Οι διασημότερες εφευρέσεις που δημιουργήθηκαν κατά... λάθος

Στη ζωή μας, αντιμετωπίζουμε καθημερινά αμέτρητα θέματα και ζητήματα. Ένα από αυτά λοιπόν, είναι τα λάθη, οποιασδήποτε φύσεως...
τα οποία από μικρά παιδιά έχουμε μάθει να φοβόμαστε όπως ο διάολος το λιβάνι! Λάθη στο σχολείο, λάθη στη δουλειά, λάθη ακόμα και στο φαγητό που φτιάχνουμε και τελικά αναγκαζόμαστε να παραγγέλνουμε πίτσες. Την επόμενη φορά όμως, που κάποιος θα σας επιπλήξει ή θα σας προσβάλει για κάποιο λάθος σας, μπορείτε να του δώσετε να διαβάσει παρακάτω και αμέσως θα αλλάξει γνώμη. Εδώ λοιπόν, σας έχουμε τρεις εφευρέσεις, οι οποίες είναι πασίγνωστες και οι οποίες δημιουργήθηκαν πραγματικά... κατά λάθος!
 1. Βιάγκρα: Τα γνωστά σε όλους μπλε χαπάκια τα οποία έχουν υμνηθεί αλλά και σατιριστεί όσο καμία άλλη φαρμακευτική εφεύρεση! Κι όμως, τα θαυματουργά αυτά χάπια, που δίνουν άλλον αέρα στους κυρίους μεγαλύτερης ηλικίας, δημιουργήθηκαν από... λάθος! Συγκεκριμένα, ένα δίδυμο ερευνητών, οι Simon Campbell και David Roberts, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα χάπι το οποίο θα είναι σε θέση να ελέγχει την πίεση του αίματος. Το φάρμακο δημιουργήθηκε, οι ασθενείς το δοκίμασαν αλλά δυστυχώς δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Βλέπετε, οι κύριοι παραπονέθηκαν για συγκεκριμένες παρενέργειες που είχαν να κάνουν με τη στύση και γενικότερα τη σεξουαλική τους επιθυμία! Αναρωτιόμαστε τι παρενέργειες είχε στις γυναίκες...
2. Πατατάκια: Μία αγαπημένη και άκρως αμαρτωλή λιχουδιά. Όλοι μας, ή έστω η συντριπτική πλεριοψηφία ως πιτσιρίκια, σίγουρα θα προτιμούσαμε να φάμε μία τεράστια σακούλα από αυτά, και στη συνέχεια να λυσσάξουμε από το αλάτι, παρά να τραφούμε με το φαγητό της μαμάς. Κι όμως, στα πηγαδάκια των σεφ όλου του κόσμου, είναι γνωστό ότι η εν λόγω λιχουδιά δημιουργήθηκε κατά λάθος ή κάπως έτσι τελοσπάντων. Η ιστορία έχει ως εξής: Σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης, ο πελάτης στέλνει πίσως της τηγανητές του πατάτες με την παρατήρηση ότι ήταν πολύ παχιές. Ο ολίγον οξύθυμος σεφ, George Crum, αντί να βγει έξω και να του ρίξει της χρονιάς του, αποφασίζει να ξεγελάσει τον απαιτητικό πελάτη. Κόβει λοιπόν τις πατάτες σε πολύ λεπτά κομμάτια, τα τηγανίζει σε μπόλικο λάδι και τους ρίχνει μία γενναία δόση αλάτι. Όπως ήταν φυσικό, ο πελάτης ενθουσιάστηκε και φυσικά το συγκεκριμένο πιάτο έγινε η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Το ακόμα καλύτερο της ιστορίας; Λίγα χρόνια μετά, κάποιος κύριος ονόματι Herman Lay επισκέφτηκε το εστιατόριο, ξετρελάθηκε με τα πατατάκια και ζήτησε να δανειστεί την ιδέα. Προσέξτε λίγο καλύτερα το επίθετο του Herman και θα καταλάβετε...
3. Κόλλα στιγμής: Αυτό πραγματικά είναι ένα από τα πιο χρήσιμα ατυχήματα στην ιστορία. Πολλά χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ζητήθηκε από τον στρατό στον Harry Coover, υπάλληλο σε εταιρεία που κατασκεύαζε φωτογραφικές μηχανές, να κατασκευάσει ένα ανθεκτικό αλλά και αποτελεσματικό στόχαστρο όπλου! Ο Coover λοιπόν, δοκίμασε αμέτρητα υλικά και συνδυασμούς και τελικά κατέληξε να δημιουργήσει ένα υλικό το οποίο ήταν σε θέση να κολλά τα πάντα στη στιγμή. Αυτό που του ζητήθηκε δεν κατάφερε να το φτιάξει, αλλά δημιούργησε κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...