Από την απίστευτη τύχη στην απίστευτη ατυχία

Τυχεροί και άτυχοι. Τη μία μέρα εκατομμυριούχοι, την άλλη μέρα ταπί ή πίσω από της φυλακής τα σίδερα. Διαβάστε μερικές ιστορίες που πραγματικά θα σας κάνουν να απορήσετε με τα παιχνίδια της μοίρας......
Η Callie Rogers το 2003 ήταν 16 ετών και ζούσε με τους θετούς γονείς της στην Αγγλία. Η Callie αγόρασε ένα λαχείο, κέρδισε 2,25 εκατομμύρια ευρώ και άρχισε να ξοδεύει. Αγόρασε 4 σπίτια, αρκετά αυτοκίνητα και υποβλήθηκε και σε δύο αυξητικές στήθους. Ώσπου τα λεφτά τελείωσαν. Η έφηβη πούλησε όλα τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τα περιουσιακά της στοιχεία για να καλύψει τα χρέη, νοίκιασε μια μικρή αγροικία στη βρετανική εξοχή και έπιασε δουλειά ως οικιακή βοηθός.
 Ο Michael Carroll κέρδισε το 2002 το Εθνικό Λαχείο της χώρας, δηλαδή 11,8 εκατομμύρια ευρώ. Το 2012 δεν έχει μείνει τίποτα. Αγόρασε σπίτια, έκανε πάρτι, απέκτησε αρκετά αυτοκίνητα τα οποία κατέστρεφε κάνοντας αγώνες ράλι στον προαύλιο χώρο της έπαυλής του και αγόρασε πολλά κοσμήματα για τις ερωμένες του.
 Ο William «Bud» Post, το 1998, με λιγότερα από 2 ευρώ κέρδισε το τζακ ποτ: πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά το 1/3 των χρημάτων πήρε η σπιτονοικοκυρά του, η οποία είχε πληρώσει για το λαχνό του. Έπειτα, όταν άνοιξε μια επιχείρηση στον αδερφό του, εκείνος του έδειξε την ευγνωμοσύνη του προσλαμβάνοντας πληρωμένο δολοφόνο για να τον σκοτώσει! Μετά από 7 γάμους και πολλές καταχρήσεις, ο William πέθανε στην ψάθα.
 Ο Jack Whittaker μπορεί να κέρδισε 234 εκατομμύρια ευρώ στο Powerball το 2002, όμως ήταν ήδη εκατομμυριούχος. Έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα χρήματά του για τη διασκέδασή του: τζόγος, γυναίκες και ποτό θα έβγαιναν στην επιφάνεια και η γυναίκα του θα τον χώριζε έπειτα από 42 χρόνια γάμου. Ο Jack δύο χρόνια μετά τον τυχερό λαχνό έχασε την εγγονή του που ήταν 17 ετών και την αγαπημένη του κόρη από ανίατη ασθένεια.
 Η Lisa Arcand αγόρασε ένα λαχείο που την έκανε εκατομμυριούχο. Έτσι αποφάσισε να ανοίξει το εστιατόριο που πάντα ονειρευόταν. Οι κακοί επαγγελματικοί της χειρισμοί και τα τεράστια έξοδά της θα κατέληγαν στο κλείσιμο της επιχείρησης σε λιγότερο από 6 μήνες.
 Η Janite Lee κέρδισε στο λαχείο 13,5 εκατομμύρια ευρώ και έτσι άρχισε να κάνει αγαθοεργίες και να χαρίζει χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Έπειτα άρχισε να ξοδεύει χρήματα για προεδρικές καμπάνιες (γεγονός που της εξασφάλισε θέση σε προεδρικά δείπνα δίπλα στον Bill Clinton και τον Al Gore), υποτροφίες πανεπιστημίων και πολλά ακόμα. Οι λάθος επιχειρηματικές κινήσεις, οι σπατάλες και τα δάνεια που πήρε την άφησαν ταπί.
 Ο Willie Hurt ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος που κέρδισε το λαχείο κι από εκείνη τη μέρα όλα πήγαν από το κακό στο χειρότερο. Χώρισε από τη γυναίκα του, έχασε την επιμέλεια των παιδιών του και άρχισε τα ναρκωτικά. Και έπειτα τα πράγματα έγιναν χειρότερα: έπειτα από διήμερο πάρτι με τη νέα του σύντροφο και ομηρικό καβγά που ακολούθησε, η κοπέλα θα βρισκόταν νεκρή με σφαίρα στο κεφάλι και ο βασικός ύποπτος ήταν ο Hurt. Η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε όμως ποτέ και ο Hurt δεν καταδικάστηκε.
 Η Amanda Clayton ήταν άνεργη, άγαμη μητέρα και λάμβανε επίδομα βοήθειας από το κράτος. Όταν το 2011 κέρδισε 1 εκατομμύριο ευρώ στο λαχείο, θα περίμενε κανείς ότι θα παραιτούνταν από το επίδομα που λάμβανε για να θρέψει το παιδί της. Κι όμως, δεν σταμάτησε να λαμβάνει αυτά τα χρήματα, ακόμη κι αν ήταν πενταροδεκάρες μπροστά σε όσα είχε αποκτήσει από το λαχείο. Την τσάκωσαν όμως να ψωνίζει με τα κουπόνια και η ίδια βρέθηκε στα δικαστήρια! Αναγκάστηκε να επιστρέψει το ποσό του επιδόματος, ενώ ένα χρόνο αργότερα από την αγορά του τυχερού λαχείου βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από κατάχρηση ουσιών.
 Ο Alex Toth άλλαξε ζωή όταν το 1990 κέρδισε 10 εκατομμύρια ευρώ. Όπως φαντάζεστε, τα χρήματα αυτά άρχισαν να τελειώνουν αφού η οικογένεια Toth έκανε μια πλουσιοπάροχη ζωή! Ο Toth λίγο πριν την καταστροφή λογικεύτηκε, αγόρασε ένα κτήμα στη Florida και αποσύρθηκε εκεί. Όμως τα βάσανα δεν τελείωναν εκεί - η γυναίκα του Toth κατηγόρησε τον 19χρονο γιο τους για εμπρησμό του αυτοκινήτου τους όταν του αρνήθηκαν το μηνιαίο του επίδομα και μια σειρά από λάθος κινήσεις και διάφορες ιστορίες διαφθοράς οδήγησαν την οικογένεια στη χρεοκοπία. Περισσότερα: Από την απίστευτη τύχη στην απίστευτη ατυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...