλλά και το προσωπικό του στο ποδόσφαιρο στοίχημα, που όπως ξεκαθαρίζει δεν είναι άλλο από μία επιτυχημένη πορεία με τους «πράσινους» και όχι η επιστροφή του στη Λίβερπουλ, παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον των «κόκκινων»… μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον.Λένε πως είναι καλύτερα να φεύγεις από κάπου όταν είσαι στην κορυφή. Όμως εγώ για την ώρα νιώθω καλά εδώ. Μου είναι πολύ δύσκολο να αφήσω το σπίτι μου. Έτσι αισθάνομαι τον Παναθηναϊκό.

Νιώθω πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν από 10 μήνες. Ο στόχος παραμένει πάντοτε ο ίδιος. Να κερδίζουμε Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε την ημέρα του αγώνα. Να φεύγουμε νικητές από το γήπεδο. Το καλοκαίρι δεν επιφυλάσσαμε εκπλήξεις μιας και δεν αλλάξαμε πολλούς παίκτες στο ρόστερ μας.

Για εμένα η Λίβερπουλ είναι μία ξεχωριστή ομάδα. Εξάλλου έχω σπίτι εκεί. Τέσσερις μήνες αφότου πήγα στην ομάδα, έσπασα το πόδι μου. Όλοι είπαν πως για μένα το ποδόσφαιρο τελείωσε. Επέστρεψα στην ενεργό δράση και έξι μήνες μετά κατακτήσαμε το Champions League.

Έχω ακούσει ότι με θέλουν, δεν ξέρω όμως αν είναι 100% αληθινό. Αν επέστρεφα πάντως θα ήταν σαν να επιβεβαιώνεται το πεπρωμένο. Εγώ θα είμαι εδώ τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Μετά θα δούμε», ανέφερε ο Τζιμπρίλ Σισέ που στη συνέχεια μίλησε…

Για το γεγονός ότι ξελασπώνει την ομάδα σε κάθε παιχνίδι: «Αυτό είναι το καθήκον ενός ηγέτη και ενός νικητή. Το ζητούμενο για μένα είναι να σκοράρω και να βοηθάω τον Παναθηναϊκό να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Μπορεί οι εμφανίσεις της ομάδας αυτόν τον καιρό να μην είναι οι καλύτερες, με τους ποδοσφαιριστές όμως που έχουμε στο μέλλον σίγουρα θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για τον ρόλο του στο γήπεδο: «Η δουλειά μου είναι να σκοράρω. Αν ο προπονητής μου ζητήσει κάτι άλλο τότε θα το κάνω. Όταν με έβαλε δύο φορές πίσω από τον Πετρόπουλο το απόλαυσα. Ένιωσα σαν πλέι μέικερ στο μπάσκετ, αφού έπρεπε να δημιουργώ. Όμως κρίνομαι από το αν σκοράρω. Όταν βάζω ένα γκολ θέλω να πετύχω και δεύτερο και τρίτο. Ακόμα και μετά από ματς που έχω σκοράρει δυο γκολ δεν νιώθω ικανοποιημένος».

Για την σύγκριση με τον Κέβιν Μιραλάς: «Κάθε σύγκριση συνιστά μέρος του παιχνιδιού. Σε όλα τα αθλήματα. Στο μποξ, στο μπάσκετ, παντού. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος θα ανακηρυχτεί πρωταθλητής με την ομάδα στο τέλος. Όχι ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ. Αν βγει εκείνος τότε θα είναι καλό γι αυτόν, αν βγω εγώ τότε θα είναι καλό για εμένα. Με τον Μιραλάς γνωριζόμαστε από την Γαλλία. Είναι καλός παίκτης».

Για τον φετινό τίτλο: «Θα το πάρουμε ξανά εμείς. Ο Ολυμπιακός έχει ίσως μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο αλλά εμείς έχουμε περισσότερο ταλέντο. Στο τέλος θα δουν ξανά την πλάτη μας».

Για τα δύο γκολ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Τις μέρες πριν από το ντέρμπι είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Και δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Πως μπορεί να υπάρχει σε μία εφημερίδα φωτογραφία ενός συμπαίκτη μου η οποία με χρήση φωτομοντάζ κάνει στοματικό έρωτα σε παίκτη του Ολυμπιακού; Το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχω δει κάτι τέτοιο. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή πρέπει να σέβεσαι».

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού: «Ένιωσα πολύ υπερήφανος, ότι μου έγινε μία μεγάλη τιμή. Αιφνιδιάστηκα. Δεν το περίμενα».

