Όταν η ανθρώπινη ζωή αποτιμάται 1 ευρώ και 20 λεπτά...

Ειδικά σε αυτήν την περίοδο της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, όταν κάποιος δεν έχει να πληρώσει 1,20 ευρώ για μια διαδρομή, φυσικό είναι τα το 60πλάσιο πρόστιμο των 72 ευρώ να του φαίνεται βουνό.
Το σίγουρο είναι ότι ειδικά αυτήν την περίοδο που η κοινωνία και κυρίως οι μεσαίες και χαμηλές τάξεις δέχονται μια άνευ προηγουμένου φορο-επιδρομή, θα έπρεπε οι πολιτικοί να μην σωπαίνουν σε τέτοια απίστευτα περιστατικά, αλλά να έχουν μιλήσει πιο νωρίς προλαμβάνοντας.
Ίσως σήμερα ο 18χρονος στο Περιστέρι να ήταν ζωντανός, αν οι πολιτικοί μας είχαν φροντίσει στην ουσία να στηρίξουν του ανέργους αυτής της χώρας, που ξεπέρασαν τους 1.300.000, αν τους είχαν επιτρέψει να μετακινούνται δωρεάν ή τουλάχιστον να πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο.
Ακόμα τουλάχιστον θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν αυτήν την κερδοσκοπική τακτική με το 60πλάσιο πρόστιμο και να έδιναν το δικαίωμα στο παραβάτη που θα πιαστεί μέσα στο μέσο μαζικής μεταφοράς, να πληρώσει εκείνη τη στιγμή το εισιτήριο. Αντ' αυτού οι πολιτικοί μας θεώρησαν ότι είναι πιο επείγον, μέσα στο θέρος του Αυγούστου να νομοθετήσουν για το πως θα τακτοποιήσουν συνταξιοδοτικά τους αιρετούς βουλευτές νομάρχες και δημάρχους, αντί να προνοήσουν για ευπαθείς ομάδες, όπως οι άνεργοι. Το τραγελαφικό της όλης ιστορίας είναι ότι κατά καιρούς τόσο από το υπουργείο Εργασίας όσο και από το υπουργείο Υποδομών, έχει ανακοινωθεί πολλάκις η πρόθεση να δοθεί το δικαίωμα στους ανέργους για μειωμένο εισιτήριο, αλλά μέχρι σήμερα τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

διαβάστε επίσης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...