Πηλαδάκης: «Δεν παρατάω το βαπόρι»

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και ο Κώστας Πηλαδάκης δηλώνει αποφασισμένος να βάλει ξανά σε ήρεμα νερά το ανταριασμένο βαπόρι της Λάρισας.

Τα πρόσφατα γεγονότα απείρου κάλους στην πόλη της Θεσσαλίας έφεραν τον πρόεδρο των «βυσσινί» προ των ευθυνών του που όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη τις αναγνωρίζει και τις αναλαμβάνει πλήρως. Παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη σε διάφορους τομείς, στήριξε τον προπονητή της ομάδας και δεσμεύτηκε να βοηθήσει μέχρι τέλους. Στόχος είναι η παραμονή και θα δώσει τα πάντα, όπως είπε, ώστε να υπάρξουν θετικά σε αυτό το στοίχημα νέα στο τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Radio Κίσσαβος”…

 Για την κατάσταση στην ομάδα και τον αναβρασμό των οπαδών: «Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Το μοντέλο που είχα σχεδιάσει, δεν μπορεί να λειτουργήσει πια. Αλλαγές στην εσωτερική δομή και στην ανάταση των παικτών είναι οι επόμενες κινήσεις μας. Λάθη κάναμε όλοι, από τον προγραμματισμό μέχρι κάποιους αδιάφορους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα. Κανείς δε θα φοράει τη φανέλα μας πλέον αν είναι αδιάφορος. Τρομερά λάθη υπήρξαν και από τη διαιτησία».

Για τους αδιάφορους παίκτες: «Μεταγραφικά δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα ούτε νομικά. Ο αδιάφορος δε μπορεί να εκδιωχθεί. Κάναμε προσπάθειες αλλά πολλοί ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα και αυτό δεν αλλάζει, Μένουν οι παίκτες που δεν τους ενδιαφέρουν τα χρήματα πλέον. Ποτέ δεν είχα κάποιο άλλοθι. Θέλω να κρατήσω ψυχολογικά ψηλά στην ομάδα. Ακόμα θα γίνουν 3-4 μεταγραφές για να αναζωογονηθεί η ομάδα. Όλοι μονιασμένοι μέχρι τέλους».

Για τα λάθη που έγιναν και από μέρους της διοίκησης και αν πρόκειται κάτι να αλλάξει: «Συμφωνώ ότι γίνονται πάρα πολλά σωστά ή λάθη. Ο καθένας έχει τις ευθύνες του, γνωρίζω τα λάθη μου και βήμα βήμα η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί. Θέλει ηρεμία σε όλους τους τομείς και ανάταση στους παίκτες. Είναι εύκολο απλά να κατηγορείς και όλοι είμαστε στεναχωρημένοι. Εγώ έχω πάρει το ρίσκο και δε παρατώ το βαπόρι.

Χρειάζεται στην Ελλάδα, ένας τεχνικός διευθυντής, ο οποίος θα έχει τον σχεδιασμό του επόμενου εξαμήνου, θα έχει την ευθύνη των επιλογών, για να αποφορτιστεί ο προπονητής. Δεύτερον, η προετοιμασία των παικτών με δυο ανθρώπους και σε ψυχολογικό τομέα. Ανεβάζουμε ξανά τον αριθμό των Ελλήνων παικτών και αυτός είναι ο στόχος μας για το μέλλον. Δεν έγινε λάθος στο θέμα του προπονητή, αλλά στον προγραμματισμό και στις μεταγραφές. Δεν υπάρχει κανένα θέμα Άντερσεν.

Ο τεχνικός διευθυντής θα είναι Έλληνας. Όποτε υπήρξε δύσκολη στιγμή παράτησα σπίτια και ήρθα. Αυτή ην ώρα χρειάζεται σύνεση και πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Το επικίνδυνο στη ζωή είναι να μην αναγνωρίζεις τα λάθη σου. Ακόμα και μόνος μου αν θα μείνω θα αγωνισθώ, ότι κι αν έγινε στραβό. Αυτό που έγινε με τους οπαδούς δε βοηθάει κανέναν. Γράφτηκαν και διαρρεύσαν πολλά αλλά αυτό δε βοηθάει κανένα, είμαι εδώ και θα σταθώ στην ομάδα».

Για τον Άντερσεν και τα φημολογούμενα παράπονα ποδοσφαιριστών για το προπονητή: «Η ΑΕΛ έχει προπονητή στον πάγκο της και με αυτόν θα πάει στην Καβάλα, καλύτερα να μην μιλάμε γι' αυτό. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο γα το προπονητή. Οι επιλογές είναι δικές μου και κανένας δεν θα μου υποδείξει ποιόν προπονητή θα πάρω. Κανένας παίκτης δεν έχει υποδείξει κανέναν».

Για τις άμεσες αλλαγές που σχεδιάζει: «Φρέσκο αίμα και όσο το δυνατό καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Να συγκεντρωθούμε και να ανεβούμε ψυχολογικά. Πιθανότατα θα ηγηθώ στην αποστολή της ομάδας στην Καβάλα. Όσα γίνονται δεν έχουν να κάνουν με τον κύριο Σπανό, αν ήξερα κάτι θα το είχα καταγγείλει στον εισαγγελέα. Τα λάθη της διαιτησίας εις βάρος μας ούτε στατιστικά δεν δικαιολογούνται! Καμία άλλη ομάδα τόσες αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αλλά υπάρχουν πιο ουσιώδη πράγματα να κοιτάξουμε».

Για τη σωτηρία της ΑΕΛ και τα δικά του σε αυτό το στοίχημα προγνωστικά: «Η ομάδα θα ανατρέψει το σκηνικό και θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας. Αν πέσουμε θα πεθάνω από τη στεναχώρια μου και θα πολεμήσω να ξανανεβούμε. Στη μέση δεν τα παρατάμε. Θα τα δώσω όλα για την ΑΕΛ».

Για τον δανεισμό πολλών νέων ποδοσφαιριστών σε άλλες ομάδες: «Βλέπετε ότι έχουμε πολύ καλά παιδιά. Τρεις χρονιές κυνηγάμε τη σωτηρία και δεν έχει τη πολυτέλεια η ομάδα, να αναδείξει μικρά παιδιά».

Για το κατά πόσο το νέο γήπεδο αποπροσανατόλισε γενικότερα την ΑΕΛ: «Δεν το δέχομαι αυτό. Ήταν δυο παράλληλες δουλειές, δεν έχει να κάνει το ένα με το άλλο σε καμία περίπτωση. Είναι το μόνο πράγμα που δεν δέχομαι σαν λάθος μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...