Για το πρότυπο κάποιου αρχηγού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Πρότυπο αρχηγού θεωρώ τον Στίβεν Τζέραρντ. Είναι γεννημένος κάπτεν. Διατηρώ επαφή μαζί του μέχρι σήμερα».

Για αποτυχημένο όπως κρίνεται και από τα αποτελέσματα στοίχημα του Champions League: «Νομίζω πως όλα κρίθηκαν από την ήττα με την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ. Κάναμε χαζά λάθη και τους χαρίσαμε τρεις βαθμούς. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια αλλά δεν ήταν αρκετό να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Τώρα πρέπει να στεφθούμε πρωταθλητές για να ξαναπαίξουμε και του χρόνου στο Champions League. Ο Ολυμπιακός παίζει μία φορά τη βδομάδα οπότε έχει περισσότερες μέρες για να ξεκουραστεί. Τώρα η μάχη θα ναι μεταξύ μας , θα δούμε ποιος είναι ο αληθινός πρωταθλητής».

Για τον Σιντνεϊ Γκοβού: «Καθυστέρησε να μάθει πως είναι οι Έλληνες, τι τους αρέσει και τι όχι. Άργησε να πληροφορηθεί τι μπορεί να σου κάνει εδώ ο Τύπος αν δώσεις δικαιώματα. Τώρα νομίζω πως έμαθε. Δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι σαν αδερφός μου. Ήμουν σκληρός μαζί του, επειδή τον αγαπάω. Του έδωσα να καταλάβει πως κάνει λάθος».

Για το επεισόδιο του Καραγκούνη με τον Λέτο: «Τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις μπορούν να καταστρέψουν μία ομάδα. Πρέπει να έρθουμε ο ένας ποιο κοντά στον άλλον».
.

«Kama sutra by Πετρούλα»

"ΡΟΜΠΕΣ"

Τους έκανε ο Παύλος.... Τον περίμενε στη... γωνία εδώ και καιρό τον Πατέρα. Από τα 20 εκατομμύρια στο ταμείο δεν είχαν λεφτά να νοικιάσουν σπίτι στον Φερέιρα; Θα τον τρελάνουν τον κόσμο όλα αυτά!Αναλυτικά, όσα είπε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στην “ΕΡΑ ΣΠΟΡ”:

“Αυτοί που έφεραν τον Παναθηναϊκό στο σημερινό κατάντημα θα πρέπει να βρουν λύση. Το σημερινό θέμα είναι οικονομικό. Να κάτσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ξεφύγει εύκολα από την κακομοιριά που βρίσκεται σήμερα.

Δυστυχώς η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου δεν έγινε όπως έπρεπε. Θα διεκδικήσω τα χρήματα μου δεν είμαι το κορόϊδο της παρέας.
Θα πρέπει να διατεθούν αρκετά χρήματα για μεταγραφές προκειμένου να ορθοποδήσει η ομάδα.

Αυτοί που έφεραν ως εδώ τον Παναθηναϊκό να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Εγώ δεν ήθελα να γίνω πρόεδρος υπό έλεγχο από τον άνθρωπο που κρατάει την πλειοψηφία. Δεν νομίζω ότι ο Βαρδινογιάννης θα αφήσει τον Παναθηναϊκό. Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει ποσοστό πάνω από 50%. Γιατί σηκώθηκαν και έφυγαν (σ.σ. Βγενόπουλος Πατέρας) χωρίς λόγο και αιτία;

Ο κ. Πατέρας ήθελε ενότητα μόνο για τον εαυτό του. Κανένας δεν ζήτησε την βοήθεια μου ή την γνώμη μου. Αγόρασε μετοχές ο Πατέρας τις οποίες έχει στα χέρια του. Δεν έδωσε μια δραχμή. Όλοι μας αγοράσαμε μετοχές.

Οι δικαιολογίες ότι φταίνε οι φίλαθλοι είναι για μωρά παιδιά. Δεν θα γλιτώσω εγώ αυτούς που φέρανε τον ΠΑΟ ως εδώ. Πρόταση μου να βρεθούν δύο άνθρωποι να αναλάβουν εν λευκώ τον παναθηναϊκό.

