Η κυκλική προπόνηση είναι ο καλύτερος τρόπος να επιστρέψεις

Πες, τώρα, ότι γύρισες από τις διακοπές, το μάτι σου γυαλίζει, θες να ξεκινήσεις γυμναστήριο και έχεις τόση ενέργεια που νομίζεις ότι θα τους φας ζωντανούς εκεί μέσα. Το σώμα σου το ρώτησες όμως; Γιατί εσύ μπορεί να γύρισες αλλά οι μυς σου είναι ακόμα σε διακοπές. Ξεκούραστοι μεν, αλλά χαλάροι και ανέτοιμοι να βάλουν μπρος τα μεγάλα φορτία που έχεις κατά νου. Οι πρώτες σου προπονήσεις -ας πούμε δύο εβδομάδες με έξι προπονήσεις- πρέπει να είναι υποδειγματικές......
 Πλήρες ζέσταμα (όχι εκεί που σκάει η πρώτη στάλα ιδρώτα αλλά εκεί που αισθάνεσαι πραγματικά ζεστός), επαρκείς διατάσεις (για όλο το σώμα), μικρές προπονήσεις (45 λεπτά καθαρός χρόνος), μικρά φορτία, πολλές επαναλήψεις. Ο στόχος σου σε αυτές τις δύο εβδομάδες δεν είναι άλλος από το να βρεις τη φυσική σου κατάσταση προτού μπεις σε κάποιο πρόγραμμα.
Τώρα, γιατί η κυκλική προπόνηση είναι καλύτερη: Γιατί αφενός ο στόχος είναι χτυπήσεις όσους περισσότερους μυς γίνεται και μετά να προχωρήσεις σε ελεύθερα βάρη, πολυαρθρικές ασκήσεις και ασκήσεις με το βάρος τους σώματος. Τα επιμέρους σημεία θα τα φτιάξεις μετά. Τώρα θες ένα σώμα που να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο.
Το καλό με την κυκλική προπόνηση είναι ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορα επίπεδα ασκουμένων και να γίνει με διάφορους τρόπους. Από ασκήσεις με το βάρος του σώματος και fitball μέχρι αλτήρες και μπάρες.

Για αρχάριους - Κυκλική προπόνηση με fitball

Πιέσεις στήθους
Κάμψεις δικεφάλων
Squat
Πιέσεις ώμων
Γαλλικές εκτάσεις τρικεφάλων
Κωπηλατική
Ροκανίσματα
Εκτέλεση
10-15 επαναλήψεις, 3 κύκλοι, 3λεπτα διαλείμματα μεταξύ των κύκλων

Κυκλική προπόνηση με μπάρα

Για προχωρημένους

Squat με τη μπάρα ψηλά
Επικλινείς πιέσεις στήθους
Κάμψεις δικεφάλων
Κοιλιακοί
Γαλλικές πιέσεις τρικεφάλων
Κωπηλατική
Εμπροσθολαίμιες πιέσεις
Εκτέλεση
12-15 επαναλήψεις, 3 κύκλοι, 3λεπτα διαλείμματα μεταξύ κύκλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...