Φοβάμαι ότι στον ΠΑΟ δεν υπάρχουν χρήματα. Μου είπαν ότι ο προπονητής μένει στο ξενοδοχείο γιατί δεν ύπάρχουν λεφτά για να του νοικιάσουν σπίτι…
Καληνύχτα και ο Θεός βοηθός!”.

gazzeta.gr


Η κρίση χτύπησε τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου – Από το 2004, στη ...“Β' Εθνική”της Ευρώπης;

- Η διοικητική κρίση στον ΠΑΟ ξεσκεπάζει τα οικονομικά προβλήματα των μεγάλων ομάδων
- Θέμα επιβίωσης για τον Ολυμπιακό η πρόκριση στους ομίλους του Champions League του 2011
- Σοβαρά προβλήματα και στην ΑΕΚ
Το ... χαλί δεν μπορεί να κρύψει πλέον τα προβλήματα. Το ποδόσφαιρο όπως και η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται σιγά, σιγά ότι στηρίχθηκε σε σαθρές βάσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΠΑΟ δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό. Μπορεί ο κ. Πατέρας να δήλωσε χθες ότι ο Παναθηναϊκός είναι “η μοναδική ομάδα που έχει εξοφλήσει όλους τους παίκτες, έχει πολλά εκατομμύρια στα ταμεία της, περίπου 20 εκ. ευρώ και πολλούς ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν, όμως την ίδια ώρα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έλεγε “όχι ευχαριστώ” στην πρόταση να αναλάβει την προεδρία και ο Παύλος Γιαννακόπουλος έλεγε “το σημερινό θέμα είναι οικονομικό. Να κάτσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ξεφύγει εύκολα από την κακομοιριά που βρίσκεται σήμερα.”...Η ουσία είναι ότι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας ψάχνει πρόεδρο-χρηματοδότη και δεν βρίσκει.
Ήδη οι χρηματοδότες όπως ο Π. Γιαννακόπουλος δηλώνουν ξεκάθαρα “θα διεκδικήσω τα χρήματα μου δεν είμαι το κορόϊδο της παρέας.”

Συμπέρασμα; Αν αυτό συμβαίνει στο Παναθηναϊκό τότε ήρθε η ώρα να δούμε την αλήθεια κατάματα.

Οι ελληνικές ομάδες δεν αντέχουν πλέον να συντηρήσουν παίκτες και προπονητές με ακριβά συμβόλαια.

Το ούτως ή άλλως ακριβό “σπορ” για τους μεγαλομετόχους πλέον είναι ασύμφορο. Ήδη ο Ολυμπιακός κινείται μονάχα χάρη στη χρηματοδότηση του προέδρου του συντηρώντας μεγάλα συμβόλαια, όμως η χρηματοδότηση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστο.

Ο λαός που στήριζε πάντα την Ένωση με τα διαρκείας φέτος αγόρασε 12.000 λιγότερα εισιτήρια διαρκείας ενώ και στις άλλες κερκίδες οι φίλαθλοι όλο και λιγοστεύουν λόγω κρίσης. Η ΠΑΕ δεν εξασφάλισε τα έσοδα που περίμενε από τις εμπορικές συμφωνίες και έτσι για να μείνουν παίκτες ποιότητας στην ομάδα θα πρέπει να πεισθούν να υπογράψουν νέα μειωμένα συμβόλαια.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών; Λιγότερα χρήματα, μικρότερα συμβόλαια, χειρότερη ποιότητα.

Συρρίκνωση σε όλα τα επίπεδα την ώρα που το... τρένο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Συμβόλαια και “μπατζετ” ομάδων ακόμη και από πρώην ανατολικές χώρες που ισοδυναμούν με... τα έσοδα από την περαίωση στην Ελλάδα.

Όλοι συμφωνούν ότι η πορεία του 2004 – σε επίπεδο εθνικής – ήταν ένα θαύμα, όμως από τότε η σύλλογοι απέκτησαν έναν άλλο αέρα. Έμαθαν την Ελλάδα παίκτες παγκόσμιας κλάσης που μέχρι τότε την αγνοούσαν, υπήρχε και η οικονομική δυνατότητα να έρθουν και να παίξουν ενισχύοντας της ομάδες που δεν αντιμετωπίζονταν ως οι φτωχοί συγγενείς...
Τώρα;

newsit.gr

Η διαφήμιση του μέλλοντος είναι στο ίντερνετ!

Για πρώτη φορά η διαφημιστική δαπάνη στο ίντερνετ ξεπέρασε τις διαφημίσεις στις εφημερίδες. Έρχεται η νέα γενιά διαφήμισης....
Οι διαφημιστικές δαπάνες στο διαδίκτυο ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις διαφημίσεις σε εφημερίδες, το 2010, σύμφωνα με έρευνα του ιστοτόπου eMarketer.
Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η διαδικτυακές διαφημιστικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 13,9% εφέτος και θα φθάσουν στα 25,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αντίστοιχες δαπάνες στις εφημερίδες εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 8,2% έως το τέλος του χρόνου και θα φθάσουν στα 22,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

"Είναι κάτι που το βλέπαμε να έρχεται εδώ και καιρό, αλλά πρόκειται για σημείο καμπής", δήλωσε ο Τζεφ Ράμσεϊ, διευθυντής του ιστοτόπου eMarketer. "Η κακή κατάσταση της οικονομίας στην πραγματικότητα επιτάχυνε τη μεταστροφή στην ψηφιακή διαφήμιση", πρόσθεσε.

Το σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης στις Ηνωμένες Πολιτείες θα φθάσει εφέτος στα 168,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η δαπάνη στο ίντερνετ αναμένεται να φθάσει στα 28,5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με το eMarketer.

Σύμφωνα με αναλυτές από τις ΗΠΑ θεωρούν ότι αρκετές εφημερίδες θα προχωρήσουν στην αναβάθμιση της ηλεκτρονικής τους έκδοσης αφού εκεί βλέπουν ότι έχουν περισσότερα κέρδη.


newsit.gr

''ΡΙΨΑΣΠΙΣ'

ρίψασπις αρσενικό ή θηλυκό
κατά την αρχαιότητα, στρατιώτης που ρίχνει την ασπίδα του, δηλαδή το βάζει στα πόδια από δειλία
συνώνυμα: λιποτάκτης, φυγοπόλεμος
(γενικότερα) κάποιος που σταματάει να αγωνίζεται από δειλία
συνώνυμα: δειλός, λιπόψυχος, ολιγόψυχος, φυγόμαχος
Ο ρίψασπις κ. Βγενόπουλος «βγαίνει» όπως «μπήκε» από τον Παναθηναϊκό ..


Πρακτικά, και μετά την ανακοίνωση Βγενόπουλου, η κατάσταση στο μετοχικό σχήμα παραμένει ως έχει με την οικογένεια Βαρδινογιάννη να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις και τον Ανδρέα Βγενόπουλο να διατηρεί το ποσοστό, έχοντας ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να έχει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ....


Ντόρα εναντίον Θέμου Αναστασιάδη για τα 5,5 εκατ.!

ΤΡΑΓΙΚΟ: 94 ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ 90 ΧΡΟΝΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΠΑΤΟΥΣΕ...!

Σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου στην Αθήνα ένας ηλικιωμένος Κρητικός, αδερφός απόστρατου αξιωματικού από το νησί ο οποίος σφράγισε με ανεξίτηλο τρόπο, την πολιτικά θυελλώδη περίοδο των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του 1990. Ο 94χρονος κάτοικος του διαμερίσματος της οδού Αναστασάκη πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα την σύζυγό του.Στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Στο ιδιόχειρο σημείωμα μόλις τριών γραμμών εξηγούσε τους λόγους που τον ώθησαν να πυροβολήσει αρχικά την 90χρονη γυναίκα του και στη συνέχεια να στρέψει το όπλο προς τον ίδιο του τον εαυτό.

Δίπλα από τη σορό της ηλικιωμένης ο 94χρονος άνδρας της έκανε γνωστό ότι πήρε την απόφαση του επειδή είχε τη βεβαιότητα ότι η σύζυγος του, ηλικίας 90 ετών, τον … απατούσε!Παρά τους λόγους που του όπλισαν το χέρι ο 94χρονος δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από τη γυναίκα του. Με την ίδια καραμπίνα στάθηκε δίπλα της και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν ζωντανό και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ανέπνεε όταν βρέθηκε χθες το πρωί.

πηγη

Σοβαρότατος τραυματισμός ποδοσφαιριστή της Barcelona..

Στο αυτόφωρο οι εργοδότες που δεν δίνουν δώρο Χριστουγέννων!

Τη διαδικασία του αυτοφώρου θα κινήσουν οι Επιθεωρητές Εργασίας, κατόπιν εγκυκλίου του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ Χάλαρη Μιχάλη, για όσους εργοδότες δεν καταβάλλουν το κατά το νόμο προβλεπόμενο δώρο Χριστουγέννων.
Ο Ειδικός Γραμματέας ζήτησε από τους Επιθεωρητές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να εφαρμόσουν το νόμο με αμεσότητα και αυστηρότητα σε όσες περιπτώσεις εντοπιστεί εργοδοτική αυθαιρεσία.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «το δώρο των Χριστουγέννων δεν αποτελεί κάποιο είδος πολυτέλειας και η καταβολή του δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εργοδότη. Η αντίδραση της ευνομούμενης πολιτείας μας, πρέπει να είναι αυστηρή, άμεση και καθοριστική, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια καταπάτησης της κείμενης νομοθεσίας».

newsit.gr

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...